19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΠορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

ΠΟΡΕΙΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΦΟΦΙΛΟΥ

Σάββατο  24 Ιουνίου (μέρα πανελλαδικής δράσης) 12:00  Μοναστηράκι – 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ στο πρόσωπο του Θεοφίλου και της Ηριάννας ποινικοποιεί τις προσωπικές σχέσεις και εκδικείται τα πολιτικά φρονήματα

Ακολουθεί η σύλληψη του Τ. Θεοφίλου στις 18/8 του 2012 στον Κεραμεικό και η βίαιη απόσπαση DNA από τον ίδιο, με τη μέθοδο του πνιγμού. Στη συνέχεια ένα ανύπαρκτο καπέλο γίνεται ο λόγος της από τότε φυλάκισής του. Ένα καπέλο που δεν περιλαμβάνεται στα ευρήματα από το σημείο της ληστείας (καμιά κάμερα δεν το δείχνει) αλλά υποτίθεται ότι ενοχοποιεί τον Θεοφίλου, αφού βρέθηκε σε αυτό ιστός που ακόμα η αντιτρομοκρατική αρνείται να επιβεβαιώσει τι είδους.

Η περίπτωση της Ηριάννας, υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής, τον Μάρτιο του 2011 είναι άλλο ένα ακραίο παράδειγμα δικαστικής αυθαιρεσίας. Η ίδια διανυκτέρευε στο σπίτι τού συμφοιτητή της Κωνσταντίνου, ο οποίος διατηρούσε φιλική σχέση με κάποια άτομα που τότε ήταν ύποπτοι για συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ.

Αυτό αποδείχτηκε αρκετό για να κάνει έφοδο το βράδυ εκείνο στο σπίτι η Αντιτρομοκρατική, να προσάγει τον Κωνσταντίνο και να ζητήσει να δώσει δείγμα DNA η Ηριάννα. Ο Κωνσταντίνος παραπέμπεται ως μέλος της ΣΠΦ χωρίς απολύτως κανένα στοιχείο πέρα από τη φιλική του σχέση με δύο μέλη των Πυρήνων, αλλά με πρόταση του εισαγγελέα (Σωτήρη Μπάγια) και με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αθωώνεται. Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2013, η Ηριάννα συλλαμβάνεται, διότι έτσι ξαφνικά προέκυψε ταυτοποίηση του δικού της DNA σε έναν γεμιστήρα εκτός όπλου από τα ευρήματα της Πολυτεχνειούπολης. (τον Νοέμβριο του 2011, στην Πολυτεχνειούπολη, ένας αγνώστων στοιχείων άντρας είδε από την ταράτσα στις 4 μ.μ. κάποιον να βγαίνει από ένα βαν και να κρύβει ένα κουτί με όπλα τα οποία συνδέθηκαν με τους ΣΠΦ). Από έρευνα που γίνεται στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο. Το δικαστήριο δεν πείθεται ούτε από τη μη ύπαρξη μαρτύρων, ούτε από την κατάθεση της Ηριάννας και των μαρτύρων υπεράσπισης ούτε από την μη βαρύνουσα σημασία του DNA ως αποδεικτικού στοιχείου και αποφασίζει την 1/6 2017 να καταδικάσει την Ηριάννα σε δεκατρία χρόνια χωρίς ελαφρυντικά.

Βλέπουμε ξεκάθαρα πως είμαστε μπροστά σε σκευωρίες κατασκευασμένες για να παίξουν το παιχνίδι της αντιτρομοκρατικής και να προσποιηθεί αυτή επιτυχίες. Ένα αφήγημα κατασκευασμένων στοιχείων και αλόγιστης χρήσης δειγμάτων DNA, μια πολιτική της στοχοποίησης βάσει πολιτικών συσχετισμών. Χρησιμοποιώντας σαν «δεξαμενή» τα στοιχεία που είναι καταχωρημένα μέσω μαζικών προσαγωγών και μέσω της εφόδου σε καταλήψεις, ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και σπίτια, αρκεί σε κάθε περίπτωση η φιλική/διαπροσωπική σχέση ώστε να καταδικαστεί ένας αθώος άνθρωπος που δεν υπάρχει τίποτα το ενοχοποιητικό εναντίον του.

Τον ρόλο τους προφανώς στη διαμόρφωση ενός «εσωτερικού εχθρού», με στόχο την κοινωνική συσπείρωση εναντίον του, στη διαμόρφωση μιας στερεοτυπικά εγκληματικής δημόσιας εικόνας του Τάσου Θεοφίλου (και της Ηριάννας) ως επικίνδυνου «αναρχικού δολοφόνου» και «τρομοκράτη» είχαν παίξει και τα ΜΜΕ, με πρωτοστάτη το «Πρώτο Θέμα». Τα γνωστά μας όργανα της παραπληροφόρησης που ελέγχει η ολιγαρχία για να συνεχίζει να υπάρχει, μέσα επανάληψης και επιβολής τελικά της γνώμης των κυρίαρχων.

