19.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠώς είναι να πετάς ένα Canadair; Ε, δεν είναι τόσο εύκολο! (Video)

Πώς είναι να πετάς ένα Canadair; Ε, δεν είναι τόσο εύκολο! (Video)

Το να είσαι πιλότος ενός πυροσβεστικού, το να πρέπει να βουτήξεις στις φλόγες, να αδειάσεις το φορτίο και την τελευταία στιγμή να ανυψώσεις πάλι το αεροσκάφος, είναι σαν τη ρουλέτα. Δεν είναι και τόσο εύκολο!

Ο ζεστός αέρας από τις φλόγες, σχηματίζει δίνες, που μπορεί να ρουφήξουν το αεροσκάφος σε κλάσματα του δευτερολέπτου, οι μανούβρες και ο τρόπος προσέγγισης του μετώπου είναι κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο. Θέλει αντοχές, τόλμη και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος. 

Οι πρόσφατες πυρκαγιές με τις ριπές του αέρα, που πολλές φορές ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα εκεί ψηλά, έδειξαν για άλλη μια φορά, ότι οι πυρκαγιές σβήνονται από ψηλά. Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair είναι μια δύσκολη υπόθεση. Χαμηλές πτήσεις πάνω από μαινόμενες πυρκαγιές, προσγειώσεις ακριβείας σε κάθε απίθανο σημείο για υδροληψία. Όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και σε λίμνες και ακόμη και σε ποτάμια. 

Παρακολουθήστε τι βλέπει ένας πιλότος πυροσβεστικού αεροπλάνου την ώρα που πετάει.

Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από επιχειρήσεις που έγιναν το καλοκαίρι του 2012, με συμμετοχή αεροσκαφών Bombardier CL-415, CL-215 και CL-215Τ (πρώην Canadair).

Πώς είναι να πετάς ένα Canadair; Ε, δεν είναι τόσο εύκολο! (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;