17.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΠληρώνονται επιτέλους οι δημιουργοί

Πληρώνονται επιτέλους οι δημιουργοί

Μετά την αποδέσμευση των 5.888.310 ευρώ από τις τράπεζες θα γίνει  η διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων σε δημιουργούς, στιχουργούς και συνθέτες. Ας είναι καλά η κρατική επίτροπος Μαριάνθη Βλάχου που έχει μπει στην ΑΕΠΙ και καθάρισε για λογαριασμό των Δημιουργών.
Αυτά τα 5 εκατομμύρια ευρώ τα έδωσε στους δικαιούχους η κυβέρνηση μετά την κατάθεση, στα τέλη Δεκέμβρη, τροπολογίας για το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών της ΑΕΠΙ ώστε να πληρωθούν τα πνευματικά δικαιώματα. Αλλά στο μεταξύ παρενέβη η Eurobank και μπλόκαρε εκ νέου τους λογαριασμούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί ο κόσμος που έχει να δει κανονική διανομή από το 2016!
«Μετά την απόφαση για το ακατάσχετο των συγκεκριμένων λογαριασμών και αφού στη συνέχεια αντιμετωπίστηκαν, με σειρά ενεργειών μας, προβλήματα και προσκόμματα που έθετε η διοίκηση της ΑΕΠΙ και οι τράπεζες, φτάσαμε σήμερα να καταφέρουμε να διανεμηθούν τα δικαιώματά σας στο ύψος του διαθέσιμου ποσού που επαρκεί προς τον σκοπό αυτόν. Είναι πάγια θέση μας η άσκηση των κατά νόμον αρμοδιοτήτων μας να γίνεται με διαφάνεια, λογοδοσία και παροχή ικανοποιητικής πληροφόρησης προς τα μέλη-δικαιούχους της ΑΕΠΙ, ώστε να εξάγουν τα συμπεράσματά τους έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα δεδομένα».
Η ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά στην εξόφληση χρημάτων στις 6.182 δικαιούχους δημιουργούς και σε 459 δικαιούχους που λαμβάνουν ποσοστιαία διανομή, επισημαίνοντας ότι σχετικά με τον τρόπο διανομής και την εκκαθάριση δικαιωμάτων ήταν υποχρεωμένη να ακολουθήσει τον ισχύοντα κανονισμό διανομής της εταιρείας.
Πληρώνονται επιτέλους οι δημιουργοί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;