14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠάπας Φραγκίσκος: Το Ισλάμ δεν είναι τρομοκρατία

Πάπας Φραγκίσκος: Το Ισλάμ δεν είναι τρομοκρατία

Μία εβδομάδα μετά την αποτρόπαια σφαγή του καθολικού ιερέα μέσα σε εκκλησία στη Ρουέν της Νορμανδίας, ο ποντίφικας έστειλε μήνυμα κατά του φανατισμού: «Σε όλες τις θρησκείες υπάρχει μία μικρή ομάδα φονταμενταλιστών, έχουμε κι εμείς» δήλωσε.
«Το Ισλάμ δεν είναι τρομοκρατία, το να το λέει κανείς αυτό δεν είναι ούτε σωστό ούτε ακριβές» είπε ο Πάπας μιλώντας στην Κρακοβία. «Κάθε θρησκεία έχει μία μικρή ομάδα φονταμενταλιστών»πρόσθεσε.
«Δεν θέλω να μιλήσω για την ισλαμική βία, επειδή θα έπρεπε να μιλήσω και για τη βία καθολικών» ανέφερε, φέρνοντας ως παράδειγμα «αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες μόνο της Ιταλίας».
«Κάθε ημέρα που ξεφυλλίζω τις εφημερίδες, βλέπω βία. Εκείνον που σκοτώνει τη φιλενάδα του, τον άλλον που σκοτώνει την πεθερά του, κι όλοι αυτοί είναι βαπτισμένοι καθολικοί» είπε.
«Η τρομοκρατία βρίσκεται παντού, ας σκεφτεί κανείς τη φυλετική τρομοκρατία σε μερικές χώρες της Αφρικής», συνέχισε. «Η τρομοκρατία γεννιέται, μεγαλώνει όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, και μπαίνει στο κέντρο ο θεός χρήμα, κατέληξε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Το Ισλάμ δεν είναι τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;