20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΗ δίκαιη αλλά συνάμα αδιέξοδη απεργία πείνας του κρατούμενου Θανάση Κυριαζή

Η δίκαιη αλλά συνάμα αδιέξοδη απεργία πείνας του κρατούμενου Θανάση Κυριαζή

 

Η (ΔΙΚΑΙΗ) ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΑΖΗ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΛΗΞΕ ΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ…   

 (Χρήσιμα «μαθήματα» μετά από μια απεργία πείνας…)

Ο αγωνιστής κρατούμενος Θανάσης Κυριαζής στις 24/7 διέκοψε(και πολύ σωστά έπραξε προτού να είναι αργά για τον ίδιο) την  αδιέξοδη απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει  από τις 11/6 στις απαράδεκτες  και απάνθρωπες συνθήκες  των φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Την ονομάζω αδιέξοδη την κίνησή του γιατί  τα δίκαια αιτήματα στο σύνολό τους(αφορούν την καθυστέρηση της απόφασης του Συμβουλίου των Φυλακών για εκπαιδευτική άδεια και γενικότερα τις κατάλληλες  συνθήκες  που απαιτούνται  για ένα κρατούμενο που θέλει να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο)  τοποθετήθηκαν με λανθασμένη εκτίμηση από τον κρατούμενο  όσο αφορά την  ιεράρχηση και τα βήματα της διεκδίκησης, σε λανθασμένη χρονική συγκυρία που οδηγούσαν  την απεργία πείνας σε τραγικό αδιέξοδο(της υγείας του πάνω απ΄όλα). “Αποδέκτης”  των αιτημάτων του ένας ΘΙΑΣΟΣ  ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ  ,μια απαξιωτική  για τον Ανθρωπισμό κυβερνητική πολιτική που υποκρίνεται την «τυφλή» και «αδέκαστη» (και των φιλικών ΜΜΕ που στηρίζουν την σιωπή και ασχήμια αυτής της  καννιβαλιστικής  «κανονικότητας»)που επιδεικτικά για να τον τιμωρήσουν τον μετέφεραν αρκετές φορές  από το νοσοκομείο του Ρίου(όπου νοσηλευόταν)στο …Ψυχιατρείο Κορυδαλλού και ξανά στις φυλακές Αγ.Στεφάνου ,περιφέροντάς τον μαρτυρικά από Πάτρα- Αθήνα και τανάπαλιν εν μέσω απεργία πείνας, ως « τρελό» https://www.tokeli.gr/2020/07/blog-post.htmlhttps://www.tokeli.gr/2020/07/blog-post_9.html

Ο  μαξιμαλισμός «τα θέλω όλα εδώ και τώρα» καταστρέφει αγώνες και αγωνιστές και μόνο αν σωστά  «διαβάσεις» τον τρόπο αντιπαράθεσης   στον αντίπαλό σου μπορείς να αποσπάσεις νίκες που δεν θα είναι χρήσιμες μόνο για σένα αλλά και για όλους τους αδικημένους που είναι στην ίδια θέση! Ας βοηθήσουν στο μέλλον , ως «μάθημα» για κάθε τέτοια περίπτωση που βαδίζει  σε αδιέξοδο, όσοι και όσες  από τον «Κόσμο του Αγώνα και της Αλληλεγγύης» δεν θέλουν  «νεκρούς ήρωες»! Οι «αγώνες» που στήνονται πάνω σε «εξεγερσιακές τελετές»  και κηδείες «νεκρών αγωνιστών και συντρόφων»  είναι τάφοι ιδεών και όχι προθάλαμος μιας καλύτερης κοινωνίας! Η ζωή του κάθε Θανάση Κυριαζή είναι η προτεραιότητα  και όχι  (ψυχολογικά ερμηνευτικές και κατανοήσιμες ,  αλλά αναποτελεσματικές ιστορικά στο «πεδίο» της σύγκρουσης…)  παρορμητικές  κινήσεις  που ακολουθούν  παλιούς δρόμους και δοκιμασμένες «κινηματικές συνταγές».Και το ζητούμενο δεν είναι να αποκτήσει διασημότητα η απεργία πείνας όταν ο κρατούμενος  έχει γίνει «φυτό» και στέκεται μισοπεθαμένος πάνω από το φέρετρο του «Κράτους Δικαίου» που κλείνει αυτιά και μάτια σε δίκαια αιτήματα, όταν ο κρατούμενος ηττημένος  προσφέρεται ως δώρο και πτώμα στα πόδια μιας ψυχρής και κυνικής «Δημοκρατίας» που «συνδιαλέγεται» πλέον μόνο δια μέσου της αστυνομικής  κτηνωδίας και του νομικού παραλογισμού……

