32.9 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΗ άλλη καταστροφή της Ουκρανίας για την οποία δεν μιλά κανείς

Η άλλη καταστροφή της Ουκρανίας για την οποία δεν μιλά κανείς

Του Διονύση Παπαδόπουλου

Mέσα στο πεδίο των φιλόδοξων πολέμων για “ενέργεια” ορυκτά και εξουσία βρίσκεται ένα δάσος που μας κοιτά με μάτια γεμάτα απορία στοργή και θλίψη μαζί. Είναι αυτό που του χρωστάμε τη ζωή μας.
Η γη τα δέντρα τα δάση τα βουνά και τα ποτάμια δεν είναι τίποτα άλλο από την προέκταση του εσωτερικού μας κόσμου της βιολογίας μας του οργανισμού μας. Είμαστε το δάσος που εκμεταλλεύονται κλέβουν και ρημάζουν για τα κέρδη τους. Κι αν δεν ξεσηκωθούμε σαν το παλιό δάσος των Ελκ στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών θα μας κάνουν ότι θέλουν θα μας πετσοκόβουν σιγά σιγά για να θρέψουν τα τέρατα της Μόρντορ.
Ο πλανήτης είναι η μεγέθυνση όλων των οργάνων του σώματός μας, είναι η ολιστική μας απεικόνιση.
Όταν καταστρέφουμε ένα κομμάτι πάνω σ’ αυτόν καταστρέφουμε συγχρόνως και ένα δικό μας ζωτικό όργανο.
 
Στην Ουκρανία συντελείται εκτός από ανθρωπιστική καταστροφή και μια περιβαλλοντική για την οποία λίγοι μιλούν. Συγκρινόμενη με τις οικολογικές επιπτώσεις του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όλα δείχνουν ότι αν όχι χειρότερες θα είναι ίδιες. Όπως τότε έτσι και τώρα η ρύπανση του εδάφους των ποταμών και του υδροφόρου ορίζοντα εξ αιτίας των συνεχόμενων βομβαρδισμών σπιτιών εργοστασίων μεταλλουργικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων δεξαμενών πετρελαίου και αγωγών ύδρευσης θα ‘ναι παρούσα για αρκετά χρόνια με σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και την άγρια ζωή.
Η χλωρίδα και η πανίδα θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη με άμεσο κίνδυνο την εξαφάνιση 20 σπάνιων ειδών.
 
Η ανθρωπότητα δεν πρόλαβε να συνέλθει αλλά ούτε και να γιατρευτεί από τα αίτια και τις συνέπειες των δύο αυτών πολέμων επιπλέον και του “Ψυχρού” και των πανδημιών που τους συνόδευσαν αλλά και εκείνους που τους ακολούθησαν μέχρι σήμερα, και να που τα μυαλά των ηγετών τελικά έχουν μείνει κολλημένα 70 χρόνια πίσω.
Πάνε περίπατο οι κουτσές συμφωνίες για το κλίμα, η κλιματική αλλαγή και ο κορωνοϊός ήταν μια παρένθεση, ζήτω ο μιλιταρισμός, του φασισμού ο ορισμός και η Ευρώπη μούγκα σκασμός όλοι στη τρέλα για το πετρέλαιο γεμίζουν τις εκκλησίες για ευχέλαιο τι στο διάολο τότε βάζουν παντού ανεμογεννήτριες;
Μέσα σ΄ένα βομβαρδισμό πολεμικών ειδήσεων ενημερώσεων ανακοινώσεων και δηλώσεων σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία και την καταιγιστική παρουσίαση του μιλιταρισμού σαν θέαμα από τα ΜΜΕ την μόνη ήρεμη φωνή λογικής που ξεχωρίζω είναι αυτών που δηλώνουν ότι:
“Μετά από δύο χρόνια πανδημίας η ανθρωπότητα δεν έχει ανάγκη έναν ανόητο πόλεμο”.
Κι αυτός ο πόλεμος αποδεικνύει τελικά ότι ο άρρωστος ψυχικά και διανοητικά Πούτιν και όλα αυτά τα θλιβερά εξουσιαστικά ανδρείκελα της τεμαχισμένης “γεωπολιτικά” και οικολογικά μολυσμένης βιόσφαιρας μας έχουν όλους χ#σμενους και μας και την υγεία μας ψυχολογικής και βιολογικής.
Δεν είναι ικανοί για τίποτε άλλο παρά μόνο για εμβολιαστικές οικονομικές και πολεμικές εκστρατείες.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση προσηλωμένη σε ένα σιχαμένο νόμισμα κοιτώντας μόνο τους παράδες που μαζεύει από καταχρεωμένους πολίτες έχει ξεχάσει τι σημαίνει άνθρωπος, να σε διώχνουν από το σπίτι σου και τον τόπο σου και να τον κατακρεουργούν κι από πάνω. Είναι ένοχη για τους εκατομμύρια ουκρανούς πρόσφυγες όπως έχει ευθύνη και για ότι συμβαίνει στη Παλαιστίνη στην Αφρική και στη Συρία πρόσφυγες των “πολιτικών τους” είναι όλοι..
Όλοι αυτοί οι τρελοί παγκόσμιοι κυβερνήτες που έχουν χωρίσει τον κόσμο σε “σφαίρες επιρροής” των ψυχώσεών τους με την “ανάπτυξη” και τους πολέμους τους σε λίγο θα ανήκουν σε μια φάρα που πεθαίνει και σύντομα θα ‘ναι θλιβερές σκιές που θα προβάλλονται σε ντοκιμαντέρ από τη μηχανή του χρόνου σε κάποιο μελλοντικό θερινό σινεμά κάτω από 50 βαθμούς κελσίου όταν τα “Παιδιά του Τάφου” των Black Sabbath θα καίνε τα ομοιώματά τους για να ξορκίσουν τους δαίμονες που τους γέννησαν.
Αν η φύση και ο πλανήτης είχαν δικαιώματα και ένα δικαστήριο να τους εκπροσωπούν θα τους είχαν στείλει στα Τάρταρα εξόριστους σε μια έρημη γη χωρίς πουλιά να τραγουδούν χωρίς ποτάμια να ψιθυρίζουν και μέλισσες να τους ζαλίζουν με τις “άσκοπες” και “θορυβώδεις” πτήσεις τους.
Εκεί ανήκουν σε μια πνευματική και υπαρξιακή έρημο στον πλανήτη Άρη τον θεό του πολέμου.
Ένα σπουργίτι -πρόεδρος, ένας εισαγγελέας- κόκκος σιταριού μια κουκουβάγια-δημόσιος κατήγορος και δέκα λύκοι ένορκοι θα ήταν αρκετοί να τους κατακεραυνώσουν για τα εγκλήματά τους σε βάρος του πλανήτη.
Όλα αυτά τα ζώα μαζί με τον κόκκο σταριού αρχηγό έχουν περισσότερη σοφία και νοημοσύνη από έναν παραμορφωμένο ανθρωποειδές “ματσο” που λέγεται Πούτιν και έναν παράφρονα μηχανισμό όπως το ΝΑΤΟ.
 
