18 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΕκδρομή στο Ελπιδοχώρι με γιόγκα γέλιου, χάθα γιόγκα, οινογευσιγνωσία και ξενάγηση στις...

Εκδρομή στο Ελπιδοχώρι με γιόγκα γέλιου, χάθα γιόγκα, οινογευσιγνωσία και ξενάγηση στις Μυκήνες

 Εκδρομή στο Ελπιδοχώρι με γιόγκα γέλιου, χάθα γιόγκα, οινογευσιγνωσία και ξενάγηση στις Μυκήνες

 

Το Elias Laughter Club και το Ολιστικό Σχολείο διοργανώνουν μια αναζωογονητική εξόρμηση εκτός πόλης το τετραήμερο 25-28 Οκτωβρίου στο Ελπιδοχώρι.

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:

Το Ελπιδοχώρι θέλει να είναι αυτό που δηλώνει το όνομά του: Ένα χωριό της Ελπίδας σε εξέλιξη. Μια προσπάθεια οικοκοινοτικής δράσης που αναπτύσσεται αργά, αλλά σταθερά στο νομό Αργολίδας, σε μια πανέμορφη βουνοπλαγιά. Εδώ έρχεται κανείς σε επαφή με την απλότητα της ζωής και προβληματίζεται με το πόσα λίγα χρειάζονται για να ζήσει κανείς αρμονικά με τον εαυτό του και την φύση γύρω του. Εδώ θα γνωρίσετε εφαρμογές αειφόρου και φυσικής καλλιέργειας, φυσικής δόμησης και οικοκοινοτικής ζωής, έστω κι αν αυτές βρίσκονται στα πρώτα τους στάδια.

Το Ελπιδοχώρι βρίσκεται στην ΒΑ Πελοπόννησο, μόλις 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 15 χλμ από τις Μυκήνες και 25 χλμ από το Ναύπλιο. Κοντινότερη πόλη είναι το Άργος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Οι διοργανωτές της εκδρομής Ηλίας Κουμπούνης και Ιωάννης Σαμψωνίδης έχουμε ετοιμάσει για εσάς ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Τα πιο σημαντικά σημεία της εκδρομής:

– Μαθήματα γιόγκα γέλιου με τον Ηλία Κουμπούνη
– Μαθήματα χάθα γιόγκα με τον Ιωάννη Σαμψωνίδη
– Επίσκεψη στην αρχαία πυραμίδα του Άργους και ξενάγηση στις Μυκήνες με επαγγελματία ξεναγό
– Εκδρομή στο παραδοσιακό χωριό Καρυά, γνωστό τηλεοπτικά και ως Κολοκοτρωνίτσι  που θεωρείται το ομορφότερο της Αργολίδας
– Επίσκεψη σε παραδοσιακό οινοποιείο της περιοχής για προμήθεια ποιοτικού κρασιού σε ειδική τιμή
…και πολλές ακόμη εκπλήξεις και κληρώσεις δώρων

Η Γιόγκα Γέλιου είναι μια ήπιας μορφή αεροβική άσκηση, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας μόνοι μας ή με παρέα. Στόχος της είναι η ευεξία, η χαλάρωση, η επαφή με το εσωτερικό μας παιδί.
Μέσα από ασκήσεις γέλιου και αναπνοές ερχόμαστε σε συνειδητή επαφή με τον εαυτό μας στο ΕΔΩ & ΤΩΡΑ, ενώ μαθαίνουμε να μην παίρνουμε τόσο σοβαρά την καθημερινότητά μας. Οι ασκήσεις είναι σχεδιασμένες έτσι,  ώστε να μας «προγραμματίζουν» σε θετικά συναισθήματα, χειρονομίες ή καταστάσεις ενώ γελάμε, διδάσκοντας στο υποσυνείδητό μας καινούριες αυτόματες αντιδράσεις.
Συχνά περιλαμβάνουν προσποίηση ρόλων, ώστε να προπονήσουν το νου μας στη φαντασία και προσποίηση καταστάσεων.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων γελάμε, παίζουμε, χαλαρώνουμε και πάνω από όλα βιώνουμε ποικίλα και διαφορετικά συναισθήματα.