Το γράμμα  που ακολουθεί προσπάθησαν κοινοί γνωστοί να του το δώσουν στην φυλακή, λίγες μέρες  πριν αποφασίσει, έστω καθυστερημένα -με ελάχιστες πλέον δυνάμεις-(είχε χάσει πάνω από 19 κιλά και η υγεία του είχε αρχίσει να κλονίζεται  και να αγγίζει την βιολογική φθορά…) να διακόψει μια ακόμη αδιέξοδη απεργία πείνας(είχε προηγηθεί κι αυτή στις φυλακές Λάρισας το 2018). Αν και απ΄ ότι έμαθα δεν  κατάφεραν να του το δώσουν λόγω των ακραίων απαγορεύσεων στις φυλακές (ούτε την αντιπροσωπεία των γιατρών του Σύριζα Αχαϊας δεν άφησαν να εξετάσει τον κρατούμενο απεργό πείνας…), χαίρομαι γιατί ούτως ή άλλως «δικαίωσε» τις προτάσεις μου και  έπραξε το σωστό για τον ίδιο και τον αγώνα του που δεν είναι αυτοσκοπός και οφείλουμε φυσικά να  τον υποστηρίξουμε σε σωστή βάση ώστε να πραγματωθεί στο επόμενο διάστημα νικηφόρα  για τον στόχο  του Θανάση Κυριαζή που δεν είναι άλλος από τις σπουδές του στο ΕΑΠ, ένας καλύτερος και χρήσιμος άνθρωπος για τον ίδιο και τους συνανθρώπους του !!!

Αθήνα 27/7

 

==========================================================================================================================

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ  ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΥΡΙΑΖΗ ΣΤΙΣ  ΦΥΛΑΚΕΣ  ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

ΟΜΩΣ ΘΑΝΑΣΗ….Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΓΜΗ!!!

 

Σύντροφε στην καθημερινή εκμετάλλευση και καταπίεση, Αγωνιστή Θανάση Κυριαζή,

Απευθύνομαι με σεβασμό και εκτίμηση σε έναν αγνό αγωνιστή, έναν πνευματικό και αξιοπρεπή άνθρωπο  πίσω από τα συρματοπλέγματα…..

Πάνω από όλα όμως θα ήθελα να σου θυμίσω πως  ο  Αγώνας (και η απεργία πείνας ειδικά)  δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός και δεν πρέπει να είναι!!! Η απεργία πείνας (μια και αυτή εδώ Θανάση  μας ενδιαφέρει  πως θα πετύχει…) δεν είναι “αντιγραφή” και “συνήθεια” επειδή κάπου, κάποτε, κάποιος ή κάποιοι άλλοι αξιοποίησαν σωστά στον ιστορικό χρόνο την χρήση αυτής της μορφής αγώνα!

Ο Αγώνας(και μια από τις μορφές του που είναι φυσικά και η απεργία πείνας όταν όλα τα υπόλοιπα “μέσα” διαμαρτυρίας για έναν άνθρωπο έχουν καταρρεύσει…) αποσκοπεί κάπου και αυτόν τον στόχο δεν πρέπει να τον χάνουμε ποτέ από το βλέμμα και το όραμά μας. Ούτε να παραδίδουμε παρορμητικά  το άνθος του μυαλού και του κορμιού μας  στην αδιαφορία και στην χαιρεκακία του εχθρού , αλλά ούτε ακόμη να γινόμαστε “ήρωες” σε όσους (αλλοίμονο !) έχουν ανάγκη από αυτούς.

Φίλε, σύντροφε Θανάση.

Εσύ που πήρες πάνω σου την τραγωδία και τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης οικογένειας(εννοώ τα  βαθιά αίτια που οι δικαστές δεν εξετάζουν, της Βίας σε βάρος της μητέρας σου από τον πατέρα σου  που σε οδήγησαν τότε στο έγκλημα τον Οκτώβρη του 2011 στο Νεόκαστρο Ημαθίας και από εκεί στην κυνική καταδίκη των ισοβίων)  ,

Εσύ που βρήκες τη δύναμη να διεκδικήσεις την μόρφωση, που δεν έχασες την πίστη, την ελπίδα, σε αυτήν τη φάση  άποψή μου είναι πως πρέπει να διακόψεις(αναστείλεις) την απεργία πείνας.

1.Πρέπει να περιμένεις την απόφαση στο αίτημα για την ηλεκτρονική επιτήρηση. Θέτεις  δύο θέματα ταυτόχρονα :”Βραχιολάκι-Εκπαιδευτική άδεια” και Μεταγωγή, αγνοώντας τη δικονομική διαδικασία και τις προτεραιότητες που έχει και δεν ανατρέπονται εκ των πραγμάτων, δηλαδή αγνοώντας τη “λογική του εχθρού” σου, ολέθριο λάθος για έναν αγωνιστή.