Πέρυσι στις τεράστιες πυρκαγιές της Σιβηρίας η κυβέρνηση Πούτιν είχε δηλώσει ότι “δεν μπορεί να τις κατασβέσει γιατί είναι μεγάλο το οικονομικό κόστος λόγω των απομακρυσμένων εστιών”, ένα όμως πολυεπίπεδο κόστος που δεν υπολογίζει όταν εισβάλλει στην Ουκρανία για να βομβαρδίζει σπίτια και να δολοφονεί αμάχους γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους. Λεφτά υπάρχουν μόνο για αίμα.. 
Ο πόλεμος αυτός τελικά μοιάζει μ αυτόν τον μεθυσμένο οδηγό φορτηγού που έπεσε πάνω στην μοναχική Ακακία του Τενερέ στην Σαχάρα το 1973.Ειναι τόσο ηλίθιος όσο και επικίνδυνος.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία γίνεται υπεύθυνη και για περιβαλλοντική καταστροφή μιας χώρας.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 50 τα “σοβιετικά πειράματα” αποξήραναν την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου την Αράλη στο Καζακστάν με αποτέλεσμα τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που ζούσαν από αυτή σε ένα από τα χειρότερα περιβαλλοντικά εγκλήματα στη ιστορία του πλανήτη.
Ότι συνέβη λοιπόν στο Καζακστάν και τότε άλλα και πριν από λίγους μήνες συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.
Η ρωσική αυτοκρατορία αντεπιτίθεται για να δεσμεύσει από αυτές τις χώρες το πετρέλαιο το φυσικό αέριο το ουράνιο τα ορυκτά και τους σιτοβολώνες της Ευρώπης για να καταστεί έτσι πρωτοπόρα στους μελλοντικούς επικυρίαρχους της ενεργειακής και επισιτιστικής δικτατορίας ( σε μυστική συνεργασία πάντα με τους ευρωπαϊκούς και τραπεζικούς  πολυεθνικούς κολοσσούς ).
Και γι αυτούς τους λόγους τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο δεν τον αποφεύγουμε θέλουμε δεν θέλουμε.
Ο πόλεμος της τροφής ξεκίνησε, η επισιτιστική κρίση είναι μπροστά μας και τα πολυεθνικά τέρατα το γνωρίζουν αυτό, πάνω στο πτώμα της Ουκρανίας ετοιμάζονται τα μεγάλα συμβόλαια της αγροτο-βιομηχανικής εξουσίας, οι ευρωπαϊκές και ρωσικές πολυεθνικές τρίβουν τα χέρια τους και σε μας οι κυβερνητικές μαριονέτες τους ρίχνουν στάχτη στα μάτια και κροκοδείλια δάκρυα ότι δήθεν νοιάζονται για την ανθρωπιστική καταστροφή.
Η ποιήτρια και μουσικός Anne Clark το λέει σε ένα παλιό τραγούδι της το “Self Destruct” :Αν οι βόμβες δεν σκοτώνουν ακαριαία τότε η απληστία από τις στάχτες σίγουρα θα το κάνουν”..
Η περιβαλλοντική καταστροφή της Ουκρανίας όμως θα ‘ναι μη αναστρέψιμη και η καμένη γη που θα πέσει στα χέρια της αυτοκρατορικής βιομηχανίας θα παράγει μολυσμένους σπόρους, θα τρώμε καπνισμένο ψωμί από ανθρώπινο αίμα και ραδιενέργεια, και πάνω στους μελλοντικούς γενετικά τροποποιημένους σιτοβολώνες θα ‘ναι χαραγμένες για πάντα οι ερπύστριες των τανκς και οι τροχιές των οβίδων διασποράς με τον ίδιο τρόπο που τα χρόνια ζωής ενός δέντρου αποτυπώνονται μέσα στον κορμό του.
 