Η προσέγγιση της επικουρικής πρακτικής Χάθα Γιόγκα θα είναι προσανατολισμένη στο να αναδείξει και να ενισχύσει τις εσωτερικές διεργασίες που συντελούνται με τη Γιόγκα γέλιου, η οποία θα είναι ο πρωταγωνιστής του τετραημέρου μας! Ετοιμαστείτε για πολύ και καλό γέλιο!!!

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Το κόστος για προπληρωμένη κράτηση θέσης μέχρι και 15 Οκτωβρίου είναι 160 €/άτομο και για τις 4 ημέρες!
Από 16 Οκτωβρίου και μετά η τιμή διαμορφώνεται στα 210 €/άτομο.
Η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ 23%
Η τιμή αυτή περιλαμβάνει:

    Διαμονή σε οικολογικής δόμησης διώροφο ξενώνα 15 ατόμων (3 διανυκτερεύσεις: Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα).  Για τη διαμονή θα χρειαστείτε υπνόσακους ή σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Επίσης βασικά είδη μπάνιου, όπως πετσέτες, σαμπουάν κλπ.
    Πλήρη χορτοφαγική διατροφή (πρωινό και 2 γεύματα ημερησίως, σύνολο 9 γεύματα, βλέπε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω)
    Τα μαθήματα γιόγκα γέλιου και χάθα γιόγκα

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!
Ο ενεργειακός θεραπευτής Στέφανος Βαούτης ( Stephanos Leon Vaoutis ) προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδρομής από μία ΔΩΡΕΑΝ 2ωρη συνεδρία Theta Healing (κανονικής αξίας €60) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Μέσα δηλαδή στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνεται η προσφορά! Περισσότερες πληροφορίες για την μέθοδο Theta Healing: https://thetahealinggreece.com/

Εκδρομή στο Ελπιδοχώρι με γιόγκα γέλιου, χάθα γιόγκα, οινογευσιγνωσία και ξενάγηση στις Μυκήνες

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

10.00 Αναχώρηση από κεντρικό σημείο της Αθήνας (για όσους θα έρθουν με το δικό μας ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο)
12.00 Άφιξη στο Ελπιδοχώρι
Τακτοποίηση – Ξενάγηση στο κτήμα
14.00 Φαγητό
17.00 Παιχνίδια γνωριμίας
18.30 Γιόγκα Γέλιου με τον Ηλία Κουμπούνη
19.30 Φαγητό

Κυριακή 26 Οκτωβρίου

08.00 Γιόγκα Γέλιου
09.15 Πρωινό γεύμα
10.00 Επίσκεψη στην αρχαία πυραμίδα του Άργους και ξενάγηση στις Μυκήνες
14.30 Φαγητό στο Ελπιδοχώρι
17.15 Γιόγκα με τον Ιωάννη Σαμψωνίδη
18.30 Γιόγκα Γέλιου με τον Ηλία Κουμπούνη
19.30 Φαγητό
20.30 Αναχώρηση για βόλτα στην πόλη του Ναυπλίου (προαιρετικά)

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

08.00 Γιόγκα Γέλιου
09.15 Πρωινό γεύμα
10.00 Βατό τρίωρο περπάτημα με ενδιάμεση ξενάγηση σε οινοποιείο και γευσιγνωσία
14.00 Φαγητό στο Ελπιδοχώρι
17.15 Γιόγκα με τον Ιωάννη Σαμψωνίδη
18.30 Γιόγκα Γέλιου με τον Ηλία Κουμπούνη
19.30 Φαγητό
20.30 Παιχνίδι έκπληξη!!!

Τρίτη 28 Οκτωβρίου

08.00 Γιόγκα Γέλιου
09.15 Πρωινό γεύμα
10.00 Επίσκεψη στην Καρυά, το χωριό όπου γυρίστηκε το σήριαλ: «Το Καφέ της Χαράς»
14.00 Φαγητό στην Καρυά (προαιρετικά)
17.15 Γιόγκα με τον Ιωάννη Σαμψωνίδη
20.00 Αναχώρηση για Αθήνα

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ:

H μετακίνησή μας θα γίνει με ιδιωτικά ΙΧ.  Οι συνεπιβάτες μοιράζονται τα έξοδα βενζίνης και διοδίων (10-15€/άτομο). Διαβάστε πώς θα έρθετε.

