13.3 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ“Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει… Ξενοδοχείο δε χωρεί στο...

“Και τώρα ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει… Ξενοδοχείο δε χωρεί στο Χανιών το μπαλκόνι!”

Με μια ειρηνική και μαζική σε συμμετοχή, πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους Χανίων, συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου οι αντιδράσεις για την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera, του κτιρίου δηλαδή της 5ης Μεραρχίας, στον λόφο Καστέλι.

Σημείο συνάντησης των διαδηλωτών ήταν η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ η κατέληξε στο Ενετικό Λιμάνι.

Σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας. Της συγκέντρωσης είχε προηγηθεί μαζική συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη «Ρόζα Νέρα» στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

 
 
 
Πρωτοβουλία Πολιτών Χανίων
 
Άλλο ένα τελεσίγραφο εξέπνευσε νύχτα…

Ξημερώματα Σαββάτου 5-9-2020, με πανελλαδική (!) κινητοποίηση αστυνομικής δύναμης, το επιτελικό κράτος της Δεξιάς επέβαλε το νόμο και την τάξη στο κτίριο του Πολυτεχνείου Κρήτης (πρώην 5η Μεραρχία) στο λόφο Καστέλι, όπου βρίσκονταν 16 άτομα, άστεγοι και μετανάστες οι περισσότεροι, σε συνθήκες αυξημένων περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας στα Χανιά!

Με αυτό τον τρόπο και σε αυτή τη συγκυρία κρίθηκε κατάλληλο να δοθεί ένα τέλος στη 16ετή κατάληψη Rosa Nera, με ιδιαίτερα θετική προσφορά στην τοπική κοινωνία.

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την έγκριση της διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης να παραταθεί η σύμβαση με την Belvedere για τρία εξάμηνα, με εντελώς προσχηματική αιτιολόγηση, ώστε να πραγματοποιηθεί το όραμα του προηγούμενου πρύτανη και νυν υφυπουργού Παιδείας κ. Διγαλάκη, να μετατρέψει σε ξενοδοχείο το κηρυγμένο ιστορικό κτίριο, που δεσπόζει στο διαχρονικό πυρήνα της παλιάς πόλης, το «μπαλκόνι» της!

Το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που εδρεύει στην πόλη μας, επιμένει στην αποδεδειγμένα ανερμάτιστη, εν μέσω πανδημίας, «μονοκαλλιέργεια» της τουριστικοποίησης, απαξιώνοντας το ρόλο του και την ιστορία του τόπου, και σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που απαιτεί να αποκατασταθεί διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα του και να αποκτήσει χρήση συμβατή με το πνεύμα της κήρυξής του ως μνημείου.

Καλούμε τη δημοτική αρχή και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους φορείς και όλους τους δημότες να υπερασπιστούμε ενωμένοι το δημόσιο χαρακτήρα και την ελεύθερη πρόσβαση στη περιοχή, υπερασπίζοντας την ιστορία, τις αξίες και το μέλλον του τόπου μας, απέναντι στη χυδαία εμπορευματοποίηση των κυβερνώντων και τη μεταπρατική λογική της απόφασης της πλειοψηφίας της συγκλήτου…

Είναι ώρα για ωραίες πράξεις και αξιοπρέπεια, όχι για μεγάλα λόγια.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;