21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΑυτή είναι η πιο άθεη χώρα του κόσμου!

Αυτή είναι η πιο άθεη χώρα του κόσμου!

Αν τυχόν συναντήσετε ένα Ισλανδό και συζητήσετε για τις θρησκείες, προετοιμαστείτε να εκπλαγείτε! Σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε παγκόσμια κλίμακα δείχνει πως η Ισλανδία είναι η χώρα όπου οι άνθρωποι πιστεύουν ελάχιστα έως καθόλου στον θεό.
Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου | enallaktikos.gr
Μόνο πριν από 20 χρόνια, σχεδόν το 90% των Ισλανδών πίστευαν σε κάποια θρησκεία. Σήμερα, λιγότερο από το 50% είναι πιστοί.
enallaktikos-gr-islandia-pio-athei-xwra-ston-kosmo
Ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει την «πτώση» του θεού στα ισλανδικά πιστεύω είναι και το γεγονός ότι οι νέοι ηλικίας 15-25 ετών δεν πιστεύουν στην δοξασία πως ο θεός έφτιαξε τον κόσμο. Στο συγκεκριμένο μάλιστα ερώτημα το ποσοστό των ερωτηθέντων βρίσκεται στο εντυπωσιακό 0,0%. 
Αντίθετα, στις ΗΠΑ νέοι ηλικίας 18-29 ετών σε ποσοστό 28% πιστεύουν πως ο θεός δημιούργησε τον άνθρωπο.
Εκπρόσωπος της ισλανδικής κυβέρνησης, αρμόδιος για τα θέματα παιδείας τόνισε αναφορικά με τα ευρήματα της έρευνας: «το γεγονός πως οι Ισλανδοί τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια επιλέγουν να σπουδάσουν, να επενδύσουν δηλαδή στην ανάπτυξη του πνεύματος και των επιστημών είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να τους οδηγεί μακριά από το θρησκευτικό δόγμα».
enallaktikos-gr-islandia-pio-athei-xwra-ston-kosmo
Όμως την περασμένη χρονιά, χιλιάδες Ισλανδοί εντάχθηκαν ξαφνικά στο Zuist, μια αρχαία θρησκεία με επίκεντρο τη λατρεία των Σουμερίων θεών. Μέσα σε δύο εβδομάδες, σχεδόν το 1% του πληθυσμού της χώρας (περίπου 3.000 άτομα) είχαν εγγραφεί.
Όλοι οι Ισλανδοί -ακόμα και οι άθεοι- πρέπει να πληρώσουν ένα είδος φόρου που διανέμεται μεταξύ των 40 θρησκευτικών ιδρυμάτων που υπάρχουν στην χώρα.
enallaktikos-gr-islandia-pio-athei-xwra-ston-kosmo

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;