Για όσους δεν έχουν ή δεν επιθυμούν να διαθέσουν το αυτοκίνητό τους υπάρχει η δυνατότητα περιορισμένων σε αριθμό συμμετοχών σε δικό μας ή σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με συνολικό κόστος 35 ως 55 Ευρώ ανά άτομο (δηλαδή και για τις 4 ημέρες) και καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής και εξόφλησης την 10η Οκτωβρίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε καταβάλλετε το 50% του ποσού (δηλαδή 80 ή 105 Ευρώ ανάλογα την ημερομηνία της κατάθεσης έως ή μετά τις 15 Οκτωβρίου αντίστοιχα) σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνικής Τράπεζας:
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Ιωάννης Σαμψωνίδης
ΙΒΑΝ: GR0901101820000018260595626
BIC / SWIFT CODE: ETHNGRAA

Τράπεζας Πειραιώς:
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Ιωάννης Σαμψωνίδης
IBAN: GR4601720450005045024600523
BIC / SWIFT CODE: PIRBGRAA

Στην κατάθεση γράψτε όνομα καταθέτη (π.χ. Πίκος Απίκος) και στείλτε το αποδεικτικό κατάθεσης στο info@hellenictao.com, έτσι ώστε να γνωρίζουμε το όνομα του καταθέτη. Μετά τις 5 Οκτωβρίου οι προκαταβολές δεν επιστρέφονται, παρά μόνο αν βρεθεί άλλος στη θέση που ακυρώσατε.

Για ευκολία σας μπορείτε να προκαταβάλλετε τα χρήματα της κράτησης και ηλεκτρονικά: https://www.facebook.com/hellenictao.page/app_108919935841936

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: Μόνο 18, οπότε κλείστε έγκαιρα την θέση σας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Ηλίας Κουμπούνης (τηλ. 697 44 22 175) & Ιωάννης Σαμψωνίδης (τηλ.6944 555 696)
Εmail: info@hellenictao.com

Facebook event: https://www.facebook.com/events/841925059174044/?fref=ts

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:

Ηλίας Κουμπούνης

Ο Ηλίας Κουμπούνης είναι πιστοποιημένος συντονιστής ομάδων γιόγκα γέλιου. Από τα τέλη του 2013 αναπτύσσει σταθερά και μεθοδικά την καινοτόμα και πρωτοποριακή μέθοδο χαλάρωσης και ευεξίας γιόγκα γέλιου. Στον πρότερο 12ετή επαγγελματικό του βίο εργάστηκε στον κλάδο των εκδόσεων ως δημοσιογράφος, παραγωγός διαφήμισης και διοργανωτής εκδηλώσεων. Την πιο «καυτή» επαγγελματική περίοδο της ζωής του τη διένυσε την περίοδο 2009-2012 όπου και δΔιετέλεσε εκδότης του περιοδικού αισθητικής και υγείας Vivere. Μέσα σε τέσσερα χρόνια επιχειρηματικής τρέλας έζησε μοναδικές και καταπληκτικές στιγμές, μεταξύ των οποίων ήταν η πώληση του αυτοκινήτου του και μετέπειτα της οικίας του. Το πρώτο εννεάμηνο του 2013 τον βρίσκει με ένα ποδήλατο, ελάχιστα χρήματα και μια ΤΕΛΕΙΑ, ΤΕΛΕΙΑ ΝΑΙ διάθεση. Η πολύχρονη ενασχόλησή του με θέματα προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης αποτελεί τον φάρο του για τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

Το γέλιο ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας ήταν ένα στοιχείο που τον χαρακτήριζε από τα παιδικά του χρόνια. Μια (τυχαία;) ενημέρωση σε μια παρέα για τη γιόγκα γέλιου ήταν το σπίρτο που άναψε την εσωτερική του φλόγα. Όραμά του είναι η διάδοση της χαρούμενης παιδικής διάθεσης ως μέσον επικοινωνίας και συναισθηματικής έκφρασης σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Σεμινάρια – Σχολές:

    Laughter Yoga University-Εκπαίδευση στη Γιόγκα Γέλιου
    Improvibe-Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός
    Εργαστήριο Ψυχοφυσιολογικής Εκπαιδεύσεως- Μαθητεία στον NLP (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός)
    Athens Coaching Institute-Πιστοποίηση Life Coaching

Μετράει περισσότερες από 500 ώρες ατομικών και ομαδικών συνεδριών προσωπικής ψυχοθεραπείας, ψυχανάλυσης και συστημικής αναπάραστασης. Ακόμη έχει παρακολουθήσει πολύωρα σεμινάρια πωλήσεων, επιχειρηματικότητας και επικοινωνίας.

