16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣΔεν είναι τοποθέτηση, είναι Προσταγή

Δεν είναι τοποθέτηση, είναι Προσταγή

 

Δεν είναι τοποθέτηση είναι Προσταγή

 

“Η ανακατάληψη της Ρόζα Νέρα είναι απαράδεκτη. Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με την απόφαση του Πολυτεχνείου και να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ανάπτυξη του λόφου Καστέλι που βρίσκεται στο δημόσιο διάλογο. Όμως η κατάληψη του δημόσιου χώρου από οποιεσδήποτε συλλογικότητες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει την δημόσια περιουσία που είναι περιουσία του ελληνικού λαού.” Ντόρα Μπακογιάννη

Όταν ανέλαβε την εξουσία η Νέα Δημοκρατία αρκετοί ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι θα κυβερνούσε με όρους φαμίλιας. Η Ντόρα με τις συχνές “παρεμβάσεις” της επιβεβαιώνει τους αρκετούς και ταυτόχρονα διαψεύδει τους ελάχιστους που πίστεψαν το αντίθετο. Ο, τι κυνικό δεν μπορεί να ειπωθεί από την “κυβέρνηση” μας το κοινοποιεί η Ντόρα, ο θεματοφύλακας της φαμίλιας και των αξιών που εκπροσωπεί τόσο η ίδια όσο και το κόμμα που διαχειρίζεται.
Ποιες είναι αυτές οι αξίες που εκπροσωπούνται από την κυβέρνηση, την Ντόρα και τους λοιπούς συγγενείς;
1. Ευρύτερη διάλυση του κοινωνικού δεσμού και συντριβή κάθε απόπειρας κοινωνικών δεσμών. Θέλουν το άτομο εξατομικευμένο ιδιωτικό και τεμαχισμένο σε μια διαλυμένη κοινωνία. Άτομο χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση παθητικό καταναλωτή υπάκουο στις προσταγές της εξουσίας και θύμα ενός αχόρταγου καπιταλισμού.
2. Τον δημόσιο χώρο τον χώρο διαβούλευσης συνεύρεσης που αποτελεί την αιτία συλλογικών και κοινωνικών διεργασιών όχι μόνο τον θεωρούν επικίνδυνο για την εξουσία του(και για κάθε εξουσία) αλλά και αφορμή για ευρύτερη κερδοσκοπία. Θέλουν και το πράττουν παραχωρώντας τον σε ιδιώτες οι ο οποίοι πλέον  ως κάτοχοι του δημόσιου χώρου γίνονται και κάτοχοι του δημόσιου λόγου μετατρέποντας τους πολίτες σε απλούς καταναλωτές των κερδοσκοπικών και επιχειρηματικών φίλων τους.
3. Επικαλούνται το ” γενικό συμφέρον” για να επιβάλλουν τους Μεγάλους Περιπάτους τα ανάποδα κλιματιστικά στην Ομόνοια την Ιδιωτική ανανέωση του Λόφου του Στρέφη την κερδοσκοπική επέλαση στις Natura, τον αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων την απορρύθμιση της εργασίας.
Η δήλωση αυτή της Ντόρας είναι προσταγή σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και μπορεί να αφορά πρωτίστως τη Rosa Nera αλλά απευθύνεται σε όλη την κοινωνία σε όλο το πολιτικό σύστημα. Αυτή η ηγεμονική συμπεριφορά του Κυρίαρχου μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε ελεύθεροι αλλά μας θέλουν υπηκόους και υπάκουους στην απεριόριστη εκμετάλλευση ανθρώπων  φύσης και δημόσιων χώρων.
Η Rosa Nera και το  ΕΜΠΡΟΣ δεν υπάκουσαν αντιθέτων επανέκτησαν το έδαφος για δημόσια χρήση για την επανασύνδεση των κοινωνικών δεσμών για την παραγωγή πολιτικών και πολιτισμικών αξιών που προωθούν την ενότητα του ανθρώπινου γένους.
Η ΑΚ καλεί σε επαγρύπνηση  όχι μόνο τις συλλογικότητες και τις καταλήψεις ,τα κοινωνικά κέντρα και τα στέκια αλλά το σύνολο της κοινωνίας για την απελευθέρωση και προάσπιση του δημόσιου χώρου των πλατειών των λόφων και των δασών απο την επέλαση του καπιταλισμού. Σε όλη τη χώρα ας προετοιμαστούμε για τις μάχες που θα μας επιτρέψουν να διευρύνουμε την αναπνοή μας και την ελευθερία μας.
Κάτω η κρατική καταπίεση και η κυβέρνηση των κερδοσκόπων και της οικογενειοκρατίας
 
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;