22.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήSTARTUPS3asyR: Η ελληνική startup που διευκολύνει άτομα με μαθησιακές δυσκολίες νικήτρια του...

3asyR: Η ελληνική startup που διευκολύνει άτομα με μαθησιακές δυσκολίες νικήτρια του διαγωνισμού Start Tel Aviv

Start Tel Aviv 2017

Η κοινωνική επιχείρηση 3asyR αναδείχθηκε ο νικητής του διαγωνισμού Start Tel Aviv 2017 σε ειδική εκδήλωση (pitching event) που πραγματοποιήθηκε χθες στο Impact Hub Αthens, με τη συμμετοχή ομάδας διακεκριμένων κριτών, της Πρέσβεως του Ισραήλ κας Ιρίτ Μπεν-Άμπα, του συνιδρυτή του Impact Hub Athens, κ. Δημήτρη Κοκκινάκη  και διακεκριμένων εκπροσώπων της ελληνικής startup σκηνής.

Φέτος ο διαγωνισμός Start Tel Aviv διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα και το Impact Hub Athens, ελληνικό οργανισμό που προωθεί και ενισχύει την καινοτόμο και κοινωνικά θετική επιχειρηματικότητα.  

To Start Tel Aviv 2017 επικεντρώθηκε σε startup επιχειρήσεις από τον ευρύτερο τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της αστικής ανάπτυξης. Είναι η τρίτη φορά που διοργανώνεται ο διαγωνισμός αυτός στην Ελλάδα. 

H 3asyR  (προφέρεται “easier”) κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών ανάμεσα στους έξι φιναλίστ, παρουσιάζοντας μια βραβευμένη πρωτοποριακή πλατφόρμα που διευκολύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων με μαθησιακές δυσκολίες στην ανάγνωση στο διαδίκτυο.

Το Start Tel Aviv είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και του Tel Aviv Global, συγκεντρώνοντας καινοτόμες επιχειρήσεις από 20 διαφορετικές χώρες και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πρωτοποριακό startup οικοσύστημα του Τελ Αβίβ. Το βραβείο που κέρδισε η 3asyR είναι μια εντατική, πενθήμερη εκπαιδευτική εμπειρία στην καρδιά του Τελ Αβίβ, κατά τη διάρκεια του συναρπαστικού και καινοτόμου DLD Tel Aviv Innovation Festival, (στις 3-7 Σεπτεμβρίου 2017). Ο νικητής από την Ελλάδα μαζί με άλλους 19 νικητές από επιλεγμένες χώρες -όπου διεξάγεται ταυτόχρονα ο διαγωνισμός- θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα και να γνωρίσει από κοντά το επιχειρηματικό οικοσύστημα στο Ισραήλ. Το Τελ Αβίβ είναι η επιχειρηματική πρωτεύουσα του Ισραήλ και ένας κορυφαίος κόμβος καινοτομίας, όπου τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ένα μοναδικό τοπικό τεχνολογικό οικοσύστημα. Στην πόλη δραστηριοποιούνται δεκάδες κορυφαίες πολυεθνικές και εκατοντάδες νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας, συγκεντρώνοντας περιζήτητους σε παγκόσμιο επίπεδο επαγγελματίες.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν οι: 
– Γιώργος Καμέτας επικεφαλής του Τομέα Business Banking στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής στην Εθνική Τράπεζα, 
–  Βασίλης Καραγιάννης οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων, 
–  Έφη Καρακίτσου ιδρυτικό μέλος στην Διαφημιστική εταιρεία Magnet Και συνιδρυτής IforU, 
–  Βίκη Μπαρμπόκα Συνεργάτης προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» WWF Hellas και –  Νάντια Πετροπούλου δικηγόρος και οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων.  

Οι εταιρείες που έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού και παρουσίασαν τις ιδέες τους ήταν οι: 
–  Metis Seagrass products
–  Πάρκο χαράς – Ένα πάρκο για όλους
–  Εναλεία
–  3asyR
–  We dive – we clean
–  StrigiForm Hub

Η κ. Μπεν – Άμπα , δήλωσε ότι «ο διαγωνισμός είναι ένας ακόμα τρόπος για να φέρουμε κοντά τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις με το επιτυχημένο Ισραηλινό οικοσύστημα. Η Πρεσβεία του Ισραήλ εργάζεται εντατικά για την επίτευξη αυτού του στόχου, μέσω προγραμμάτων mentoring και άλλων πρωτοβουλιών ». 

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοκκινάκης από το Impact Hub Athens δήλωσε ότι «πλέον μετακινούμαστε απο την κλασική επιχειρηματικότητα στην πιο υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που μπορεί να αλλάξει την πόλη μας, τις κοινότητές μας σε τοπικό ή και διεθνές επίπεδο και ενθαρρύνουμε κάθε επιχειρηματική δράση, ώστε να εξελίξει και να επεκτείνει τον θετικό κοινωνικό της αντίκτυπο».

3asyR: Η ελληνική startup που διευκολύνει άτομα με μαθησιακές δυσκολίες νικήτρια του διαγωνισμού Start Tel Aviv


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;