Βρισκόμαστε θεατές στην κατασκευή της νέας «τρομοκρατίας» από την  δικαστική αρχή, τα κανάλια και την ελληνική αστυνομία. Ένα πλέγμα-θηλιά, με την εκδικητικότητα του κράτους να πρωτοστατεί στο όνομα της δικαιοσύνης, ένα κλίμα τρομοκρατίας που επιβεβαιώνει την ανάγκη ύπαρξης της αντιτρομοκρατικής.

   -ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ

   -ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ

 

Τον Αύγουστο του 2012 γίνεται ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Alpha Bank της Νάουσας Πάρου, κατά την οποία χάνει τη ζωή του ένας οδηγός ταξί που επιχείρησε να σταματήσει τους ληστές.


Η αντιτρομοκρατική κάνει την εμφάνισή της στην υπόθεση λόγω ενός «ανώνυμου» τηλεφωνήματος, του οποίου την πηγή δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν οι αρχές. Το τηλεφώνημα ανέφερε ως δράστη κάποιον Τάσο που έχει σχέση με την «τρομοκρατία», αναφέροντας το ξενοδοχείο στο οποίο έμενε ο Θεοφίλου.


Tο  Νοέμβριο του 2013, ήδη 15 μήνες μετά τη σύλληψη, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του, ξεκινά η Δίκη. Το 2014 καταδικάζεται , πρωτοβάθμια, σε εικοσιπέντε χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και για ληστεία και αθωώνεται για τη συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.


Την Δευτέρα 15/5/17, οπότε συνεχιζότανε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό, η εισαγγελία (Άννα Καλούπα) πρότεινε την ολική καταδίκη του, κρίνοντας τον ένοχο ακόμα και για κατηγορίες για τις οποίες αρχικά είχε απαλλαχθεί από το Τριμελές Εφετείο (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων).


Να επαναλάβουμε  εδώ ότι το δικαστήριο κατέληξε στην καταδίκη του χωρίς να υπάρξει ούτε μία αυτόπτης μαρτυρία που να τον συνδέει με τη ληστεία ή τον φόνο του ταξιτζή. Με τους μάρτυρες να μην αναγνωρίζουν τον Θεοφίλου, το μόνο στοιχείο που ως τώρα τον κρατά στη φυλακή είναι η εύρεση DNA σε καπέλο που υποτίθεται πως έπεσε απ’ τον δράστη την ώρα της ληστείας. Το DNA όμως όπως γνωρίζουμε δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ισχυρό ενοχοποιητικό στοιχείο που αρκεί για να καταδικάσει κάποιον σε ισόβια κάθειρξη. Αντίθετα, η όλο και συχνότερη και ανεξέλεγκτη χρήση γενετικού υλικού από πλευράς των αρχών ως αποδεικτικό στοιχείο αποτελεί αναξιόπιστη μέθοδο πιστοποίησης αποτελεσμάτων, λόγω του ότι η συγκεκριμένη μέθοδος (STR) αποτελεί μόνο μέθοδο αποκλεισμού υπόπτων και όχι ταυτοποίησης τους. Δεν είναι όμως η μόνη φορά που βλέπουμε ένα «σενάριο» της αντιτρομοκρατικής να οδηγεί κάποιον άδικα στη φυλακή. Άτομα που δεν είχαν εις βάρος τους οτιδήποτε, καμία μαρτυρία, μόνο προσωπικές σχέσεις με άτομα που θεωρούσε «ύποπτα» η αντιτρομοκρατική και την υποψία συμμετοχής στον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Η ακραία πρόταση της εισαγγελίας για ολική καταδίκη του Θεοφίλου αλλά και η περίπτωση της Ηριάννας συντάσσεται και δείχνει τη γραμμή της αντιτρομοκρατικής που δεν είναι άλλη από τη στοχοποίηση ενός ολόκληρου χώρου αντίστασης και αγώνα. Είμαστε μπροστά στην ποινικοποίηση των φιλικών και κοινωνικών σχέσεων, όπως και του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού, των πολιτικών φρονημάτων. Δεν έχει σημασία αν το έκανες, σου λένε, σημασία έχει με ποιους μιλάς και τι είσαι.

   

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

 

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΑΘΗΝΑΣ


Πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;