19.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΡΑΠανσέληνος Μαρτίου – Όνειρα δίχως όρια – Πώς θα επηρεάσει

Πανσέληνος Μαρτίου – Όνειρα δίχως όρια – Πώς θα επηρεάσει

Ένα φεγγάρι φευγάτο, ένα φεγγάρι γεμάτο όνειρα είναι η πανσέληνος του Μαρτίου, η οποία θα φωτίσει τον ουρανό στις 09:17 το πρωί της 18ης Μαρτίου.

Λαμβάνει χώρα στην 28η μοίρα του άξονα Ιχθύων – Παρθένου και επηρεάζει τους γεννημένους 16-20 Μαρτίου, 18-21 Ιουνίου, 19-22 Σεπτεμβρίου, 18-22 Δεκεμβρίου καθώς  και  όλους  όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα  κ.λ.π.) στις  26  με  29  μοίρες των μεταβλητών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 22/3-24/3 και 23/9-25/9 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 2η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού.

Το σύνθημα αυτής της πανσελήνου είναι να ονειρευτούμε χωρίς όρια, να πετάξουμε στον κόσμο της φαντασίας, να αγαπήσουμε χωρίς όρους και να συγχωρήσουμε τους πάντες με πρώτον και κύριο τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Ποσειδώνας που συνοδεύει την πανσέληνο του Μαρτίου, την Πανσέληνο του Σκουληκιού, είναι αυτός που σταλάζει τον μνησιπήμονα πόνο, τον πόνο που θυμίζει το κακό του «Τελευταίου Σταθμού» του Σεφέρη:

Κι αν σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές
είναι  γιατί  τ’ ακούς  γλυκότερα, κι η φρίκη
δεν  κουβεντιάζεται  γιατί  είναι  ζωντανή
γιατί  είναι  αμίλητη  και  προχωράει·
στάζει  τη  μέρα, στάζει  στον  ύπνο
μνησιπήμων πόνος.

Με τον Ποσειδώνα συντροφιά, ο νους μας με αποσκευές τη φαντασία και το συναίσθημα, οδεύει προς έναν ονειρικό, άγνωστο προορισμό. Το παραμύθι έχει μία δική του νομοτέλεια, ένα δικό του κώδικα. Καταργεί το χωροχρόνο και σε μια άλλη διάσταση, όλα είναι δυνατά, όλα είναι εφικτά.

Καθώς βυθιζόμαστε στον υδάτινο κόσμο του Ποσειδώνα αποκτούμε μια δικλείδα ασφαλείας, που βοηθά τον άνθρωπο να εξελιχτεί και να αποδεχτεί τον εαυτό του.

Ειδικά σε αυτή την Πανσέληνο εκτός από τον Ποσειδώνα συνεπιβάτες στο ταξίδι της φαντασίας είναι ο Ερμής και ο Δίας, που σχηματίζουν όψη συνόδου πάλι στους  Ιχθύς και  οι οποίοι ξεκλειδώνουν σφαλιστές θύρες, εναρμονίζουν ξανά τις ελπίδες μας με τα άγχη μας με απώτερο σκοπό να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας.

Στήριγμα σε αυτή την Πανσέληνο είναι και το εξάγωνο που σχηματίζει ο Πλούτωνας από τις τελευταίες μέρες, η οποία την προικίζει με σθένος, ανθεκτικότητα και δύναμη θέλησης.

Η πανσέληνος στον  άξονα 5ου-11ου του χάρτη της πάλι φέρνει στο προσκήνιο θέματα που άπτονται καλλιτεχνικών προσπαθειών, παιδιών και νεότητας, αθλητισμού, πολιτιστικών δρώμενων. Είναι η υπόσχεση  της άνοιξης που καταφθάνει καθόσον λίγες μέρες μετά λαμβάνει χώρα η εαρινή ισημερία, και η οποία υπόσχεται το ξύπνημα της φύσης.

Ο καιρός της δημιουργίας είναι μπροστά μας, αλλά μπροστά μας είναι και οι μεγάλες προκλήσεις. Η σύνοδος της Αφροδίτης και του Άρη που πραγματοποιήθηκε στον Αιγόκερω και συνεχίζεται στον Υδροχόο σιγά-σιγά φθίνει, αλλά πριν αποχωριστούν πλήρως σχηματίζουν τετράγωνο με τον  Ουρανό από τον Ταύρο, θυμίζοντας ότι το απροσδόκητο και το απρόβλεπτο έχουν τη θέση τους στη ζωή, και ότι δεν είναι πάντοτε εφικτό να κάνουμε μεγαλόπνοα σχέδια χωρίς  να  δοκιμαστούμε από καθυστερήσεις, διακοπές και ματαιώσεις. Αυτή η όψη μας καλεί να παραμένουμε ανοικτοί, να μην δεχόμαστε αψήφιστα να μας επιβάλλονται ακατανόητοι περιορισμοί ή  να μας στερούν την ελευθερία γιατί τότε η έκρηξη που προκαλεί ο Άρης με τον Ουρανό θρυμματίζει τις πιο βαριές ευθύνες και την πιο στέρεα λογική.

Πανσέληνος Μαρτίου – Όνειρα δίχως όρια – Πώς θα επηρεάσει

Κατερίνα Μωραΐτου – Αρχαιολόγος

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;