18.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΔιαμαρτυρία με 2,64 εκατομμύρια νεκρές μέλισσες στην Ουάσινγκτον!

Διαμαρτυρία με 2,64 εκατομμύρια νεκρές μέλισσες στην Ουάσινγκτον!

Οι ενδείξεις ότι τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τις μέλισσες διαρκώς πληθαίνουν, ωστόσο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA) δεν κάνει και πολλά για την… προστασία τους.

Η οργάνωση “Φίλοι της Γης” ενώθηκε με μελισσοκόμους, αγρότες και άλλους οργανισμούς και ακτιβιστές, με στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι μέλισσες.

Όλοι μαζί περιοδεύουν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της εκστρατείας “Keep The Hives Alive” στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για το δυσοίωνο μέλλον της βιοποικιλότητας. Σήμερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της EPA με ένα φορτηγό γεμάτο περίπου 2,64 εκατομμύρια νεκρές μέλισσες.

Διαμαρτυρία με 2,64 εκατομμύρια νεκρές μέλισσες στην Ουάσινγκτον!

Στόχος των οργανώσεων, των αγροτών και των μελισσοκόμων που έχουν πληγεί από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων ήταν να τονίσουν την αδράνεια του οργανισμού.

Περίπου 40% των κυψελών χάνεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ εξαιτίας των επιβλαβών χημικών ουσιών, σύμφωνα με τους Φίλους της Γης, γεγονός που κοστίζει στους μελισσοκόμους και στους αγρότες πάνω από 2 δισ. δολάρια ετησίως.

Σήμερα, οι Φίλοι της Γης παρέδωσαν μία αναφορά, που περιλαμβάνει πάνω από τρία εκατομμύρια υπογραφές, με την οποία ζητούν από την EPA να περιορίσει τη χρήση αυτών των επιβλαβών χημικών ουσιών που πιθανόν να βλάπτουν όχι μόνο τις μέλισσες, αλλά και άλλους επικονιαστές όπως τις πεταλούδες, τις νυχτερίδες και τα πτηνά.

Διαμαρτυρία με 2,64 εκατομμύρια νεκρές μέλισσες στην Ουάσινγκτον!

με πληροφορίες από inhabitat.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;