20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΧρηματικά πρόστιμα για τις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

Χρηματικά πρόστιμα για τις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

Οι χώρες της Ε.Ε που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες θα τιμωρούνται με χρηματικά πρόστιμα, σύμφωνα με τους Financial Times, ύψους  250.000 ευρώ ανά πρόσφυγα.  

Το δημοσίευμα επικαλείται  τέσσερις αξιωματούχους που γνωρίζουν την πρόταση. «Το μέγεθος της συνεισφοράς μπορεί να αλλάξει, αλλά η ιδέα είναι πως θέλουν να το κάνουν να φανεί σαν κύρωση», λέει ένας αξιωματούχος, ενώ ένας άλλος επισημαίνει πως σε κάθε περίπτωση, η τιμή της μη υποδοχής προσφύγων, θα είναι εκατοντάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, «η τιμωρητική ρήτρα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα σημεία της προτεινόμενης αναθεώρησης του λεγόμενου κανονισμού ασύλου του Δουβλίνου», η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί την Τετάρτη.

Οι προτάσεις έχουν σχεδιαστεί εν μέρει για να διορθώσουν τα κίνητρα γύρω από τις ποσοστώσεις μεταναστών, που έχουν αποτύχει να εφαρμοστούν. Η πρόταση της Κομισιόν, όπως αναφέρουν οι FT, βασίζεται στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης της ΕΕ να μεταφέρει 160.000 πρόσφυγες, που μετά βίας έχει ανακατανεμηθεί το 1%. 

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αρνούνται να πουν αν κάτι τέτοιο είναι νομικά δυνατό για χώρες εκτός Σένγκεν, όπως η Βρετανία και το Δουβλίνο, με την πρόταση να σημειώνει πως οι χώρες αυτές δεν υποχρεούνται να παραμείνουν εντός του κανονισμού του Δουβλίνου.

Χρηματικά πρόστιμα για τις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

Πηγή: Financial Times

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;