23.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΒιταμίνες στη θεραπεία της σχιζοφρένειας

Βιταμίνες στη θεραπεία της σχιζοφρένειας

Mια νέα βρετανο-αυστραλιανή επιστημονική μελέτη, καταδεικνύει ότι οι βιταμίνες Β ( Β6, Β8 και Β12) σε μεγάλη δοσολογία βοηθούν στην σχιζοφρένεια αφού μειώνουν σημαντικά τα συμπτώματα της ασθένειας.
Η σχετική μελέτη είναι η πρώτη που έχει γίνει πάνω στην σχιζοφρένεια  και στηρίχτηκε σε 832 ασθενείς οι οποίοι έκαναν θεραπεία με αντιψυχωσικά  φάρμακα.
Την μελέτη διενήργησαν ερευνητές  του τμήματος Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ,  που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Psychological Medicine».
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε υψηλές ( όχι χαμηλές) δόσεις οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι πολύ αποτελεσματικές στη μείωση των συμπτωμάτων αρκετών ασθενών κι ότι όσο  πιο γρήγορα  ξεκινά  να παίρνει ο ασθενής φάρμακα τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος για τον ασθενή.
Οι υπάρχουσες θεραπείες σήμερα βασίζονται στα αντιψυχωσικά φάρμακα. Μετά από μερικούς μήνες φαρμακοθεραπείας, οι ασθενείς εμφανίζουν ύφεση των συμπτωμάτων τους, όπως των ψευδαισθήσεων και παραισθήσεων, αλλά το 80% υποτροπιάζουν μέσα σε μια πενταετία.
Βιταμίνες στη θεραπεία της σχιζοφρένειας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;