18.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΛαϊκό Πανεπιστήμιο: Ποιότητα και έλεγχος προϊόντων στους συνεταιρισμούς

Λαϊκό Πανεπιστήμιο: Ποιότητα και έλεγχος προϊόντων στους συνεταιρισμούς

“Ποιότητα και έλεγχος προϊόντων στους συνεταιρισμούς” ήταν το θέμα της 8ης εκπομπής του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, που μεταδόθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 6:00-7:00 μμ στα FM 100,6 (το δημοτικό ραδιόφωνο εθελοντών της Θεσσαλονίκης) και διαδικτυακά στο www.fm100.gr.

Καλεσμένοι: ο Γιώργος Μπλέκας, Αν. Καθηγητής Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΠΘ και Πρόεδρος του ΔΣ του συνεταιρισμού Βίος Coop και (σε τηλεφωνική σύνδεση) ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Καθηγητής Χημείας και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συντονισμός-παρουσίαση: Δρ. Κώστας Νικολάου και Δρ. Άσπα Παπαφιλίππου.

Συζητούνται: Δυνατότητες και τρόποι αξιολόγησης της ποιότητας των προϊόντων, που διακινούνται από συνεργατικά εγχειρήματα. Η σημασία του να μην περιέχουν τα προϊόντα απαγορευμένα χημικά πρόσθετα, μικροβιολογικό φορτίο, ακατάλληλες και μη ασφαλείς ουσίες, να μην είναι μεταλλαγμένα, ληγμένα, νοθευμένα. Η πορεία των φυτοφαρμάκων «από το χωράφι μέχρι το πιάτο» και οι επιπτώσεις τους στην υγεία των καταναλωτών και στο περιβάλλον. Η σημασία του εργαστηριακού ελέγχου και του κατάλληλου εξοπλισμού για τον προσδιορισμό των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα.

Λαϊκό Πανεπιστήμιο: Ποιότητα και έλεγχος προϊόντων στους συνεταιρισμούς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;