23.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΤα 8 ερωτήματα που αγχώνουν τους άνδρες

Τα 8 ερωτήματα που αγχώνουν τους άνδρες

 

Τα 8 ερωτήματα που αγχώνουν τους άνδρες

 

Πολλοί άνδρες μπορεί να είναι τολμηροί στο σεξ και να δείχνουν ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν απορίες. Και, μάλιστα, απορίες, που κάποιες φορές δεν τολμούν να ρωτήσουν τον ιατρό για αυτές κι ας τους προβληματίζουν. 

Από το «φυσιολογικό» μέγεθος του πέους μέχρι το πώς μοιάζει το «φυσιολογικό» σπέρμα οι άνδρες ανησυχούν και αναζητούν συχνά απαντήσεις στο διαδίκτυο.

«Αυτό παρατηρείται συνήθως σε άνδρες νεαρής ηλικίας. Ντρέπονται να μιλήσουν για πράγματα, που τους προκαλούν άγχος και αμηχανία», εξηγεί ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας  MD.

«Όμως πολύ συχνά αυτά, για τα οποία ένας άνδρας ανησυχεί, μπορεί να είναι κάτι φυσιολογικό, που αντιμετωπίζεται εύκολα και άμεσα. Γύρω από τα ανδρικά γεννητικά όργανα και τη σεξουαλική λειτουργία υπάρχει ζωηρή παραφιλολογία και μύθοι και καλό είναι αυτά να ξεδιαλύνονται από έγκυρα χείλη εγκαίρως».

Ας δούμε, λοιπόν, τι θα ήθελαν να μάθουν πολλοί άνδρες, αλλά διστάζουν να ρωτήσουν.

Μπορεί ένας άντρας να σπάσει το πέος του;

«Ναι. Και είναι πολύ επώδυνο. Το πέος δεν περιέχει κάποιο οστό, αλλά ένα πέος σε στύση μπορεί να υποστεί κάταγμα στους κυλινδρικούς άξονες, που διοχετεύουν το αίμα στην περιοχή κατά τη στύση. Αν συμβεί αυτό, είναι πολύ σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια, μήπως και προλάβετε κάποια μόνιμη παραμόρφωση ή σεξουαλική δυσλειτουργία», αναφέρει ο ειδικός.

Νιώθω κάτι στους όρχεις ή στο όσχεό μου, τι μπορεί να είναι;

«Συνήθως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά δεν αποκλείεται να κρύβεται και καρκίνος των όρχεων. Η επίσκεψη στον ειδικό ιατρό θα δώσει τις σωστές απαντήσεις». 

Γιατί δεν έχω σεξουαλικές ορμές;

Συνήθως η μειωμένη λίμπιντο παρατηρείται σε ώριμους ηλικιακά άνδρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η νεότητα είναι άμεσα συνυφασμένη με ορμές και ακόρεστη διάθεση για σεξ», επισημαίνει ο κ. Κ. Ρόκκας.

«Το άγχος, οι οικονομικές δυσκολίες, τα προβλήματα στη σχέση, αλλά και η κούραση ή ένα σοβαρό συμβάν στην εργασία βάζουν φρένο στις σεξουαλικές ορέξεις. Βέβαια, επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μόνο ο ιατρός μπορεί να σας πει πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε. Πάντως υπάρχουν τρόποι κι έχουν καλά αποτελέσματα».

Πώς ξέρω ότι το σπέρμα μου είναι φυσιολογικό;

«Το σπέρμα, που είναι υγιές, έχει θολό λευκό ή γκρι χρώμα και υφή σαν ζελέ. Όσο για τη μυρωδιά του, συχνά περιγράφεται ότι μυρίζει όπως η αμμωνία ή ακόμη και η χλωρίνη», διασαφηνίζει ο ειδικός.

«Σχετικά τώρα με τις αναπαραγωγικές δυνατότητες, που έχει το σπέρμα σας, αυτές διαπιστώνονται με συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις, όπως είναι το σπερμοδιάγραμμα».

Έχω σπυράκια στο πέος. Τι συμβαίνει;

«Τα εξανθήματα και τα μικρά δερματικά εξογκώματα στα γεννητικά όργανα των ανδρών δεν υποδεικνύουν πάντα λοίμωξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ένα ακίνδυνο σύμπτωμα, που αντιμετωπίζεται εύκολα. Αν, παρόλα αυτά, δεν είστε σίγουροι ότι πρόκειται για ακμή και έχετε λόγους να φοβάστε ότι πρόκειται για κάτι άλλο, επισκεφθείτε έναν ιατρό για εξετάσεις», αναφέρει ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος.

Μήπως το πέος μου είναι μικρό; 

«Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο ερώτημα, που απασχολεί πολλούς άνδρες όλων των ηλικιών. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε άνθρωπος μεγαλώνει με άλλον ρυθμό και κανείς δεν μοιάζει με τους άλλους. Ωστόσο τα περισσότερα πέη έχουν μήκος περίπου 9 εκατοστά, όταν δεν είναι σε στύση. Το μέσο μέγεθος του πέους σε στύση κυμαίνεται από περίπου 13 εκατοστά έως 18 εκατοστά», υπογραμμίζει ο ιατρός.

Ανησυχώ για την καμπύλη του πέους μου. Τι συμβαίνει;

«Στους περισσότερους άνδρες το πέος σε στύση είναι ευθύ, αν και παρατηρούνται μικρές αποκλίσεις της τάξης των 10-15 μοιρών», εξηγεί ο κ. Ρόκκας. 

«Κάποιοι άνδρες γεννιούνται με τη λεγόμενη συγγενή κάμψη του πέους. Αιτία είναι η μη ομοιόμορφη ανάπτυξη του χιτώνα, που περιβάλλει το πέος, ενώ σπανιότερα η μη φυσιολογική ανάπτυξη της ουρήθρας, που είναι κοντύτερη του πέους και το κρατά κυρτό προς τα κάτω. Οι κάμψεις αυτές μπορεί να είναι ήπιες (μέχρι 30 μοίρες) και να μην δημιουργούν πρόβλημα. Ενοχλούν, ωστόσο, πολλούς άνδρες αισθητικά».

Πρέπει ή όχι να κάνω περιτομή;

«Είναι ένα καθαρά προσωπικό θέμα. Ωστόσο, σε άνδρες, οι οποίοι έχουν κάνει περιτομή, ο κίνδυνος να εμφανιστούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι μικρός. Επίσης όσοι έχουν κάνει περιτομή, φαίνεται να έχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα», καταλήγει ο ειδικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;