23.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΜελέτη συνδέει την πίεση με τον κίνδυνο αποβολής στην εγκυμοσύνη

Μελέτη συνδέει την πίεση με τον κίνδυνο αποβολής στην εγκυμοσύνη

Οι γυναίκες που έχουν αυξημένη αρτηριακή πίεση είτε πριν μείνουν έγκυες είτε στην αρχή της κύησης, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αποβολής του εμβρύου, ακόμη κι αν δεν υπάρχει διάγνωση υπέρτασης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη συσχετίζει την υψηλή πίεση προ της εγκυμοσύνης με τον κίνδυνο αποβολής στις υγιείς γυναίκες που δεν έχουν ούτε υπέρταση, ούτε καρδιοπάθεια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Κάρι Νόουμπλς του Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία του Παιδιού στο Μέριλαντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Hypertension» («Υπέρταση») της American Heart Association, ανέλυσαν στοιχεία για 1.228 γυναίκες με μέση ηλικία 29 ετών, που είχαν ήδη κάνει μία ή δύο αποβολές και προσπαθούσαν να μείνουν ξανά έγκυες.
Η πίεση των γυναικών μετρήθηκε τόσο πριν από την εγκυμοσύνη όσο και στην αρχή της. Η μέση πίεση πριν από την εγκυμοσύνη ήταν η συστολική 112 (mm Hg) και η διαστολική 72,5 (δηλαδή 11,2 η υψηλή και 7,2 η χαμηλή). Από τις 800 γυναίκες που έμειναν έγκυες μέσα σε ένα εξάμηνο από την έναρξη της μελέτης, μία στις τέσσερις (24%) έκαναν αποβολή.
Διαπιστώθηκε ότι για κάθε αύξηση κατά δέκα μονάδες στη διαστολική πίεση (το χαμηλότερο νούμερο), υπήρχε αύξηση κατά 18% του κινδύνου αποβολής. Για κάθε αύξηση κατά δέκα μονάδες της μέσης αρτηριακής πίεσης (του μέσου όρου της διαστολικής και της συστολικής) υπήρχε κατά 17% αυξημένος κίνδυνος αποβολής.
«Η αυξημένη πίεση του αίματος μεταξύ των νέων ενηλίκων σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια αργότερα στη ζωή και η νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στην αναπαραγωγική υγεία», δήλωσε η Νόουμπλς.
 
Μελέτη συνδέει την πίεση με τον κίνδυνο αποβολής στην εγκυμοσύνη
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;