Έχει εργαστεί εθελοντικά στη WWF Hellas, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Athens 2004, ενώ υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου. Συμμετέχει ενεργά στην Ομάδα Εθελοντών Χείλια Χαμόγελα, η οποία στοχεύει στην έμπνευση των ανθρώπων και στη μετάδοση πράξεων συνεισφοράς και αγάπης.

Ιωάννης Σαμψωνίδης

Ο Ιωάννης Σαμψωνίδης άρχισε να σπουδάζει τις ανατολικές θεραπευτικές τέχνες το 1991 ακολουθώντας το θεραπευτικό σύστημα Universal Healing Tao του διεθνούς φήμης δασκάλου Mantak Chia. Το 1999 άρχισε να διδάσκει κυρίως Τάι Τσι, Τσι Γκονγκ, Ταοϊστική Γιόγκα και τους Έξι Φυσικούς Θεραπευτικούς Ήχους. Από τότε μέχρι σήμερα εκπαιδεύτηκε στο Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ και στην Χάθα Γιόγκα και σπούδασε την θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής προκειμένου να δημιουργήσει ένα ολιστικό, ασφαλές, αποτελεσματικό και επιστημονικό σύστημα «άσκησης για όλους» με στόχο να απευθυνθεί σε ανθρώπους που θέλουν να αξιοποιήσουν απλές, εύκολα εφαρμόσιμες και κυρίως ασφαλείς τεχνικές για να βελτιώσουν την υγεία τους και να κάνουν πρόληψη υγείας.

Ακολουθούν οι κυριότεροι δάσκαλοί του μέχρι σήμερα:

– Παναγιώτης Κονταξάκης – Σύστημα Universal Healing Tao
– Master Wang Ting Yun – Ιατρικό Qi Gong για τη σπονδυλική στήλη
– Master Wen Mei Yu – Το Qi Gong του Iπτάμενου Γερανού
– Hua Xiang Su – Απλοποιημένο Τάι Τσι Τσουάν των 24 κινήσεων (φόρμα του Πεκίνου)
– Dr. Gaspar Garcia – Οι 8 Πολύτιμοι Λίθοι (παραδοσιακή φόρμα Τσι Γκονγκ)
– Dr. Ho – Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής & Ωτοβελονισμός
– Dr. Γιώργος Παππάς – Tai Ji Qi Gong
– Dr. Γεώργιος Αγγελινάκης – Βιοενεργειακή Εξισορρόπηση
– Μόσχα Σκόδρα – Σιάτσου
– Γιώργος Τσιρακίδης – Ταϋλανδέζικο Μασσάζ
– Σπύρος Περιστέρης – Ταϋλανδέζικο Μασσάζ
– TMC-Thai Massage School – Ταϋλανδέζικο Μασσάζ
– Sunshine Massage School – Ταϋλανδέζικο Μασσάζ
– Δημήτρης Γαλάνης/ Σοφία Γαλάνη – Ρέικι Ι
– Master Duan Zhi Liang – Wuji Qi Gong
– S.N.Goenka και βοηθοί – Διαλογισμός Βιπάσανα κατά την παράδοση του Sayagyi U Ba Khin
– Master Tew Bunnag – Οι αρετές του Bodhisattva στο Tai Chi Chuan
– Κυριάκος Ζωγράφος – Θεωρία Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής
– Λίντα Καπετάνιου – Hatha & Sotai Yoga
– Andrzej Kalisz – Zhan Zhuang Qi Gong
– Παναγιώτης Δερβεντης – Daoyin Yangsheng Gong
– Biff Mithoefer – Yin Yoga
– Robert Krzisnik & Marjeta Novak – The Transformational Power of Nonviolent Communication
– Liu Jianshe – Zhineng Qigong

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;