20.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΒόρεια Εύβοια - Αγία Άννα - Για τη Νάνσυ Κουρέλλου και το...

Βόρεια Εύβοια – Αγία Άννα – Για τη Νάνσυ Κουρέλλου και το Rancheros | Της Τίνας Ντάρμα

 

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ: Για την Νάνσυ Κουρέλλου και το Rancheros

To Rancheros είναι ένα φιλοζωικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2015, με σκοπό να περιθάλπει και να φιλοξενεί εγκαταλελειμμένα άλογα και γαϊδουράκια. Για την Αγία Άννα στην βόρεια Εύβοια, η Νάνσυ Κουρέλλου γυμνάστρια/εκπαιδεύτρια και μέλος της Εθνικής Ελλάδος στο Χόκεϊ επί χόρτου, είναι ένα σύμβολο φιλοζωικού πνεύματος, για την αγάπη της στο φυσικό περιβάλλον και τα ζώα, σε κάθε επίπεδο. Αυτή και η ομάδα της δημιούργησαν έναν επίγειο παράδεισο για παιδιά και όχι μόνο, με μαθήματα θεραπευτικής ιππασίας και αμέτρητες εκπαιδευτικές δράσεις. Τα άλογα και τα ζώα της φάρμας, ζούσαν μαζί με τους εκπαιδευτές, σε ένα αρχαίο δάσος δίπλα από την παραλία της Αγίας Άννας. 

 

Βόρεια Εύβοια - Αγία Άννα - Για τη Νάνσυ Κουρέλλου και το Rancheros | Της Τίνας Ντάρμα

Πριν δύο χρόνια είχα την τύχη να επισκεφτώ την Αγία Άννα και τον χώρο αυτό και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την αρμονία και την καθαριότητα της συγκεκριμένης φάρμας (σε αντίθεση με πολλά σημεία της περιοχής που ήταν στο όριο της εγκατάλειψης). Πρώτη φορά είδα στη ζωή μου άλογα, πουλαράκια, πόνυ και γαϊδουράκια, μαζί με σκυλάκια και γάτες σε σχεδόν ελεύθερη κατάσταση. Απίστευτη αρμονία με τον άνθρωπο και την φύση, σαν να συμβαίνουν όλα μέσα σε μια συγκεκριμένη χορογραφία . Απόλυτη αρμονία και το εννοώ! 

Βόρεια Εύβοια - Αγία Άννα - Για τη Νάνσυ Κουρέλλου και το Rancheros | Της Τίνας Ντάρμα

Μου είχε κάνει ακόμα εντύπωση τότε, πως οι περισσότεροι άνθρωποι που έκαναν εργασίες στον χώρο.. ήταν γυναίκες! Γυναίκες σύμβολα πιο σωστά.. όπου έμεναν μέσα στο δάσος, μόνο με ένα ηλιακό πάνελ και τον χειμώνα μόνες τους, μαζί με τα ζώα! Ήταν και είναι οι πιο θαρραλέες γυναίκες που έχω δει ποτέ από κοντά στη ζωή μου. Σε αυτό το δάσος είναι πολύ πιθανό, πολλοί από εμάς, να μην μπορούσαν να βγάλουν ούτε μια νύχτα στο κλασσικό ‘’οργανωμένο’’ κάμπινγκ που υπήρχε παραδίπλα. Γυναίκες σύμβολα και για την Εύβοια, αλλά και για όλο το φιλοζωικό κίνημα, στην Ελλάδα. Η λύπη μου είναι πολύ μεγάλη, αφού είδα αυτό το παραδεισένιο μέρος, στάχτη πριν λίγες μέρες. Οι γυναίκες έδωσαν και δίνουν πολύ μεγάλη μάχη εκεί. Έσωσαν πάρα πολλά ζώα με πραγματική δύναμη και αυταπάρνηση. Η καταστροφή είναι μεγάλη, αλλά ΠΟΤΕ ανίκητη. 

 Έχω δει στο Μάτι, τον απόλυτο αποσυντονισμό και την απόλυτη εγκατάλειψη, μετά από λίγο καιρό.. όπου τα κανάλια σταμάτησαν να μετράνε νεκρούς και να παίζουν την είδηση, τα κανάλια και οι εφημερίδες. Έχω δει εγκαυματίες και πυρόπληκτους, να μην έχουν έστω δωρεάν τα φάρμακα και τις αλοιφές που χρειαζόντουσαν και την απαξίωση του κράτους, σε αυτούς τους ανθρώπους για μήνες, σα να είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας. Έχω δει πούσια, κορμούς και μπάζα σαν δεύτερη μπαρουταποθήκη, για πολλούς μήνες αμάζευτα στην λεωφόρο Μαραθώνος. Έχω δει μπιτσόμπαρα της κακιάς ώρας και ευρύτερης περιοχής.. να διαφημίζουν ‘’φιλανθρωπικές’’ δράσεις που δεν γινόντουσαν ΠΟΤΕ μόνο για τις αναρτήσεις στο Facebook και για την προσωπική τους λεζάντα. Και άπειρες καθυστερήσεις, για παράδοση αγαθών πρώτης ανάγκης (που έχουν και συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο κατανάλωσης) σε αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τα χρειάζονται και στην σωστή τους ώρα! Εκατό δημοτικά συμβούλια, με μπιρι μπίρι χωρίς δραστικές αποφάσεις, αλλά μόνο με προσωπικά τοπικά συμφέροντα και μεγάλους αναίτιους τσακωμούς. Ποιος την έχει πιο ΜΕΓΑΛΗ! Την άποψη.

