12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΕργαστήριο Σποράς στο Αγρόκτημα Φοίφα - Δημιουργία σπορείων από άχρηστα υλικά

Εργαστήριο Σποράς στο Αγρόκτημα Φοίφα – Δημιουργία σπορείων από άχρηστα υλικά

Φυτεύουμε τον σπόρο της νέας χρονιάς και δημιουργούμε τα σπορεία μας από άχρηστα υλικά.

Ο Ιανουάριος είναι μήνας προετοιμασίας, προσμονής και οργάνωσης για όλη την χρονιά…

Το ίδιο συμβαίνει και στην φύση. 

Μικροί και μεγάλοι επίδοξοι καλλιεργητές ετοιμάζουμε λοιπόν τα παρτέρια μας, τα σπορόφυτά μας και φυσικά μαθαίνουμε ποια φυτά ” μπαίνουν ” τώρα και πώς πρέπει να τα φροντίσουμε…

Επιπλέον όσοι …έχουμε μπαλκόνια και ταράτσες για ….”παρτέρια”, φέρνουμε παλιές μπότες, παλιές συρταριέρες, ξύλινα, πλαστικά ή μεταλικά κουτιά-δοχεία που δεν τα θέλουμε, γενικώς ακονίζουμε το μυαλό μας , ψάχνουμε τις ντουλάπες μας και φέρνουμε οτιδήποτε θα μας άρεσε να χρησιμοποιήσουμε για φυτοδοχείο, καθώς ναι! εκεί μέσα θα φυτέψουμε τον νέο σπόρο για να πάει καλύτερα αυτή η χρονιά!

Το αγρόκτημα ξεκινά για το 2016 μια σειρά ανοιχτών εργαστηρίων πάνω στην σπορά και στην αυτοδιαχείριση της παραγωγής της τροφής μας, για μικρούς και μεγάλους κάθε Σάββατο. Τα εργαστήριά μας θα πλαισιώνονται με την παράλληλη δημιουργία χρηστικών κατασκευών , από άχρηστα για άλλους υλικά.  Στόχος είναι να μπορέσουμε με “παίγνιο” τρόπο να έρθουμε σε επαφή με τον κύκλο της φύσης και ετσι με τον κύκλο της τροφἠς, αλλά και να μαθαίνουμε να μειὠνουμε το αποτύπωμά μας ,μέσα στην καθημερινότητά μας.

Γενικές πληροφορίες για εμάς και τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στοχευμένα σε σχολεία και συλλογικούς φορείς μπορείτε να δείτε πιο κάτω, καθώς και εδώ : 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.519807374827506.1073741839.190324864442427&type=3

Εργαστήριο Σποράς στο Αγρόκτημα Φοίφα - Δημιουργία σπορείων από άχρηστα υλικά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;