2.Εξαντλείς τον εαυτό σου, σε μια “νεκρή” εκπαιδευτικά περίοδο. Το ξέρει αυτό  η εγωπάθεια κι ο αυτισμός της εξουσίας για αυτό βασανίζει τις μέρες της απεργίας σου με αυταρχισμό(όπως έκαναν με την ΕΚΑΜ- βίαιη μεταφορά σου από την Πάτρα στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού και αντίστροφα, για να σε “σπάσουν” και να σε τρομοκρατήσουν…) και παντελή αδιαφορία!

3.Ο δικηγόρος  σου -ίσως άπειρος σε τέτοιες υποθέσεις-“έθαψε” την  υπόθεσή σου, αδυνατεί εκ των πραγμάτων να εκπροσωπήσει σωστά έναν κρατούμενο απεργό πείνας και να αναδείξει “προς τα έξω” το βάρος αυτής σου τής επιλογής!!! Θα έπρεπε-τουλάχιστον- να δίνει στον τύπο καθημερινά ένα δελτίο τύπου ,όσον αφορά την απεργία και την κατάσταση της υγείας σου. Έτσι, η γνωστοποίηση της υπόθεσής σου προχωρά υποτονικά και “αθόρυβα”(χωρίς καμία ενημέρωση για τούς δημοκρατικούς ανθρώπους που ευαισθητοποιούνται σε παρόμοιες διαδικασίες όπως  έγινε πρόσφατα πχ με την υπόθεση του κρατούμενου επίσης Βασίλη Δημάκη) και εσύ- αντιστρόφως ανάλογα -φθείρεσαι εδώ και πάνω από ένα μήνα απεργίας!!!

Αν σου αρνηθούν το “βραχιολάκι”-κάτι πολύ πιθανόν- έχοντας πια  εξαντλήσει  τις νομικές διαδικασίες, κοντά στο φθινόπωρο, με την αρχή της εκπαιδευτικής χρονιάς, και με πιο δυναμική νομική εκπροσώπηση, δίνεις τότε αυτόν τον ανένδοτο αγώνα και με μάς όλους από κοντά συμπαραστάτες. Όχι τώρα, όχι τώρα σε μια λάθος στιγμή!!!

Σε προσκαλώ να μείνεις στον χώρο της  συγκρότησης (όσο δύσκολο και αν είναι στις συνθήκες που είσαι ).Σκέψου σωστά, ψύχραιμα, σοφά (στοιχεία που τα έχεις μέσα σου και αυτό το αποδεικνύει η 4ετής υπομονετική προσπάθειά σου για μόρφωση) και κρίνε!!!
Μην γίνεις “θυσία” και στάχτη στην φωτιά που καίει μέσα σου, που «βράζει» κάτω από τα δίκαια αιτήματά σου! Ξέρεις, εκεί “χανόμαστε” όλοι και όλες εμείς ,μέσα ή έξω από τα  “σωφρονιστικά” κολαστήρια!
Δεν είμαι αυτός που θα σου επιβάλλει ούτως ή άλλως «κατευθύνσεις» και επιλογές ,εσύ αποφασίζεις για την ζωή σου!!!

Μαζί σου στην  αναζήτηση  και απαίτηση  μέσα σε τούτον τον χαλασμό  πραγματικής  Δικαιοσύνης  και σεβασμού  των ατομικών σου δικαιωμάτων ,αλλά μην αφήσεις μέσα σου την βιασύνη, την οργή και το αυθόρμητο να κυριαρχήσουν και να ρίξουν τον αγώνα σου στον «γκρεμό»!

Η πρότασή μου είναι να διακόψεις προσωρινά  την απεργία και να παλέψουμε όλοι μαζί να δικαιωθείς!!!! Καταλαβαίνω την ασφυξία σου μέσα στην βαρβαρότητα  ενός εκδικητικού συστήματος , αλλά καθοδήγησε τον εαυτό σου μακριά από τις παρεμβολές του θυμικού!
Δεν είναι ο καλύτερος “σύμβουλος” για να νικήσεις τους “υπερπροστάτες του πολίτη”  και να υπερασπίσεις τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά σου!!!

Να είσαι δυνατός!!!! ΄Εχε τα μάτια σου ανοιχτά και κάνε πέρα την “ομίχλη” απ΄ τον Δρόμο σου!
Σε κάθε περίπτωση είμαι (και νομίζω χιλιάδες σαν και μένα)μαζί σου και όχι με τους Ανθρωποφύλακες και τους ψυχρούς εκτελεστές της Ζωής!!!

Aθήνα 19/7     Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν)

Για την Επιστροφή της Χαμένης Ανθρωπιάς και του Τέλους της Εποχής της Κτηνωδίας

Μεμονωμένο άτομο από τον Αναρχισμό

erozer2000@yahoo.gr

 προηγούμενο σχετικό άρθρο αλληλεγγύης στον Θανάση Κυριαζή εδώ

nadaparanosotros.blogspot.gr , exadaktylos.wordpress.com

φωτο: Pexels

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;