21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣτη Βενεζουέλα ζητούν δημοψήφισμα για να διώξουν τον Μαδούρο

Στη Βενεζουέλα ζητούν δημοψήφισμα για να διώξουν τον Μαδούρο

H αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα κατέθεσε  στις εκλογικές αρχές 1,85 εκατομμύρια υπογραφές υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος με στόχο την αποπομπή του Σοσιαλιστή προέδρου Νικολά Μαδούρο, καθώς η δυσφορία των πολιτών αυξάνεται μπροστά στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα. 

Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε λιγότερο από δύο ημέρες την περασμένη εβδομάδα και η προσέλευση των πολιτών ήταν μαζική στα σημεία συλλογής που είχαν στηθεί σε ολόκληρη την χώρα.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης υπό την ονομασία “Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας” (MUD) κατέθεσε στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) “1,85 εκατομμύρια υπογραφές!!!” έγραψε στο Twitter ο Χεσούς Τορεάλμπα, γενικός γραμματέας του συνασπισμού.

“Πρόκειται επιπλέον για μία επίδειξη ισχύος ότι εμείς, οι πολίτες της Βενεζουέλας, επιλέγουμε τη συνταγματική, δημοκρατική, ειρηνική οδό. Θέλουμε να αποφασίζουμε με την φωνή μας, την ψήφο μας, για το μέλλον αυτής της χώρας” πρόσθεσε ο πολιτικός.

Για να είναι έγκυρο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της απομάκρυνσης του προέδρου το λιγότερο 7.587.579 πολίτες. Αυτός ήταν ο αριθμός των ψήφων που έλαβε ο Μαδούρο για να εκλεγεί το 2013. 

Το ακυρωτικό δημοψήφισμα δεν έχει χρησιμοποιηθεί παρά μόνο μία φορά στην ιστορία της χώρας, κατά του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες (1999- 2013) το 2004 και τότε είχε καταλήξει σε αποτυχία.

Στη Βενεζουέλα ζητούν δημοψήφισμα για να διώξουν τον Μαδούρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;