22.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣε αυτό το σπήλαιο βρίσκονται τα πιο παράξενα πλάσματα της γης

Σε αυτό το σπήλαιο βρίσκονται τα πιο παράξενα πλάσματα της γης

Όταν στα τέλη του 1890 το σπήλαιο  Movile ανακαλύφθηκε στη Ρουμανία, αποκάλυψε ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο οικοσύστημα. 

Το Movile θεωρείται σήμερα ότι είναι το πιο απομονωμένο οικοσύστημα στον κόσμο, και οι επιστήμονες μόλις τώρα αρχίζουν να ξετυλίγουν και να κατανοούν τα μυστικά του. 

Χρειάστηκαν χρόνια για να ξεκινήσει η καταγραφή των πλασμάτων στο Σπήλαιο Movile για διάφορους λόγους.  Ο κυριότερος γιατί  είναι ένα επικίνδυνο περιβάλλον με δηλητηριώδη ατμόσφαιρα.

Για να μπεις μέσα  θα  πρέπει  να κατέβεις  από ένα στενό φρεάτιο 20 μέτρων, να αναρριχηθείς  μέσα από μικροσκοπικές σήραγγες ασβεστόλιθου πριν τελικά φτάσεις στο κύριο σπήλαιο.

Μέχρι στιγμής, μόνο μερικές δεκάδες επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν και συμμετέχουν στην έρευνα του μυστηριώδους σπηλαίου.   

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει πως το Movile είναι γεμάτο ζωή και πως οι κάτοικοί του δεν ενοχλούνται με τα υψηλά επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα και υδροθείου στον αέρα.

Τα περισσότερα πλάσματα πιστεύεται ότι έχουν φτάσει στο σπήλαιο πάνω από πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν ο ασβεστόλιθος σφράγισε την είσοδο και τα εγκλώβισε στο νέο τους σπίτι. 

Σε αυτό το σπήλαιο βρίσκονται τα πιο παράξενα πλάσματα της γης

Πηγή: BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;