23.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ"Γνωρίζοντας το παρελθόν μου γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου"

“Γνωρίζοντας το παρελθόν μου γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου”

Μια χούφτα πεντάχρονα πιτσιρίκια από το 7ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας έφεραν μια ξεχωριστή διάκριση στη χώρα μας.  Απέσπασαν το πρώτο ευρωπαικό βραβείο για το βίντεο που δημιούργησαν μαζί με τους δασκάλους τους, αναπαριστώντας εικόνες μια άλλης μακρινής εποχής. Αυτής των παππούδων τους και των γιαγιάδων τους. 

Τα πιτσιρίκια, ντύθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές του τόπου τους. Κάθισαν στα καφενεία του χωριού.Τσούγκρισαν τα ποτήρια τους και ήπιαν ( για τις ανάγκες της φωτογράφισης) τσίπουρο!

Το generations @ school είναι μία δράση στην οποία εκπαιδευτικοί καλούνται να διοργανώσουν μία δραστηριότητα με στόχο να έρθουν πιο κοντά μαθητές και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, προκειμένου να ανακαλύψουν πως η επικοινωνία αυτή μπορεί να συμβάλει σε μια καλύτερη Ευρώπη.  

Το βίντεο που έφτιαξε το 7ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας με τίτλο ” Γνωρίζοντας το παρελόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου” ήταν βασισμένο στη ζωή που έκαναν πολλά χρόνια πριν, οι παππούδες και οι γιαγάδες των παιδιών στην Κρήτη κι είχε ντυθεί με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. 

Τις εικόνες εκείνης της εποχής αναπαριστούσαν τα ίδια τα παιδιά του νηπιαγωγείου, ντυμένα με τα ανάλογα ρούχα. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν πολλά ευρωπαικά σχολεία. Αλλά η Κρήτη τους έβαλε τα γυαλιά!

"Γνωρίζοντας το παρελθόν μου γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου"
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;