14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας - Δείτε τα είδη που απαιτούνται άμεσα

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας – Δείτε τα είδη που απαιτούνται άμεσα

Οι δήμοι Λάρισας, Τεμπών, Τρικάλων και Κοζάνης ενημερώνουν ότι συνεχίζουν την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ & ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Έκκληση για συνέχιση της μεγαλειώδους προσπάθειας που καταβάλλεται για συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες απευθύνει η δημοτική αρχή Λάρισας. Ο δήμος Λαρισαίων επί τρεις ημέρες σε συνεργασία με το δήμο Τεμπών και άλλους φορείς ανέλαβε να εφοδιάσει με τρόφιμα, νερό και είδη υγιεινής τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Τέμπη.

Ειδικότερα χρειάζονται:

– γάλα
– νερό
– τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης (όχι χοιρινό κρέας)
– Είδη ατομικής υγιεινής γυναικών- πάμπερ – χαρτί υγείας – αντισηπτικά κ.λ.π.).

«Οποιαδήποτε βοήθεια είναι σημαντική ώστε να δείξουμε έμπρακτα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας. Επιβάλλεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουμε το ανθρώπινο καθήκον μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο δήμος.

Όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Λαρισαίων (Μανωλάκη 9-11) τηλ. 2410-255876 και στο Συμβουλευτικό Σταθμό Κοινωνικών Δομών του Δ. Λαρισαίων (τηλ. 2410-680220, 2410-680243 κιν. 6944873565).

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Ο δήμος Τρικκαίων καλεί τους πολίτες και τους φορείς της πόλης να συνεχίσουν να συνδράμουν στο έργο φιλοξενίας και κάλυψης των αναγκών των προσφύγων, που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας.

Συγκεκριμένα ενημερώνει ότι τα είδη που άμεσα απαιτούνται, είναι:

Ποσότητες νερού, είδη προσωπικής υγιεινής, όπως οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, κρεμοσάπουνα, ξυραφάκια, κ.α., κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως σοκολάτες, μπισκότα, γκοφρέτες, κρουασάν, αλλά όχι σε μεγάλες συσκευασίες. Από γάλα, προτιμάται ιδιαιτέρως το σοκολατούχο και όχι το λευκό και ειδικά σε μικρές συσκευασίες.

Επίσης, δεν απαιτούνται – τουλάχιστον προς το παρόν – είδη ρουχισμού.

Επισημαίνεται, ότι αυτά τα είδη είναι τα άμεσης ανάγκης, χωρίς να αποκλείονται πρόσθετες προσφορές.

Ιδιαίτερη σημασία, επίσης, έχει η συγκέντρωση φαρμάκων όπως αντιβηχικά, αντιδιαρροϊκά, αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, ειδικά για παιδιά.

Τα είδη αυτά ο κάθε πολίτης μπορεί να τα μεταφέρει είτε, κατά προτίμηση στον χώρο όπου εδρεύει η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, στο κτήριο κάτω από το Φρούριο, απέναντι από το Μαιευτήριο (πρώην κτήριο της e-trikala).

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ο Δήμος Κοζάνης ενημερώνει πως συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης.

Τα είδη αυτά είναι:

Βρεφικά γάλατα (πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας), παιδικές τροφές, πάνες παιδικές και για ενήλικες, μωρομάντηλα, χαρτιά υγείας, βραστήρες, πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια νερό, τροφή άμεσης κατανάλωσης (σάντουιτς, κρουασάν, μπισκότα κτλ.), μακαρόνια, σάλτσες, όσπρια, ρύζι, υπνόσακους και κάλτσες.

Σημείο συγκέντρωσης ΚΗΦΗ Κοζάνης κτίριο 40 Μάρτυρες, Πλακοπίτη 11. Ώρες 08.30- 15.00, 17.00-21.00

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κοζάνης έχει  απευθύνει από χθες έκκληση στους δημότες, αλλά και στους οργανωμένους φορείς,  για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθεια, η οποία θα διατεθεί στους Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης.

enallaktikos-gr-sigkebtrwsi-antropistiki-voitheia
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;