16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΓερμανοί και Αυστριακοί ενισχύουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Γερμανοί και Αυστριακοί ενισχύουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα. Πολύτιμη στήριξη δέχθηκε το  Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού από Γερμανούς και Αυστριακούς

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

Είναι ήδη γνωστό ότι το Ιατρείο μας δεν δέχεται καμία συνεισφορά ει μη μόνον σε είδος ή υπηρεσίες. Με αυτό το σκεπτικό χιλιάδες πολίτες μάς έχουν δώσει φάρμακα, παιδικές τροφές, πάνες και γάλατα, αλλά και παραϊατρικό εξοπλισμό, όπως αναπηρικές καρέκλες, αναλώσιμα που χρησιμοποιούμε στα εξεταστήρια μας, επιδέσμους, κλπ. Όλα αυτά τα παρέχουμε στους ανασφάλιστους ασθενείς μας ή σε άλλες δομές υγείας, ακόμα και σε δημόσια νοσοκομεία, όταν κρίνουμε κατά περίπτωση πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη. Αρκετές φορές η βοήθεια αυτή έρχεται από το εξωτερικό δίχως ο αποστολέας να θέλει να δημοσιοποιήσει το όνομά του, αλλά υπάρχουν δύο περιπτώσεις, για τις οποίες κρίναμε πως πρέπει να γίνει τουλάχιστον μια ιδιαίτερη μνεία.

Η πρώτη περίπτωση αφορά μια Γερμανίδα μητέρα, η οποία μας επισκέφτηκε μαζί με τον γιό της τον Φεβρουάριο του 2014. Κατά την επίσκεψή τους δήλωσαν στην ομάδα μας πως διαθέτουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό με αποκλειστικό σκοπό να αγοραστούν φάρμακα που είχε ανάγκη το ιατρείο μας εκείνη την περίοδο. Πράγματι, φάρμακα πολύ μεγάλης αξίας καθώς και φάρμακα που είχαν μεγάλη ζήτηση, αγοράστηκαν και κάλυψαν μεγάλο μέρος των αναγκών μας. Η συγκεκριμένη κυρία και ο γιος της μας γνώρισαν μέσω της ομάδας Förder- undFreundeskreisEllinikoe.V., που δραστηριοποιείται στο Αμβούργο της Γερμανίας και μας έχουν προσφέρει επανειλημμένα μεγάλη βοήθεια.

Γερμανοί και Αυστριακοί ενισχύουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Η δεύτερη περίπτωση είναι πιο πρόσφατη. Συγκεκριμένα την Δευτέρα 26 Μαΐου, εμφανίστηκαν στο ΜΚΙΕ δύο μίνι βαν από την Αυστρία, τα οποία μετέφεραν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων αλλά και άλλων παραφαρμακευτικών υλικών με σκοπό να διατεθούν στο ΜΚΙΕ.  Η συγκεκριμένη ομάδα Griechenlandhilfe δραστηριοποιείται από το 2012 και έρχονται κάθε μήνα στη χώρα μας για να προσφέρουν ανιδιοτελώς βοήθεια σε διάφορες δομές υγείας. Ήταν μεγάλη τιμή και συγκίνηση για εμάς όταν τους δεχτήκαμε στο ιατρείο μας και συνομιλήσαμε μαζί τους.

Λειτουργούμε ως πόλος συσπείρωσης ανθρώπων που επιθυμούν να μετουσιώσουν εμπράκτως την συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της χώρας μας. Πρέπει να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως χωρίς όλους εσάς, τους ανθρώπους που, είτε με το υλικό είτε με την εργασία σας, συνεισφέρετε καθημερινά σε αυτό το δύσκολο έργο, η ύπαρξή μας θα ήταν αδιανόητη.  Για άλλη μια φορά αισθανόμαστε πως τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε εσάς που μας στηρίζετε και συμπράττετε σε αυτή την προσπάθεια, ο καθένας με τον τρόπο και στο μέτρο που δύναται, σε αυτές τις δύσκολες για όλους μας ιστορικές περιστάσεις.  Η βοήθεια δε ανθρώπων που ζουν σε άλλες χώρες, μας συγκινεί ακόμα περισσότερο, επειδή ακριβώς αποδεικνύει περίτρανα αυτό που πιστεύουμε, δηλαδή, πως σε συγκυρίες ιστορικά δυσοίωνες, η αναγνώριση και ο σεβασμός αμοιβαίων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, η στήριξη και η αλληλεγγυότητα, η βοήθεια και η συμπαράσταση, δεν είναι υπόθεση ενός συνόλου ανθρώπων που κατοικούν σε μια ορισμένη εδαφική έκταση, αλλά είναι ανάγκη πανανθρώπινη.

Γερμανοί και Αυστριακοί ενισχύουν το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για τη δύναμη που μας δίνετε να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα μας ώστε να ανοίξει επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας προς όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμό ή διακρίσεις.

το φωτογραφικό υλικό είναι από το site του ΜΚΙΕ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα https://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;