20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το Σαν Ντιέγκο

Μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το Σαν Ντιέγκο

Μέχρι το  2035, το Σαν Ντιέγκο στη Νότια Καλιφόρνια  θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κέβιν Φώλκονερ.

Την ίδια αυτή χρονιά,  τα μισά οχήματα της πόλης θα είναι ηλεκτρικά  και σχεδόν το 100 % του μεθανίου από τα συστήματα αποχέτευσης και επεξεργασίας του νερού θα ανακυκλώνεται.

Η μετάβαση της όγδοης μεγαλύτερης πόλης στις ΗΠΑ στην ηλιακή και αιολική ενέργεια έχει επίσης ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 80 % έως το 2050.

Το σχέδιο θα εγκριθεί και τυπικά από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης το Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία ανήκει στο Δημοκρατικό και ο δήμαρχος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Η  Καλιφόρνια, θα υιοθετήσει ακόμη δημόσια συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων, θα αναβαθμίσει τα δημόσια δίκτυα μαζικής μεταφοράς ώστε αυτά να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, και θα επιδοτήσει έργα ηλιακής ενέργειας για τις στέγες των κτιρίων.

Το Σαν Ντιέγκο κατέχει ήδη τη δεύτερη θέση στις ΗΠΑ στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ηλιακή ενέργεια, με το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το Σαν Ντιέγκο

Πηγή: Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;