17.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής τέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης με επιστολή του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο βουλευτής είχε νωρίτερα καλέσει από το βήμα της Βουλής τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και η ηγεσία τους να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον  πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.


Εντολή για τη διενέργεια έρευνας

 

Εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, έδωσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας και σχετικά δημοσιεύματα.


KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ 

 

Απομονώστε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, τσακίστε τους στις γειτονιές! 

 

Η σοβινιστική εξόρμηση για την υποταγή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και των Τραπεζιτών έχει αποθρασύνει την Δεξιά, την ακροδεξιά και την Χρυσή Αυγή. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια είναι το θερμοκήπιο για την επανεμφάνιση στο δρόμο των φασιστών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εθνικιστικής υστερίας ήρθαν και οι δηλώσεις του βουλευτή του Μπαρμπαρούση της Χρυσής Αυγής που ζήτησε από τον στρατό να κάνει πραξικόπημα. 

Η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής από τον Μιχαλολιάκο, είναι μια φτηνή ντρίπλα και μια ενέργεια πανικού για να διασώσει το ναζιστικό μόρφωμα παριστάνοντας ότι διαφωνεί τάχα. Άλλωστε οι σχέσεις των νοσταλγών του Χίτλερ με την χούντα είναι γνωστές. 

Καμιά ανοχή δεν μπορεί να υπάρχει στη Βουλή και σε όλη την κοινωνία απέναντι στην υπόδικη Χρυσή Αυγή η οποία σύμφωνα με το εισαγγελικό βούλευμα είναι εγκληματική οργάνωση που φόρεσε το μανδύα του πολιτικού κόμματος. 

Είναι ώρα να τους τσακίσουμε με την δύναμη του κινήματος φράζοντας κάθε απόπειρα να βγουν στους δρόμους για να χύσουν το σοβινιστικό τους δηλητήριο και το ρατσισμό. Η δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής, το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων τους είναι η μόνη εγγύηση ότι θα σταματήσουμε την φασιστική απειλή για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η διαγραφή του Κ. Μπαρμπαρούση από την ΚΟ της ΧΑ δεν πιστοποιεί παρά τον φαρισαϊσμό και τη δειλία τής νεοναζιστικής συμμορίας, μπροστά στις συνέπειες των πράξεών της» 

 

«Η διαγραφή του Κ. Μπαρμπαρούση από την Κοινοβουλευτική Ομάδας της Χρυσής Αυγής δεν πιστοποιεί παρά τον φαρισαϊσμό και τη δειλία τής νεοναζιστικής συμμορίας, μπροστά στις συνέπειες των πράξεών της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μιλά για «προσχηματική» διαγραφή, επισημαίνοντας ότι «ο Κ. Μπαρμπαρούσης προέβη στην εγκληματική πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, ως βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, με προφανή εντολή του αρχηγού της και καταχειροκροτούμενος από το σύνολο των βουλευτών της».

 

«Ως εκ τούτου», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «οι ευθύνες, πολιτικές και κυρίως ποινικές, βαραίνουν το κόμμα στο οποίο εξακολουθεί να ανήκει, έστω κι αν εκ των υστέρων οι αγκυλωτοί σύντροφοί του δεν διστάζουν να τον αποκηρύσσουν, όπως έπραξαν με τον δολοφόνο του Π. Φύσσα, Ρουπακιά».

 

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «παραμένουν και οι ευθύνες όλων εκείνων στη ΝΔ, που άνοιξαν, με τον διχαστικό τους λόγο, τον ασκό του Αιόλου και έστρωσαν τον δρόμο στο θράσος των νεοναζί».

Τα παίρνει πίσω

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του, την εντολή για άμεση εισαγγελική έρευνα, αλλά και τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης προσπαθεί με γραπτή δήλωσή του να πάρει πίσω όσα είπε από το βήμα της Βουλής.

Δήλωση βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα!

Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;