24.2 C
Athens
Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΕλληνικό: «…Ο εξευτελισμός τους να γίνει τέλειος…» | Του Πάνου Τότσικα

Ελληνικό: «…Ο εξευτελισμός τους να γίνει τέλειος…» | Του Πάνου Τότσικα

Ελληνικό: «…Ο εξευτελισμός τους να γίνει τέλειος…»

Του Πάνου Τότσικα

«Για μας το Ελληνικό δεν είναι ένα πρότζεκτ, αλλά κατάθεση ψυχής, είναι το μοντέλο της αυτοδιαχείρισης, της κινηματικής και συλλογικής δράσης. Είναι η εναλλακτική αντίληψη που έχουμε για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί η μάχη για να μετατραπεί το Ελληνικό σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ανοιχτό σε όλους και όλες τους πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος. Μία αρμονική, λειτουργική και περιβαλλοντική αξιοποίηση ενός σημαντικού αποθέματος δημόσιου, ελεύθερου χώρου, μέσα στο τραυματισμένο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, όπως τόνισε.


Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο από μόνο του, ένα εκτροφείο σκανδάλων. «Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο, μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, στον ΣΥΡΙΖΑ».

Και συνέχισε: «Ας το έχουν όλοι αυτό καλά στο μυαλό τους». Και όπου η νέα Βουλή θα κρίνει, ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δε θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλημμένες αποφάσεις. Και κάτι ακόμα: Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί. Όσοι με πράξεις ή παραλήψεις έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, θα κριθούν από τη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν αναφέρθηκε στους αγώνες που έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Ελληνικού – και όχι μόνο. «Στο Ελληνικό όλα αυτά τα χρόνια συγκρούονται δύο κόσμοι. Αυτός που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον και αυτός που ευνοεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτός που υπερασπίζεται την ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και αυτός που προωθεί την Fast track εκποίηση. Αυτός που υπερασπίζεται τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους ελεύθερους χώρους, τη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, τη προοπτική του μητροπολιτικού πάρκου και αυτός που στόχο έχει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους»

 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι… 

Τα όσα αναφέρονται παραπάνω αποτελούν  αποσπάσματα από δημοσίευμα  στην ΑΥΓΗ (28 Φεβρουαρίου 2014), ομιλίας του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη, εν όψει των τότε Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών.

Τι ισχύουν σήμερα  από αυτά που έλεγε τότε για το Ελληνικό ο σημερινός  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τι προτίθενται να κάνουν οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των Οικολόγων, εν όψει των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί  με τους δανειστές-εκβιαστές προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη «δόση»;

Ρητορικό το ερώτημα… Σήμερα προωθείται η διαδικασία της fast track νομιμοποίησης όλων των αυθαίρετων μεθοδεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων και των διοικήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, μέσω διαπραγματεύσεων  με τον Όμιλο Λάτση και «βελτιωμένων» όρων» μιας παράνομης Σύμβασης… 

Σήμερα  προωθείται η σκανδαλώδης εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, της εμπορευματοποίησης και υπερδόμησης του πιο σημαντικού ελεύθερου-αδόμητου δημόσιου χώρου που απέμεινε στην Αττική.

 Σήμερα οι πολίτες, οι οικολόγοι, οι αριστεροί σιωπούν…Μέχρι «ο εξευτελισμός τους να γίνει τέλειος»…’

Ελληνικό: «…Ο εξευτελισμός τους να γίνει τέλειος…» | Του Πάνου Τότσικα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;