ΑρχικήΝΕΑΜε ποιό τρόπο ξεπαγώνει σωστά το κοτόπουλο
Με ποιό τρόπο ξεπαγώνει σωστά το κοτόπουλο
O πιο σωστός τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο είναι όταν το αγοράσετε, δηλαδή όταν είναι φρέσκο πριν μπει στην κατάψυξη. Εάν αυτό δεν γίνεται, φροντίστε πριν το βάλετε στην κατάψυξη να το κόψετε σε μερίδες ώστε να ξεπαγώνει πιο γρήγορα.
Μην ξεπαγώνετε ποτέ το κοτόπουλο σε ζεστό νερό. Εάν βιάζεστε πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.
Το ιδανικό είναι να ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο ( στη συντήρηση), εάν έχετε τον απαιτούμενο χρόνο . Ένας άλλος τρόπος είναι να το ξεπαγώσετε μέσα σε μια λεκάνη με νερό αλλά θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά το νερό.
Απαγορευτικό είναι να το ξεπαγώσετε σε θερμοκρασία δωματίου ή σε χλιαρό νερό γιατί το κρέας θα χάσει την φρεσκάδα και την ποιότητά του και επίσης κινδυνεύει να μολυνθεί με βακτήρια που αναπτύσσονται τώρα το καλοκαίρι.
Με πληροφορίες από iatropedia.gr
echo ‘’ ;