19.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΡΑΠανσέληνος Απριλίου στον Ζυγό -  Η παρορμητική αφύπνιση – Πώς θα επηρεάσει

Πανσέληνος Απριλίου στον Ζυγό –  Η παρορμητική αφύπνιση – Πώς θα επηρεάσει

Το  ρόδινο φεγγάρι της άνοιξης πραγματοποιείται στις 16 Απριλίου στις 26ο  μοίρες του άξονα Κριού–Ζυγού και επηρεάζει τους γεννημένους  14-19 Απριλίου, 17-21  Ιουλίου, 18-22 Οκτωβρίου, 15-19 Ιανουαρίου καθώς  και  όλους  όσους έχουν πλανήτες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα  κ.λ.π.) στις  πέντε τελευταίες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 25/8-27/8 και 24/2-26/2 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 3η μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων.

Η άνοιξη πλέον είναι εδώ και μας καλεί να την απολαύσουμε ωστόσο η εικόνα του πλανητικού σκηνικού δεν επιτρέπει εφησυχασμό και ξενοιασιά.

Στον χάρτη βλέπουμε ότι αυτή λαμβάνει χώρα στον άξονα 6ου – 12ου οίκου, συνεπώς θέματα που σχετίζονται με υγεία, νοσοκομεία, περίθαλψη, φάρμακα, κλειστούς απομονωμένους χώρους, ιδρύματα ή φυλακές  θα μας απασχολήσουν  και  ίσως έχουμε κάποιες εξελίξεις  από το μέτωπο του κορονοϊού στο εσωτερικό της  χώρας.

Η ανησυχία ενισχύεται καθόσον στην πανσέληνο αυτή συμμετέχει ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω με την Έριδα από τον Κριό παραπέμποντας σε παιχνίδια εξουσίας, χειραγώγησης, οικονομικά σκάνδαλα, αποτρόπαια εγκλήματα και ενδεχομένως κάποιες αποκαλύψεις σεξουαλικού περιεχομένου.

Το ροζ φεγγάρι του Απριλίου βουτάει στο έρεβος του Πλούτωνα και φέρνει στο φως κρυμμένα μυστικά που σοκάρουν. Η Περσεφόνη ανεβαίνει στη γη αφήνοντας προσωρινά  τον Κάτω Κόσμο και φέρνει μαζί της τους καρπούς του δέντρου της γνώσης του καλού και του κακού. Η κατάβαση στα σκοτάδια του Άδη δεν είναι εύκολη, ωστόσο και η ανάδυση στο φως έχει και αυτή το τίμημά της. Η Περσεφόνη ανεβαίνοντας στον Άνω Κόσμο ξαναγίνεται η Κόρη της Μητέρας της, αλλά η αθωότητά της έχει απολεσθεί.

Η γνώση έχει ειδικό βάρος και δεν μπορούν όλοι να την αντέξουν και η γνώση που φέρει ο Πλούτωνας είναι πολλές φορές αβάσταχτη γιατί μας καλεί να αντικρύσουμε κατάματα το Τέρας που κρύβεται στα σκοτάδια μας.

Ο Ήλιος στον Κριό είναι πολύ δυνατός για να ξυπνήσει την κοιμισμένη γη και να ξεκινήσει πάλι ο κύκλος της ζωής, είναι το ξύπνημα του Εγώ και η εμφάνιση του ανθρώπου ως άτομο.

Η Σελήνη στο Ζυγό πρεσβεύει το Εμείς, επιζητά την έγκριση του Άλλου, επιθυμεί την αρμονική συνεργασία.

Μια Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού επιζητά τη χρυσή τομή ανάμεσα στο Εγώ και το Εμείς, μας καλεί να διαπραγματευτούμε τους όρους διαβίωσής μας και αναζητά την ισορροπία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Σε αυτά τα αιτήματα έρχεται αρωγός η σύνοδος του Δία με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, η οποία χαρίζει ιδεαλισμό, πνευματικότητα, διόραση, καλλιτεχνικά ταλέντα, και μας καλεί να δούμε πέρα από τα στεγανά και τους περιορισμούς της καθημερινότητας, να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας και να δούμε το Θεό μέσα από τον Άλλο.

Είναι η λαχτάρα της ψυχής να αντικρίσει την ουράνια πατρίδα της, να υπερβεί τις ασχήμιες του υλικού κόσμου, όπως αναδύεται το άνθος του λωτού από τη λασπουριά του βάλτου.

Είναι η δυνατότητα κάθε ατόμου να φτάσει στο πνευματικό ξύπνημα, ανεξάρτητα από το σημείο εκκίνησής του.

Η σύνοδος Δία-Ποσειδώνα πρεσβεύει ότι η γνώση και η προσφορά μπορεί να κάνει τον άνθρωπο ευτυχισμένο, και αποβλέπει στην πολιτισμική και πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου καθώς και στην αναβίωση του εθελοντισμού στο σύγχρονο κόσμο. Ίσως μάλιστα να είναι και η μοναδική διέξοδος που έχουμε για να μην συνθλιβούμε από τις δυσκολίες της ζωής.

Πανσέληνος Απριλίου στον Ζυγό -  Η παρορμητική αφύπνιση – Πώς θα επηρεάσει

Κατερίνα Μωραΐτου – Αρχαιολόγος

Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;