21.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΠαζάρι επαναχρησιμοποίησης - αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Παζάρι επαναχρησιμοποίησης – αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, η περιβαλλοντική οργάνωση WAMBO CITY WASTE PICKERS σε συνεργασία με την ομάδα UKRAINIAN WOMEN IN GREECE, το наше радио (OUR RADIO) (Λευκορωσικό online radio που εκπέμπει από την Ελλάδα), το Melissa Network και την υποστήριξη του Impact Hub Athens, διαχειριστή και οικοδεσπότη της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, διοργάνωσε με επιτυχία μπαζάρ επαναχρησιμοποίησης και αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 18 άτυποι ανακυκλωτές, έμποροι ειδών από “δεύτερο χέρι” καθώς και χειροτέχνες από την Ουκρανία και τη Ρωσία που ζουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, μια έκθεση φωτογραφίας από την Ουκρανή φωτογράφο Vera Blansh και μια ανοιχτή συζήτηση με τη βοήθεια της ραδιοφωνικής παραγωγού Tania Apet φώτισε στους συμμετέχοντες αλλά σε περαστικούς που απλά βρέθηκαν στο χώρο, ποια είναι η Ουκρανία σήμερα και πως τι βλέπουν οι απόδημοι της και οι άνθρωποι από γειτονικές χώρες.

Παζάρι επαναχρησιμοποίησης - αλληλεγγύης για την Ουκρανία

Παράλληλα, υπό την απειλή μιας εκτεταμένης ενεργειακής κρίσης, η εκδήλωση διαπραγματεύτηκε έμπρακτα την πρακτική της επαναχρησιμοποίησης και της εξοικονόμησης πρώτων υλών που είναι επιτακτικότερη από ποτέ – πόσο μάλλον υπό το βάρος της κλιματικής αλλαγής που νομοτελειακά θα επηρεάσει όλον τον πλανήτη όχι πολύ μακριά από σήμερα.

Συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 30 δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας (κυρίως ρούχα και βιβλία) σύμφωνα με τις οδηγίες της Πρεσβείας της Ουκρανίας και παραδόθηκαν τόσο στις εγκαταστάσεις της στο ΣΕΦ για αποστολή στην Ουκρανία όσο και στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών για παραλαβή από τις προσφυγικές ομάδες Ουκρανών που καταφθάνουν στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να επαναληφθεί το διάστημα 16-17 Απριλίου σε άλλο χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες και τρόπους συμμετοχής, μπορείτε να στείλετε σχετικά στο contact@wastepickers.eu ή να επισκεφθείτε τη σελίδα της ομάδας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/343135274240958 ή στο www.wastepickers.eu

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;