18.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΤο διοξείδιο του άνθρακα πρασινίζει τη γη;

Το διοξείδιο του άνθρακα πρασινίζει τη γη;

Μπορεί η  ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή  να απειλεί το μέλλον του πλανήτη, αλλά μια νέα μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει  το γνωμικό “ουδέν κακόν αμιγές καλού”.

Πράγματι, το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από τις οικονομικές δραστηριότητες του ανθρώπου κατά τη Βιομηχανική Εποχή έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της χλωρίδας αφού ενισχύει τη λειτουργία της φωτοσύνθεσης.

Η νέα μελέτη που υπογράφουν 32 επιστήμονες από 24 ακαδημαϊκά ιδρύματα σε οκτώ χώρες υποστηρίζει ότι τα επιπλέον πράσινα φύλλα που δημιουργήθηκαν από τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αν δημιουργούσαν ένα «χαλί» θα κάλυπταν δύο φορές την έκταση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρόλα αυτά, η επιστημονική ομάδα  του Πανεπιστημίου της Βοστώνης επισημαίνει ότι το θετικό αντίκτυπο της υπερσυγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αντισταθμίζουν με το παραπάνω η παγκόσμια υπερθέρμανση, η άνοδος της στάθμης των ωκεανών, το λιώσιμο των πάγων, η οξίνιση των ωκεανών και η εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον πλανήτη.

Η μελέτη βασίσθηκε σε δορυφορικές παρατηρήσεις από τα όργανα Modis and AVHRR που χρονικά εκτείνονται σε μια περίοδο 33 ετών.

Το διοξείδιο του άνθρακα πρασινίζει τη γη;

Πηγή: econews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;