22.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑTimes: Αγνοούνται 14 Τουρκικά πλοία

Times: Αγνοούνται 14 Τουρκικά πλοία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τα 14 πολεμικά πλοία της Τουρκίας που φέρονται να αγνοούνται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της Παρασκευής. 

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς διέψευσε ότι υπάρχει ζήτημα «χαμένων πλοίων» από τον τουρκικό στόλο. 

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα  Times τα 14 πολεμικά δεν έχουν δώσει στίγμα από την Παρασκευή. Η εφημερίδα επίσης αναφέρει  ότι οι  διοικητές των 14 πλοίων μετείχαν στο πραξικόπημα και υπάρχουν υπόνοιες ότι θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν ελληνικά λιμάνια και να ζητήσουν άσυλο. 

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με πολεμικά πλοία των οποίων η τύχη αγνοείται μετά το πραξικόπημα», δήλωσε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς,αλλά δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για το που βρίσκονται  τα πλοία.  

Το Russia Today επικαλείται και δηλώσεις αξιωματούχου του ελληνικού υπουργείου Αμυνας σύμφωνα με τον οποίο δεν έχει εντοπιστεί στίγμα τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με τους Times και το Russia Today, αγνοείται ακόμη και η τύχη του αρχηγού του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ναυάρχου Φειζέλ Κοζέλ και είναι άγνωστο εάν μετείχε στο πραξικόπημα ή εάν απήχθη από τους στασιαστές.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Hurriyet από την Παρασκευή αγνοούνται και δύο στρατιωτικά τουρκικά ελικόπτερα που μετέφεραν 25 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

Times: Αγνοούνται 14 Τουρκικά πλοία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;