25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέα πρόκληση από Ντάισελμπλουμ: Δεν δίνουμε δάνεια «γέφυρες» στην Ελλάδα

Νέα πρόκληση από Ντάισελμπλουμ: Δεν δίνουμε δάνεια «γέφυρες» στην Ελλάδα

Νέα πρόκληση από Ντάισελμπλουμ: Δενδίνουμε δάνεια «γέφυρες» στην Ελλάδα

Συνεχίζει την ανθελληνική στάση του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ανατρέψει τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται οι πιστωτές από την ελληνική κυβέρνηση. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν θα εγκρίνουν το αίτημα της Ελλάδας για μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης.

«Δεν δίνουμε δάνεια “γέφυρες”» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους στην Χάγη, όταν ρωτήθηκε για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

«Θα είναι ένα πρώτο βήμα για το πώς θα προχωρήσουμε μαζί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες» σημείωσε σύμφωνα με το Bloomberg ο κ. Ντάισελμπλουμ για το επερχόμενο Eurogroup. «Υποθέτω πως πρέπει να γεφυρωθούν πολλές διαφορές» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έχει διαμηνύσει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί νέα βοήθεια από το υφιστάμενο πρόγραμμα. «Πρακτικά μιλώντας η πρόταση μας είναι πως πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα γέφυρα ως το τέλος Μαΐου, που θα μας δώσει λίγο χρόνο να φτάσουμε σε συμφωνία» είχε πει ο κ. Βαρουφάκης στην συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογο του, Βολφγκανγκ Σόιμπλε.

enikonomia.gr

Νέα πρόκληση από Ντάισελμπλουμ: Δεν δίνουμε δάνεια «γέφυρες» στην Ελλάδα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;