23.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗλιόσποροι: Το κράτος εκδικείται τους ασθενείς που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη;

Ηλιόσποροι: Το κράτος εκδικείται τους ασθενείς που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη;

iliosporoi

Το κράτος εκδικείται τους ασθενείς που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη;

Σήμερα είχαμε μια ακόμη παράλογη έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι δηλωμένου ασθενή που χρησιμοποιεί και καλλιεργεί κάνναβη για ιατρική χρήση. 

Ενώ ο Κ.Σ. ήταν ήδη στην Αθήνα για την εκδίκαση της υπόθεσής του από την προηγούμενη έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του -όπου του κατάσχεσαν την παραγωγή του φαρμάκου του, και ενώ η δίκη πήρε αναβολή για τις αρχές Απριλίου-, η αστυνομία εισέβαλε για μια ακόμη φορά στο σπίτι του, κατάσχεσε τα φυτά και ξηρή κάνναβη, και συνέλαβε την γυναίκα του.

Ο Σ.Κ. είναι στον σύλλογο ασθενών για την ιατρική κάνναβη που μαζί με άλλα 24 άτομα έχουν δηλώσει επώνυμα στις αρχές (αστυνομία και υπουργείο υγείας) ότι χρησιμοποιούν και καλλιεργούν κάνναβη για ιατρική χρήση. Ο Κ.Σ έχει 4 παιδιά, είναι ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας στην περιοχή του και η περίπτωσή του έχει παρουσιαστεί ήδη δημόσια από διάφορα ΜΜΕ.

Ενώ σε όλο τον κόσμο απελευθερώνεται η ιατρική χρήση της κάνναβης, στην Ελλάδα η Πολιτεία τιμωρεί τους ασθενείς που είχαν την δύναμη και το σθένος να δηλώσουν δημόσια και επώνυμα ότι καλλιεργούν και κάνουν χρήση ιατρικής κάνναβης για να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους, ενώ μάλιστα εκκρεμεί άλλη δίκη εναντίων τους για το ίδιο αδίκημα (καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης).

Ο Κ.Σ. δεν είναι μόνος του και η περίπτωσή του είναι χαρακτηριστική του θεάτρου παραλόγου που παίζεται στις πλάτες των ασθενών στην Ελλάδα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν κάνναβη για ιατρικό σκοπό. Το Υπουργείο Υγείας και ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρουν θέση.
Ηλιόσποροι, 31.3.2016

Παρακαλούμε πολύ διαδώστε παντού. Επίσης υπογράψτε και μοιραστείτε την συλλογή υπογραφών, η οποία είναι ένα επιπλέον κομμάτι για την διεκδίκηση και υποστήριξη των δικαιωμάτων των ασθενών. https://secure.avaaz.org/…/Ypoyrgeia_YgeiasDikaiosynis_Di…/…

Ηλιόσποροι: Το κράτος εκδικείται τους ασθενείς που χρησιμοποιούν ιατρική κάνναβη;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;