23.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΠριν και μετά: Πώς η περμακουλτούρα μας οδηγεί στην αφθονία, την αυτοδυναμία...

Πριν και μετά: Πώς η περμακουλτούρα μας οδηγεί στην αφθονία, την αυτοδυναμία και όλα τα καλά! (ΦΩΤΟ)

Γράφει η Τίνα Λυμπέρη

Καλησπέρα από την καυτή Κορινθία!

Αυτές τις μέρες απολαμβάνουμε σαλάτες με προϊόντα αποκλειστικά από τον κήπο μας. Ανάμεικτες σαλάτες με 3-4 διαφορετικές παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας (από μικρές τσαμπί μέχρι μεγάλες μπατάλα), αγγούρι τραγανό & μυρωδάτο, γλιστρίδα, ρόκα, καυτερό ραπάνι άσπρο μακρύ, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινο βασιλικό. Κόψαμε επίσης το πρώτο μας πεπόνι και καρπούζι! Όλα με αρώματα πλούσια και γεύσεις γεμάτες.

Η χαρά και ικανοποίηση που αισθανόμαστε όλοι όταν τρώμε φυσικά, παραδοσιακά και νόστιμα προϊόντα που έχουμε καλλιεργήσει εμείς, γεμίζει τα κύτταρά μας με μηνύματα ευημερίας, αφθονίας, αυτάρκειας και αυτοδυναμίας.

Στην καρδιά πολλών μας είναι η βαθιά επιθυμία να γίνουμε ένα με τη φύση, να λειτουργούμε καθημερινά όσο γίνεται σε αρμονία με τους εαυτούς μας, τους γύρω μας και το περιβάλλον ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε, είναι πως δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε. 

Είναι δυνατόν να αλλάξουν τα πράγματα – ξεκινώντας από την αλλαγή (όσο και μικρή) της δικής μας εσωτερικής (και κατά συνέπεια εξωτερικής) κατάστασης. Πιστεύοντας πως είναι δυνατή η μετάβαση, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να γίνει.
Πριν και μετά: Πώς η περμακουλτούρα μας οδηγεί στην αφθονία, την αυτοδυναμία και όλα τα καλά! (ΦΩΤΟ)
Πριν (Απρίλης 2016)     

Πριν και μετά: Πώς η περμακουλτούρα μας οδηγεί στην αφθονία, την αυτοδυναμία και όλα τα καλά! (ΦΩΤΟ)


Μετά (Ιούλιος 2016)

Οι παραπάνω φωτογραφίες δείχνουν τι καταφέραμε μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Έχουμε όραμα, έχουμε αλληλέγγυα χέρια και πολλή όρεξη για να φάμε τα δικά μας προϊόντα! Η μετάβασή μας ξεκίνησε σε έναν παρατημένο ελαιώνα.

Το τελευταίο εργαστήρι περμακουλτούρας που θα τρέξω αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, γίνεται αυτό αυτό το ΣΚΔ στις 23-25 Ιουλίου στη Βλαχιά Εύβοιας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Αν είστε έτοιμοι να κάνετε τη μετάβαση στην ύπαιθρο και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, ελάτε να διερευνήσουμε πώς θα μπορούσαμε να την κάνουμε πιο εύκολη και διασκεδαστική. 

2 θέσεις παραμένουν μόνο!

Θα βρισκόμαστε στην Ισπανία αυτό τον Αύγουστο για να διδάξουμε ένα 15ήμερο  στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ μουσικής. Οι υποδομές του φεστιβάλ στήνονται βάσει της περμακουλτούρας ώστε να μην υπάρχουν απόβλητα και να αφήσουμε το χώρο εμπλουτισμένο. Οπότε θα γυρίσουμε από Σεπτέμβρη, ανανεωμένοι, να μοιραστούμε και πάλι με πολύ πάθος αυτά που μαθαίνουμε και εμείς.

σεμινάριο περμακουλτούρας

Μια μεγάλη αγκαλιά με την ευχή για μια διασκεδαστική μετάβαση!

Τίνα

Πριν και μετά: Πώς η περμακουλτούρα μας οδηγεί στην αφθονία, την αυτοδυναμία και όλα τα καλά! (ΦΩΤΟ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;