16.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ συγκλονιστική ιστορία της μικρής Ruby Bridges - Πήγε πρώτη μέρα στο...

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Ruby Bridges – Πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο συνοδευόμενη από αστυνομικούς

H Ruby Bridges γεννήθηκε  στην πόλη Tylertown, του Μισσισιπή, το 1954. Όταν ήταν 4 ετών, η οικογένειά της μετακόμισε στη Νέα Ορλεάνη. Το 1960, όταν ήταν 6 ετών, οι γονείς της ανταποκρίθηκαν θετικά σε αίτημα της Εθνικής Ένωσης για την Ενσωμάτωση των Αφροαμερικανών (NAACP) και αποφάσισαν να στείλουν την Ruby σε σχολείο της Νέας Ορλεάνης, όπου φοιτούσαν αποκλειστικά παιδιά λευκών. 

Συντάκτης: enallaktikos.gr

Ο πατέρας, αν και διστακτικός, συμφώνησε με τη μητέρα της Ruby, η οποία ήθελε, όχι μόνο να προσφέρει στην κόρη της καλύτερη εκπαίδευση, αλλά να γίνει και ένα βήμα μπροστά για όλα τα παιδιά Αφροαμερικανών, που βιώναν τον αποκλεισμό. Έτσι, η μικρή ξεκίνησε για να πάει πρώτη ημέρα στο νέο της σχολείο. Ήταν 14 Νοεμβρίου 1960.

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Ruby Bridges - Πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο συνοδευόμενη από αστυνομικούς

Ο δρόμος για το σχολείο ήταν γεμάτος κόσμο που φώναζε, έβριζε και έριχνε πράγματα εναντίον της. Το κοριτσάκι, χωρίς να κλάψει ή να δείξει φόβο, έφτασε με γενναιότητα στην είσοδο του σχολείου συνοδευόμενη από αστυνομικούς. 

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Ruby Bridges - Πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο συνοδευόμενη από αστυνομικούς

Λόγω του χάους που είχε προκληθεί, η Ruby πέρασε την πρώτη μέρα στο σχολείο μέσα στο γραφείο του διευθυντή. Στην τάξη μπήκε την δεύτερη μέρα. Οι γονείς απαγόρευσαν στα παιδιά τους να μπουν στην ίδια τάξη με την Ruby, ωστόσο ένας λευκός μαθητής έσπασε το μποϊκοτάζ μετά από λίγες ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες οι γονείς επέτρεψαν στα παιδιά να πάνε ξανά στο σχολείο.

Κάθε πρωί, καθώς η Ruby πήγαινε προς το σχολείο, μία γυναίκα απειλούσε ότι θα την δηλητηριάσει. Γι’ αυτό, το κορίτσι αναγκαζόταν να τρώει αποκλειστικά φαγητό που έφερνε από το σπίτι της.

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Ruby Bridges - Πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο συνοδευόμενη από αστυνομικούς

Μια άλλη γυναίκα, διαμαρτυρόταν έξω από το σχολείο, έχοντας  τοποθετήσει μια μαύρη κούκλα μέσα σε ένα μικρό, ξύλινο φέρετρο! Αργότερα, η Ruby παραδέχθηκε ότι αυτό το γεγονός την τρομοκρατούσε πιο πολύ από τις αποδοκιμασίες και τα υβριστικά σχόλια των ανθρώπων. 

Η οικογένεια Bridges υπέφερε πολύ από την απόφαση να στείλει την Ruby στο δημοτικό σχολείο William Frantz: ο πατέρας της έχασε τη δουλειά του, το μπακάλικο της γειτονιάς απαγόρευσε στην οικογένεια να ψωνίζει από εκεί και στους παππούδες της απαγορεύτηκε να καλλιεργούν την γη τους.

Αρκετοί ήταν και εκείνοι που έδειξαν αλληλεγγύη στην οικογένεια. Ένας γείτονας προσέφερε δουλειά στον πατέρα, ενώ άλλοι βοηθούσαν ώστε η μικρή να πηγαίνει ασφαλής στο σχολείο.

Σήμερα, η Ruby Bridges εξακολουθεί να ζει στη Νέα Ορλεάνη με τον σύζυγό της, και τους τέσσερις γιους τους. Για 15 χρόνια εργάστηκε ως ταξιδιωτική πράκτορας, ενώ σήμερα είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Ruby Bridges, που ασχολείται με την προώθηση θεμάτων γύρω από την ισότητα και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Ruby Bridges - Πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο συνοδευόμενη από αστυνομικούς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;