14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣ"Ο λαός της Βολιβίας, ενωμένος και συνειδητά, ανέτρεψε με την ψήφο του...

“Ο λαός της Βολιβίας, ενωμένος και συνειδητά, ανέτρεψε με την ψήφο του τους πραξικοπηματίες εναντίον του αδελφού μας Έβο”

«Πράξη δικαιοσύνης εναντίον της επίθεσης που δέχθηκε ο λαός της Βολιβίας», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες τη νίκη του Άρθε, ενώ η αντιπρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ έδωσε τα συγχαρητήριά της.

«Τα συγχαρητήριά μου στον λαό της Βολιβίας που αποκατέστησε τη δημοκρατία. Τα συγχαρητήρια μου στον Άρθε και τον Μοράλες», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα Ντα Σίλβα, ενώ ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ήταν ο τελευταίος από τους προοδευτικούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής που έστειλε τα συγχαρητήριά του: «Μεγάλη νίκη! Ο λαός της Βολιβίας, ενωμένος και συνειδητά, ανέτρεψε με την ψήφο του τους πραξικοπηματίες εναντίον του αδελφού μας Έβο. Συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο Άρθε και τον αντιπρόεδρο Τσοκουεουάνκα και στον αρχηγό μας των αυτοχθόνων ‘Ίντιος’ του Νότου Μοράλες. Ζήτω η Βολιβία».

Ο Άρσε εμφανίστηκε ενωτικός στην ομιλία του, καθώς απευθυνόταν σε έναν λαό που έχει διχαστεί μετά την υποχρέωση σε παραίτηση του Έβο Μοράλες, ο οποίος για να μη συλληφθεί διέφυγε στην Αργεντινή.

«Νομίζω ότι ο λαός της Βολιβίας επιθυμεί να ξαναπάρουμε το μονοπάτι στο οποίο ήμασταν», είπε, ενώ ορκίστηκε ότι θα κυβερνήσει με γνώμονα την εθνική ενότητα. «Δεν είμαστε εκδικητικοί», είπε μεταξύ άλλων.

 

AP Photo/Marcos Brindicci

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;