Βόρεια Εύβοια - Αγία Άννα - Για τη Νάνσυ Κουρέλλου και το Rancheros | Της Τίνας Ντάρμα

Εκ του ασφαλούς αναρτήσεις για το Facebook από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει εθελοντισμός.. ούτε καν σαν ιδέα και δεν έχουν δώσει ΠΟΤΕ μισή δεκάρα για τον συνάνθρωπό. Περιόδους που άλλοι προσφέρουν κυριολεκτικά από το υστέρημα τους. Και γκρίνια! Ω ΘΕΕ ΜΟΥ πόση γκρίνια και από τις διακοπές στα ξενοδοχεία και εξοχικά τους, εκ του ασφαλούς. Υπάρχουν και αυτοί που ρίχνουν κατάρες στο άδικο σύμπαν, ακριβώς την ίδια ώρα που κάνουν τις βουτιές του σε εξωτικές παραλίες! Λες και υπάρχει το περιθώριο και ο χρόνος.. για περεταίρω καταστροφή. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ! Πραγματικά απορώ με αυτή τη χώρα! Τσακώνονται σε live μετάδοση με τους κουμπάρους τους, για το αν είναι αντιπυρικό το κυπαρίσσι από την πρώτη μέρα της καταστροφής και εκεί που σου έρχονται εκατό προσκλήσεις από ομάδες για αναδάσωση στο Face.. ΤΣΟΥΠ αρχίζουν και οι κατάρες KAI για τις αναδασώσεις! Λες και θα πήγαινε κανείς αυθαίρετα να αναδασώσει με φοίνικες και πλατάνια και δεν θα υπήρχαν καθόλου οι μελέτες των δασολόγων, που προηγούνται αυτών των ενεργειών!

 

Βόρεια Εύβοια - Αγία Άννα - Για τη Νάνσυ Κουρέλλου και το Rancheros | Της Τίνας Ντάρμα

Υπάρχουν πραγματικές ανάγκες για αγαθά πρώτης ανάγκης, sleeping bags, ρούχων και φαρμάκων ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ. Όποιος μπορεί να κάνει μια δωρεά ας την κάνει ΤΩΡΑ και όποιος θέλει να δουλέψει εθελοντικά.. ας μη περιμένει στρωμένα κόκκινα χαλιά και σφραγίδες από το κράτος! Ας το κάνει μόνος ή και με ομάδες. Με ταπεινότητα και σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και την φύση που δεν γυρίζει πίσω. Δεν χρειάζονται οι υστερίες.

Την Νάνσυ και όλη την ομάδα του Rancheros, την έχω δει σε πραγματικό χρόνο να δουλεύει σαν ρολόι! Την ίδια ώρα που οι περισσότεροι συνομήλικοί τους, αντί να οργανώνονται με περιπολίες και να καθαρίζουν ΕΣΤΩ μια φορά τον χρόνο το δάσος, ήταν σε καφετέριες και ταβέρνες.. για μπύρες και τσίπουρα! Αξίζει όλοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την φάρμα Rancheros. Καμία μέρα δεν μοιάζει με την άλλη και μπορούν να συμβούν και θαύματα σε αυτή τη ζωή. Μόνο σε αυτό πιστεύω. Και το τελευταίο ευρώ που θα πάει για τα ζώα και τους ανθρώπους εκεί, είμαι εξ αρχής σίγουρη ότι θα το τιμήσουν όπως του πρέπει. Σας παρακαλώ βοηθήστε με κάθε τρόπο, γιατί πραγματικά και σαν εκπαιδευτές και σαν άνθρωποι, που πραγματικά αγαπούν την φύση και ζώα.. το ΑΞΙΖΟΥΝ!

 

http://www.rancheros.gr

https://www.facebook.com/rancherosfarm

https://www.instagram.com/rancheros_farm

 

rancheros2015@gmail.com

PHONES: +306972530639,+306976687977        

 

Βόρεια Εύβοια - Αγία Άννα - Για τη Νάνσυ Κουρέλλου και το Rancheros | Της Τίνας Ντάρμα

 

Οι φωτογραφίες που επιλέγω για αυτό το άρθρο, είναι από το καλοκαίρι μου στην Αγία Άννα πριν από δύο χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;