17.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΌλο και περισσότεροι γιατροί ζητούν να γίνει νόμιμη η μαριχουάνα

Όλο και περισσότεροι γιατροί ζητούν να γίνει νόμιμη η μαριχουάνα

Μια ομάδα πάνω από 50 γιατρών μαζί με  πρώην χειρουργούς  πανεπιστημιακούς  σε ηγετικές ιατρικές σχολές, συγκρότησαν  τον πρώτο  εθνικό οργανισμό γιατρών και καλούν  τις πολιτείες και  την ομοσπονδιακή κυβέρνηση  να νομοθετήσει  και να ρυθμίσει  την χρήση μαριχουάνας έτσι ώστε να αποφέρει θετικά αποτελέσματα για την δημόσια υγεία. 

Η ομάδα  της οποίας ο σχηματισμός ανακοινώθηκε  την Δευτέρα,  με την ονομασία Γιατροί για τη  Ρύθμιση της Κάνναβης (DFCR),προσυπογράφει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυγαγωγική χρήση των ενηλίκων, μια θέση που έρχεται σε ρήξη με το Αμερικανικό Ιατρικό Σωματείο, τη μεγαλύτερη ένωση γιατρών στη χώρα.  

Η   επιχειρηματολογία της  DFCR στηρίζεται στο ότι η απαγόρευση και ποινικοποίηση της μαριχουάνας προκαλεί μεγαλύτερη  βλάβη παρά καλό.

Εκατοντάδες χιλιάδες συλλήψεις  για χρήση μαριχουάνας ετησίως  ενώ  η απαγόρευση ανεβάζει στα ύψη της τιμή της και κάνει πιο σκληρούς τους εμπόρους  ναρκωτικών.

Η ομάδα των γιατρών υποστηρίζει ότι εάν η μαριχουάνα γίνει νόμιμη και ρυθμιστεί η αγορά  της  , αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια. 

Όλο και περισσότεροι γιατροί ζητούν να γίνει νόμιμη η μαριχουάνα

ΠΗΓΗ: WASHIGTON POST

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;