17.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜάιος στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης με ελεύθερη είσοδο - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Μάιος στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης με ελεύθερη είσοδο – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Πολιτιστική agenda

Ζώντας καθημερινά τον παλμό της Κυψέλης και του κέντρου της Αθήνας και θέλοντας να αγκαλιάσει τις ανάγκες όλων των κατοίκων, το Impact Hub Athens που διαχειρίζεται τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης διοργανώνει, υλοποιεί αλλά και φιλοξενεί ενδιαφέροντα events και πολιτισμικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο, που αναδεικνύουν την Αγορά σε ένα χώρο ελεύθερης έκφρασης, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες για κάθε είδους κοινό.

Με βασικούς πυλώνες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και φυσικά την κοινωνική οικονομία, συστήνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το μήνα Μάιο, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο webpage της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης à https://agorakypselis.gr/events/.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13 Μαΐου

Στέλιος Μάινας | El Papero Βιβλιοπωλείο

Ο Στέλιος Μάινας θα βρίσκεται στο Pop up store του El Papero για μια ανοιχτή συζήτηση και υπογραφή του νέου του βιβλίου “Να θυμηθώ να παραγγείλω” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Διάρκεια παρουσίασης 19.30 – 20.30

Κυριακή 15 Μαΐου

Pop up brunch & Street outdoors Present: Thris Tian

Οι Street Outdoors, οι πρωταθλητές των αστικών πάρτι, έρχονται να ικανοποιήσουν ηχητικά ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα, αυτή τη φορά με τον Thris Tian. Ο καλλιτέχνης που σύστησε στον κόσμο το Boiler Room, μπαίνει πίσω από τα decks της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης για ένα μαραθώνιο DJ σετ 12 ωρών, μιξάροντας World, Balearic και Disco tunes. Το event θα ξεκινήσει με ένα από τα καθιερωμένα και αγαπημένα Pop Up Brunches του Impact Hub. Οι θαμώνες της αγοράς, οι foodies, οι φίλοι των street outdoors και όσοι απλά θέλουν να κάνουν κάτι καινούργιο την Κυριακή τους, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εναλλακτικές προτάσεις από εστιατόρια, καφέ και bars, νέα και κλασικά, πειραματικά projects και ethnic κουζίνες παρέα με τις μουσικάρες των street outdoors.

Pop Up Brunch 11.00 – 17.00

Thris Tian 12.00 – 23.00

Κυριακή 22 Μαΐου

The Wet Gala 2022

Η μητέρα του χάους και μητέρα του House of Kareola έρχεται να σας βρέξει για ακόμη μια φορά. Το Wet Gala 2022, του πρώτου ελληνικού ballroom/vogue house, είναι εδώ, και αυτή τη χρονιά θα το δώσει αρχαιοελληνικά «μπατ μεικ ιτ» σύγχρονη Ελληνίδα. Η Ομήρου Οδύσσεια μας στοιχειώνει επικά από το σχολείο μέχρι τo Star Wars, τον Μάγο του Οζ, το LOST και την Margaret Atwood και μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Ήταν ο Οδυσσέας ο απόλυτος επικός ήρωας ή ο απόλυτος προνομιούχος; Μνηστήρες, λωτοφάγοι, ο Στάνλευ Κιούμπρικ, η Κέλυ Ρόουλαντ, η Κέλυ Κελεκίδου που ήταν η Λίζα Δουκακάρου, ο Άδης αλλά και η πιστή και άπιστη Πηνελόπη θα παραβρεθούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, για να αποφανθούν επ’ αυτού και άλλων ανησυχιών στο πιο meta-ball της χρονιάς.

Διάρκεια εκδήλωσης 17.00 – 23.00

Παρασκευή 27 & Κυριακή 29 Μαΐου

Πολιτισμός στις γειτονίες

Το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων προγραμματίζει μια δέσμη δράσεων με τίτλο “Πολιτισμός στις γειτονίες” σε συνεργασία με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του. Το Μουσείο Κοτσανά έχει υποβάλει πρόταση για μια βιωματική εκπαιδευτική δράση για μικρούς και μεγάλους με θέμα τον αέρα και το νερό υπό την οπτική της τεχνολογίας, της ιστορίας, της αρχαιολογίας και της φιλοσοφίας.

27.5 Workshop 17.30 – 20.00

29.5 Workshop 10.00 – 18.00

Σάββατο 28 Μαΐου

This is Athens City Festival | Νέγρος του Μοριά

Ο Νέγρος Του Μοριά, ο διάσημος καλλιτέχνης της hip hop σκηνής αναζητά τις ρίζες του στα μουσικά μονοπάτια δύο χωρών που τον έχουν σημαδέψει. Στο πλαίσιο του This is Athens City Festival, στήνει μια μεγάλη γιορτή και καλεί όλους να ανακαλύψουν τι σημαίνουν οι δύο πατρίδες του. Από νωρίς το μεσημέρι, εικαστικές εκθέσεις, συναυλίες και dj set, δημοτικοί ελληνικοί χοροί και παραδοσιακές Γκανέζικες χορογραφίες ξεδιπλώνουν το πολύχρωμο μωσαϊκό που συνθέτει γωνιές της Αθήνας του σήμερα: Τις γειτονιές του Νέγρου του Μοριά.

Ώρα έναρξης 15.00

Κυριακή 29 Μαΐου

Sunday Pop Up Brunch

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει και πάλι τις πύλες της σε όλους του λάτρεις του Κυριακάτικου brunch και τους καλεί σε μία νέα γαστρονομική περιπέτεια υπό τη συνοδεία μουσικής από τον Pepper 96.6 FM. Οι λάτρεις των food festivals, οι θαμώνες της Αγοράς αλλά και όσοι λατρεύουν το street food, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εναλλακτικές προτάσεις από εστιατόρια, καφέ και bars νέα και κλασικά, πειραματικά projects και ethnic κουζίνες.

Διάρκεια εκδήλωσης 11.00 – 17.00

Από τον Ιούλιο του 2017 το Impact Hub Athens κλήθηκε να διαχειριστεί τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Προσκάλεσε ομάδες πολιτών και επιχειρήσεις, να “συγκατοικήσουν” σε ένα δημόσιο χώρο, ώστε αυτός να γίνει και πάλι ένα σημείο συνάντησης, ένα σημείο αναφοράς, για όλους τους Αθηναίους. Όραμά του είναι η Αγορά να αποτελέσει έναν μηχανισμό κοινωνικής συνοχής, συνεργατικού πνεύματος και συνδημιουργίας σε μια από τις πιο πολυπληθείς, πολυπολιτισμικές και ιστορικές περιοχές της Αθήνας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;