17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ απάντηση της μητέρας του Μάικλ στον αστυνομικό που τον δολοφόνησε

Η απάντηση της μητέρας του Μάικλ στον αστυνομικό που τον δολοφόνησε [βίντεο]

Την οργή τους για την απόφαση των ενόρκων να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον 18χρονο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν τον περασμένο Αύγουστο, εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι γονείς του άτυχου νεαρού. Σημειώνεται ότι η άδικη μη παραπομπή του δράστη σε δίκη έχουν πυροδοτήσει τις τελευταίες ημέρες πρωτοφανείς ταραχές και επεισόδια στο Φέργκιουσον όπου σημειώθηκε η τραγωδία, καθώς και σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

«Ακούσαμε (την απόφαση) και ήταν σα να είχαν πυροβολήσει εμένα την ίδια. Σα να με πυροβολείτε τώρα, κανένας σεβασμός, καμία συμπόνια. Θα μπορούσε να είναι το δικό σας παιδί. Θα μπορούσε να είναι το παιδί οποιοδήποτε» δήλωσε στο CNN η μητέρα του Μάικλ Μπράουν, Λέσλι ΜακΣπάντεν.

Σε άλλη συνέντευξή της στο CBS, η μητέρα του θύματος ξεσπά κατά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που σκότωσε τον γιo της και ο οποίος υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε αντιδράσει διαφορετικά, σημειώνοντας ότι «έκανε σωστά την δουλειά του» κατά την μοιραία αντιπαράθεσή του με τον 18χρονο, στις 9 Αυγούστου.

Η απάντηση της μητέρας του Μάικλ στον αστυνομικό που τον δολοφόνησε [βίντεο]

«Έχει καθαρή την συνείδησή του; Πως μπορεί κάποιος να έχει καθαρή την συνείδησή του όταν έχει σκοτώσει κάποιον; Ακόμη κι αν ήταν ατύχημα;» διερωτάται η μητέρα του Μπράουν, σημειώνοντας ότι ο γιος της δεν είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι δεν πιστεύει λέξη από όσα ισχυρίζεται ο αστυνομικός. Ο Ουίλσον «δεν έκανε αυτό που όφειλε, αλλά αυτό που ήθελε», λέει η ΜακΣπάντεν, τονίζοντας ότι απλώς «ήθελε να σκοτώσει κάποιον».

Δείτε τη συνέντευξη στο CBS

Ο πατέρας του Μπράουν δήλωσε από την πλευρά του στο MSNBC ότι η απόφαση των ενόρκων, άλλαξε την άποψή του για την Αμερική: «Βρισκόμουν σε σύγχυση. Δεν καταλάβαινα. Είναι σαν να μου λένε ότι δεν ζω στο μέρος που νομίζαμε ή που νόμιζα ότι ζούσα. Είναι αυτό που λένε όλοι: πρόκειται για ρατσισμό».

Ο πατέρας κατηγόρησε επίσης τον εισαγγελέα ότι προσπάθησε να υποτιμήσει και να δυσφημήσει την προσωπικότητα του γιου του: «Σταύρωσαν τον χαρακτήρα του» λέει, δηλώνοντας άδειος και συντετριμμένος.

zougla.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;