17.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ"Τηλέτυπος ΑΕ": Το Μέγκα θα συνεχίσει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του

“Τηλέτυπος ΑΕ”: Το Μέγκα θα συνεχίσει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του

Μια μέρα μετά τον αποκλεισμό του Mega  από την τελική φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, η  ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. με ανακοίνωσή της θέτει ερωτήματα περί «σκοπιμοτήτων» και στέλνει το καθαρό μήνυμα ότι «το MEGA θα συνεχίσει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ είναι η εξής:

«Μετά από 27 χρόνια κυρίαρχης παρουσίας και πολυσχιδούς προσφοράς η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ κρίθηκε από καινοφανή όργανα “στάσιμη”.

Λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα άραγε;

H ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, η μόνη πολυμετοχική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 τηλεοπτική εταιρεία, διαθέτει τη διαυγέστερη μετοχική σύνθεση, με ημεδαπούς και θεσμικούς αλλοδαπούς επενδυτές, την πλέον διαφανή προέλευση οικονομικών μέσων και τον μικρότερο σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της και μάλιστα τον πλέον εξασφαλισμένο για τις τράπεζες δανεισμό μεταξύ όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1989, που λειτουργεί νόμιμα βάσει αδείας, έως σήμερα φόρους και τέλη πλέον του 1.300.000.000 ευρώ, απασχολεί δε συνεχώς προσωπικό πλέον των 500 ατόμων έχοντας καταβάλει αμοιβές ύψους 450.000.000 ευρώ.

Ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την αποδέσμευση σημαντικών χρηματικών ποσών, που θα επιτρέψει την τακτοποίηση υποχρεώσεών της.

Το MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του, πάντα εντός των πλαισίων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών».

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν στον φάκελο με την υποψηφιοτητα του MEGA τουλάχιστον 25 προβληματικά σημεία, ελλείψεις και γκρίζες ζώνες.

Μεταξύ αυτών, και πέραν της απουσίας της τραπεζικής ενημερότητας, δεν υπήρχαν οι οικονομικές καταστάσεις της τελευταίας χρήσης, δεν αναφερόταν ρητά ο τρόπος καταβολής των – υπεσχημένων – αυξήσεων κεφαλαίου, δεν υπήρχε πιστοποιητικό ΓΕΜΗ, ενώ διαπιστώθηκαν κενά και στα στοιχεία που αφορούν την ταυτότητα των στελεχών και μετόχων της εταιρίας.

"Τηλέτυπος ΑΕ": Το Μέγκα θα συνεχίσει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;