Η Ουκρανία έχει το πιο γόνιμο καλλιεργήσιμο έδαφος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο, η γη της είναι τόσο πλούσια σε χούμους που δεν χρειάζεται λιπάσματα για να καλλιεργήσει κανείς.
Το φημισμένο μαύρο χώμα της “Chernozem” μπορεί να θρέψει τη μισή Ευρώπη επειδή είναι ιδανικό για βιολογική γεωργία υψηλής ποιότητας αλλά είναι αμφίβολο τι θα ‘χει απομείνει από αυτό στο τέλος του πολέμου..
Ήδη τα συμβόλαια βιολογικής γεωργίας ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο. 
Τα τανκς και τα πολεμικά αεροπλάνα του Πούτιν μολύνουν το καλύτερο ψωμί και καλαμπόκι της Ευρώπης αλλά και τα Νατοϊκά καθάρματα σκοτώνουν την Ήπειρο με τα τερτίπια και σχέδιά τους από άκρη σε άκρη.
Oι καπνοί από τους βομβαρδισμούς θα κατέβουν στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα και μαζί με τις ψυχρές αέριες μάζες του Νέου Ψυχρού Πολέμου των ψυχρών εκτελεστών της ειρήνης ας ελπίσουμε να μην κατέβει μαζί και ραδιενέργεια
Βοήθειά μας..
Όσο για την ενεργειακή επάρκεια και την επανεμφανιζόμενη ευρωπαϊκή φρενίτιδα για τις ΑΠΕ ας πάνε να φυσήξουν τις ανεμογεννήτριες στα βουνά μπας και πάρουμε καμιά κιλοβατώρα να ανάψουμε το λαμπατέρ στο κομοδίνο.
Τρέμουν όλοι στο κλείσιμο της στρόφιγγας του φυσικού αερίου τότε γιατί τόσος λόγος για την “πράσινη ενέργεια “;
Οι ΑΠΕ δεν μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν από μόνες τους χωρίς την βοήθεια των ορυκτών καυσίμων ούτε ένα χωριό πόσο μάλλον όλους αυτούς τους τεράστιους πληθυσμούς, κοροϊδεύουν τον κόσμο..  
 
Και οι μπετόβλακες που σκέφτηκαν και εδώ την απεξάρτηση από τον λιγνίτη και σακατέψαν τζάμπα τα βουνά με παλιοσίδερα θα τους μείνουν οι σβούρες αμανάτι σαν “πολιτιστικά μνημεία” μιας τραγελαφικής “Ανεμογεννητριάδας” με τον ίδιο τρόπο που τους μείναν κι αυτά της “Ολυμπιάδας 2004”.
Ένα ακόμη θύμα αυτού του πολέμου είναι ο ακρωτηριασμός της τέχνης το μοναδικό παγκόσμιο φως που μας δίνει ελπίδα και παρηγοριά μέσα στην ασθένεια της πολιτισμικής μας παρακμής και ελπίζω “τα εγχώρια διαμάντια του υπουργείου πολιτισμού” να μην μας απαγορεύσουν σε λίγο εκτός από την Λίμνη των Κύκνων να θαυμάζουμε και το αθάνατο πνεύμα του Ταρκόφσκι.
 
Στη φωτο του κειμένου ένα έργο του Ουκρανού ζωγράφου Ivan Marchuk.
Στην Ρωσία δεν ήταν ποτέ ευπρόσδεκτος λόγω της τεχνοτροπίας του που κλίνει προς το ονειρικό σουρεαλισμό και φουτουρισμό επειδή δεν υποτάχθηκε στο σοβιετικό περίκλειστο και σκληρο- πυρηνικό σοσιαλιστικό ρεαλισμό.
Όπως και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες έφυγαν από την τότε Σοβιετική Ενωση και νυν Ρωσία για να μπορούν να ανοίγουν ανεμπόδιστα τα καλλιτεχνικά φτερά της ελευθερίας τους.
Ήταν από τους λίγους καλλιτέχνες που διαμαρτυρήθηκαν τότε για το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ δημιουργώντας μια σειρά από έργα με εφιαλτικές εικόνες και για αυτό μισήθηκε από το Σοβιετικό καθεστώς. 
Η Τέχνη και η μουσική μας ενώνει για αυτό..
Dahka Brakha “Vesna” (Άνοιξη) 
ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;