19.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠάπας Φραγκίσκος: Το εγκώμιο του έρωτα!

Πάπας Φραγκίσκος: Το εγκώμιο του έρωτα!

Στην αποστολική προτροπή  “Amoris Laetitia,” δηλαδή  “Η Χαρά του Έρωτα”,  ο Πάπας Φραγκίσκος συμβουλεύει  τους ιερείς να είναι περισσότερο δεκτικοί απέναντι στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες και σε άλλα άτομα που ζουν σε καταστάσεις που η  εκκλησία θεωρεί «παράτυπες».  

«Πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι ομοφυλόφιλοι», έγραψε, σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε τον γκέι και τον ετερόφυλο γάμο.  

 «Η Εκκλησία στρέφεται με αγάπη σε όσους συμμετέχουν στη ζωή της σε έναν ατελή τρόπο», τόνισε.   Επισήμανε επίσης ότι οι νέοι πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μια δια βίου δέσμευση, επαίνεσε την «ερωτική διάσταση» της αγάπης μέσα στο γάμο, και είπε ότι η εκκλησία χρειάζεται μια «υγιή δόση αυτοκριτικής» για τη θέση της στο παρελθόν ότι η τεκνοποίηση ήταν ο «σχεδόν αποκλειστικός» λόγος για το γάμο. 

«Με κανένα τρόπο δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι η ερωτική διάσταση της αγάπης είναι κακό που επιτρέπεται, ή βάρος που πρέπει να γίνεται ανεκτό για το καλό της οικογένειας, αλλά είναι δώρο του Θεού που ομορφαίνει την συνάντηση ανάμεσα στους συζύγους», σημείωσε.  

 
Το πιο καλό όμως το  άφησε για το τέλος: ” Η σεξουαλικότητα είναι ένα  υπέροχο δώρο που ο Θεός έδωσε στα πλάσματα που δημιούργησε”.   

Πάπας Φραγκίσκος: Το εγκώμιο του έρωτα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;