20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠαραμονή Πρωτοχρονιάς στη λίμνη των Ευχών!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη λίμνη των Ευχών!

Με τους έμπειρους ταξιδιωτικούς συντάκτες του www.viewsofgreece.gr/blog ταξιδεύουμε  στους πιο ενδιαφέροντες  και «εναλλακτικούς» προορισμούς της Ελλάδας…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη λίμνη των Ευχών!

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, λιόγερμα, με το  θερμόμετρο να αγγίζει τους δυο βαθμούς υπό το μηδέν. Αθόρυβα ξεπρόβαλλαν οι Δρυάδες  από τα δάση της Νεβρόπολης και έστησαν τον τελετουργικό  χορό τους στο μικρό παρόχθιο θεατράκι της Πεζούλας, στη λίμνη Πλαστήρα… 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη λίμνη των Ευχών!

Εκεί, πλάι στην ακρολιμνιά, με φόντο τα χιονισμένα ακροβούνια των θρυλικών Αγράφων, η ομάδα σύγχρονου χορού «Δρυάδες εν Πλώ» παρουσίασε το χοροθέατρο «Η Λίμνη των 20 ευχών». Με τελετουργικά λόγια και χορευτικές φιγούρες μάγεψαν τις ευχές για την καινούργια χρονιά,  τις έκαναν μικρές φλόγες και τις έστειλαν να αρμενίσουν στα ατάραχα παγωμένα νερά της λίμνης Πλαστήρα, που αυτό το ιδιαίτερο βράδυ μετουσιώθηκε σε Λίμνη των Ευχών. 

Η πρωτοβουλία του δραστήριου νεοεκλεγέντος δημάρχου κυρίου Παναγιώτη Νάνου αποδείχθηκε ιδιαίτερα πετυχημένη, καθώς πλήθος κόσμου, ντόπιοι και επισκέπτες αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και συμμετείχαν στο δρώμενο που αποτελεί μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με τίτλο «Παράδοση στο… Μέλλον». 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη λίμνη των Ευχών!

Το χορευτικό συγκρότημα «Δρυάδες εν Πλώ» κυριολεκτικά ζέστανε το χώρο του υπαίθριου θέατρου με την υπέροχη χορογραφία της κυρίας Μαρίας Καραπαναγιώτη.

Έπειτα ακολούθησε πομπή των χορευτών και θεατών κρατώντας φαναράκια από ανακυκλωμένο χαρτί μέχρι την άκρη της «πλαζ Πεζούλας» όπου εκεί ο καθένας χωριστά έριξε στο νερό το δικό του για ν΄ αρμενίσει στα σκοτεινά νερά. 

Οι μικρές φλόγες ξανοίχθηκαν στα βαθιά μεταφέροντας τις κρυφές ευχές, παρέα με τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων για το λιτό, μα υπέροχο θέαμα. Μέσα σε για λίγα λεπτά το σκοτεινό νερό φωτίσθηκε από δεκάδες μικρές λαμπερές ελπίδες που ταξίδεψαν σαν προσευχές στα βαθιά νερά της λίμνης Πλαστήρα και η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς  γέμισε μαγεία… Ήταν μια αξέχαστη βραδιά !!!

Κείμενο: Ζερμαίν Αλεξάκη / Views of Greece

Φωτογραφίες : Θοδωρής Αθανασιάδης / www.ViewsOfGreece.gr 

Δείτε περισσότερες ταξιδιωτικές προτάσεις στο www.ViewsOfGreece.gr



Διαβάστε επίσης:

Μόλις 90 λεπτά ταξίδι και βρίσκεσαι στη γαλήνη της μυθικής Στυμφαλίας λίμνης!

Μια υπέροχη χειμωνιάτικη εκδρομή μιάμιση ώρα από την Αθήνα

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη λίμνη των Ευχών!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;