4.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΣΤΡΑΝέα Σελήνη Μαΐου και πώς θα επηρεάσει - «Ό,τι δεν συνέβη ποτέ,...

Νέα Σελήνη Μαΐου και πώς θα επηρεάσει – «Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά…»

 

Νέα Σελήνη Μαΐου και πώς θα επηρεάσει – «Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά…»

Το νέο φεγγάρι του Μαΐου, σχηματίζεται στις 12 του μήνα, στις 10 το βράδυ στην 21η μοίρα και 17 λεπτά  του σταθερού, αμετακίνητου Ταύρου. Παρά τη θέση του Ωροσκόπου στη φιλοσοφική και εξελικτική διάθεση του Τοξότη, η θέση του Ήλιου και της Σελήνης εμμένει σταθερά και σχεδόν εμμονικά στις προσκολλήσεις  παλιών αγαπημένων συνήθειων, που αποπνέουν ασφάλεια και σιγουριά.

Η εξασφάλιση των χρημάτων αλλά και η διασφάλιση και διατήρηση των σχέσεων βρίσκονται σε θέσεις προτεραιότητας για όλο τον σεληνιακό μήνα. Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από τη δύναμη των μεγάλων μας επιθυμιών και της απύθμενης επιμονής που όλοι διαθέτουμε για ό,τι πραγματικά λαχταράμε, να γειώσουμε τα όνειρά μας και να τα δούμε να πραγματοποιούνται.

Ο σχηματισμός της ανοίγει έναν καινούριο κύκλο στις συνήθειες της καθημερινότητας μας, διαφορετικό από αυτόν που βιώναμε το τελευταίο διάστημα, καθώς συμπίπτει χρονικά με την άρση των απαγορεύσεων και την πολυαναμενόμενη ελευθερία στις μετακινήσεις.

Ήδη αισθανόμαστε με το πέρασμα της Αφροδίτης και του Ερμή στους Διδύμους πως η επικοινωνία όπως και οι μικρές ή μεγάλες μετακινήσεις  γίνονται βασικές επιθυμίες και ανάγκες του καθενός μας.

Η επιρροή του Δία στις επικοινωνιακές μας διαθέσεις, με λόγο ή με κίνηση, κουβαλούν το βασικό στοιχείο της υπερβολής…που στην προκειμένη μόνο χαρά μπορεί να δώσει και εκτόνωση στις περιορισμένες, από καιρό, παρορμήσεις μας.

Τίποτα όμως δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρό και τίποτα  δεν δίνει τη σφραγίδα μιας βεβαιότητας για τη διατήρηση της επικοινωνιακής κινητικότητας στον χρόνο αφού η δεύτερη φάση της δυσαρμονικής όψης μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού, που κορυφώνεται στα μέσα Ιουνίου, βρίσκεται ήδη σε ισχύ και σε απόσταση αναπνοής από την συνάντηση των Φώτων.

Η μάχη ανάμεσα στην απαγόρευση και τον περιορισμό Κρόνου, λόγω του φόβου της Πανδημίας, και στην αντίδραση του Ουρανού προς κάθε ενέργεια επιβολής, που πάλι πυροδοτείται λόγω του φόβου για ένα αύριο που περιορίζει τις ελευθερίες καταργώντας την ελεύθερη βούληση…συνεχίζεται. 

Οι αντικρουόμενες σκέψεις και τα συναισθήματα δημιουργούν στην κρίση του καθενός θέσεις και μοιραία αντιθέσεις, διχασμούς και αντιπαραθέσεις.

Η ανάγκη της ασφάλειας και της επιστροφής στους αγαπημένους ρυθμούς της καθημερινότητας εκφράζεται από τη θέση αυτής της Νέας Σελήνης στη μοίρα του Ταύρου.

Η δυσαρμονική της θέση με τον Ωροσκόπο του Τοξότη φέρνει το δίλλημα της ζωδιακής του απεικόνισης, του Κένταυρου. Η διεισδυτική ματιά του επιθυμεί να εξετάσει φιλοσοφικά της πληροφορίες που λαμβάνει από την άλλη πλευρά του δίπολου, τους Διδύμους.

Όταν όμως οι πληροφορίες λαμβάνονται από το άλογο μέρος του Κένταυρου το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της επιβίωσης ξυπνά μαζί με τον φόβο που προφυλάσσει τα ζώα. Ενώ στο έλλογο μέρος του οι πληροφορίες λαμβάνονται από τον άνθρωπο που εκφράζει τον νου, το ανώτερο και έτσι κρίνονται με τη δύναμη της λογικής.

Στη μάχη αυτή ανάμεσα στη λογική και του φόβου, η αρμονική όψη του νέου φεγγαριού με τον Πλούτωνα στον δεύτερο οίκο των αξιών αφήνει ανοιχτά τα παράθυρα της αισιοδοξίας. Η μεγάλη δυναμική του Πλούτωνα δίνει τη γεύση της προσδοκίας της νίκης καθώς και τη βεβαιότητα πως μετά από αγώνες και επαναπροσδιορισμούς θα  δημιουργήσουμε καινούριες αξίες… σχέσεις με δεσμούς βελούδινους και υλικές, οικονομικές κατοχές που δημιουργούν ασφάλεια.

Η επιρροή της Νέας Σελήνης μας αφορά όλους αλλά απευθύνεται ιδιαίτερα στους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους κυρίως του τρίτου δεκαημέρου και ειδικότερα σε όσους γεννήθηκαν στις  9 με 13 Μαΐου, 11 με 15 Οκτωβρίου, 11 με 15 Αυγούστου και 8 με 12 Φεβρουαρίου καθώς και όλους όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 21η μοίρα της Νέας Σελήνης. 

Το μήνυμα της Νέας Σελήνης του Μαΐου δεν εκφράζει τίποτε άλλο από την ανάγκη μας να ζήσουμε μέσα στα πλαίσια μιας ήρεμης έως νωχελικής καθημερινότητας, που δεν θα μας χαριστεί απλά και αβίαστα αν εμείς δεν την διεκδικήσουμε. Εξάλλου « ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά…»

Νέα Σελήνη Μαΐου και πώς θα επηρεάσει - «Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά…»

Άσπα Μόρφου – Αστροσοφία

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;