15 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑMAT εναντίον φοιτητών έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

MAT εναντίον φοιτητών έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

MAT εναντίον φοιτητών έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ένταση επικράτηση το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια. Φοιτητές διαδήλωναν στο σημείο για τις επικείμενες διαγραφές και την ύπαρξη σεκιουριτάδων στις σχολές. Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν για να περιφρουρήσουν το κτίριο ώστε οι διαδηλωτές να μην εισέλθουν σε αυτό.

 Φοιτητές επιχείρησαν να πηδήξουν τα κάγκελα της περίφραξης, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους απωθήσουν, με τη χρήση χημικών. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τη Νομική Σχολή.

 
Οι πόρτες των Προπυλαίων παραμένουν κλειστές, με εντολή των πρυτανικών Αρχών, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί αυτήν την εβδομάδα δεν θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του κεντρικού κτιρίου. Αναβάλλονται ή μεταφέρονται σε άλλους χώρους.
 
Μέλη της ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου καταγγέλλουν ότι τίθεται θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους, ενώ, έπειτα από πρόσκληση της ΑΔΕΔΥ, την καταγγελία για παράνομη κατακράτηση εντός του χώρου εργασίας ελέγχει επιτόπου η Επιθεώρηση Εργασίας.
 
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου καταγγέλλουν ότι όλες οι πύλες έχουν κλειδωθεί από την προηγούμενη Δευτέρα.
 
Με εντολή του πρύτανη, η είσοδος στο κτίριο επιτρέπεται πλέον μόνο από τους φύλακες – εργαζόμενους του Πανεπιστημίου και τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, κι αυτό για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Με επίδειξη ταυτότητας εισέρχονται στο κτίριο οι εργαζόμενοι.

MAT εναντίον φοιτητών έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;