23.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ"Έίμαι ένας ανεξάρτητος εθελοντής. Δεν πληρώνομαι, μαγειρεύω για τους ανθρώπους"

“Έίμαι ένας ανεξάρτητος εθελοντής. Δεν πληρώνομαι, μαγειρεύω για τους ανθρώπους”

Συντάκτης: enallaktikos.gr
Μετάφραση: Βιβή Συργκάνη
Πηγή: Aid Delivery Mission

 

Είμαι ένας ανεξάρτητος εθελοντής, δεν πληρώνομαι και μαγειρεύω για τους ανθρώπους.

Από τη στιγμή που φτάσαμε εδώ, πριν 3 μήνες, έχουμε μαγειρέψει περισσότερα από 500.000 ζεστά γεύματα, έχουμε διανείμει χιλιάδες σκηνές, υπνόσακους και κουβέρτες, τόνους ξηράς τροφής και ζωτικής σημασίας πληροφορίες. 

Υπήρξαμε η συναισθηματική υποστήριξη και η ανθρωπιά της Ειδομένης. Όλα αυτά γίνονται χάρη στους ανθρώπους που πιστεύουν σε εμάς, που μας υποστηρίζουν με τις δωρεές τους, και στους ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν ότι οι κυβερνήσεις και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις δεν κάνουν αυτό που πρέπει.

Είμαι ένας ανεξάρτητος εθελοντής και από την στιγμή που έφτασα στην Ειδομένη, έχω κρατηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις δύο φορές μόνο και μόνο επειδή υπήρξα μάρτυρας της προσπάθειάς τους να προβούν σε βίαιες ενέργειες. Έχω καταθέσει εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία μας κατηγορούν ότι θέτουμε τη ζωή των προσφύγων σε κίνδυνο. Έχω εμφανιστεί σε διαφορετικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία με κατηγορούν ότι είμαι ταραξίας και προβοκάτορας. Η αστυνομία έχει σταματήσει πάνω από 30 φορές τα αυτοκίνητά μας που μεταφέρουν σούπα. Έχω ξυπνήσει στο κρεβάτι μου με 20 αστυνομικούς να έχουν κάνει επιδρομή στο σπίτι μας με την απειλή όπλου, ελέγχοντας εμένα και τους φίλους μου, ένα προς ένα. Έχω αντιμετωπιστεί σαν εγκληματίας από την πρώτη μέρα που έφτασα εδώ.

Είμαι εδώ γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλον στις δύσκολες καταστάσεις και δεν συμφωνώ με τον τρόπο που οι πολιτικοί μας χειρίζονται την κατάσταση. Είμαι απλώς ένας από τους χιλιάδες ανεξάρτητους εθελοντές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Και τώρα, στεκόμαστε μαζί για να πούμε:

«Ευρώπη, μην κοιτάζεις από την άλλη πλευρά”.

Ένας ανεξάρτητος εθελοντής

 
 
 
 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;