25.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΠορεία για την Παγκόσμια Μέρα Αντίστασης για τη Ροζάβα

Πορεία για την Παγκόσμια Μέρα Αντίστασης για τη Ροζάβα


Από τις 9 Οκτωβρίου του 2019, το τουρκικό φασιστικό κράτος μαζί με τζιχαντιστικές συμμορίες  ξεκίνησαν έναν άγριο κατοχικό πόλεμο εναντίον των λαών της  Αυτόνομης Δημοκρατικής  Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Rojava). Αυτός ο πόλεμος έχει σαν στόχο την καταστροφή του δημοκρατικού συνομοσπονδιακού σχεδίου στη Βόρεια και Ανατολική Συρία και ιδιαίτερα τη Γυναικεία επανάσταση.

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα για τη δημιουργία τοπικών επιτροπών για τη στήριξη της καμπάνιας Women Defend Rojava και στο κάλεσμα για δράσεις λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Αντίστασης για τη Ροζάβα στις 2 Νοεμβρίου, δημιουργήσαμε μια επιτροπή στην Αθήνα.

Σας καλούμε να έρθετε και να ενώσετε τις φωνές σας με τις δικές μας , για να υπερασπιστούμε τις γυναίκες της Ροζάβα που αγωνίζονται για όλες τις γυναίκες στον κόσμο.

Οι γυναίκες, που αγωνίζονται, είναι γυναίκες που ζουν!

!Jin Jiyan Azadî! – !Γυναίκα Ζωή Ελευθερία!

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, 5.00 μ.μ. , Μουσείο (Πατησίων)

Women Defend Rojava – Επιτροπή Αθήνας

Σχετικά με την καμπάνια Women Defend Rojava

Εμείς, οι γυναίκες του Kongra Star*, ξεκινήσαμε την καμπάνια Women Defend Rojava για να συντονίσουμε την διεθνή αντίσταση σε αλληλεγγύη με τις γυναίκες της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και την επανάσταση της Ροζάβα ενάντια στον πόλεμο κατοχής του τουρκικού κράτους.

Πάνω από ένα χρόνο, ο τουρκικός στρατός κατέλαβε παράνομα την πόλη και την περιοχή του Αφρίν. Αυτό είχε άμεση επίδραση ιδιαίτερα για τις γυναίκες της περιοχής, με βιασμούς, απαγωγές και φυλετική βία τα οποία χρησιμοποιούνται  συστηματικά ως όπλα. Ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές  χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν τέτοιες δράσεις και στόχος τους είναι και η βίαιη επιβολή  του νόμου της Σαρία σε όλες τις γυναίκες που έχουν διαφορετικές  πεποιθήσεις.

Το τουρκικό κράτος απειλεί σήμερα να πραγματοποιήσει άμεση εισβολή κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, η οποία επί του παρόντος κυβερνάται από τον λαό της περιοχής υπό την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Αυτή η περιοχή, κοινώς γνωστή ως Ροζάβα, απελευθερώθηκε από τις επαναστατικές δυνάμεις από τους  ισλαμοφασίστες, φέρνοντας ειρήνη και ελευθερία. Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του έχουν κάνει τις προθέσεις τους ξεκάθαρες: να εξαλείψουν την επανάσταση.

Η επανάσταση της Ροζάβα είναι επανάσταση των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Οι Κούρδισες, οι  Αράβισσες, οι Ασσύριες, οι Γεζίντι και άλλες γυναίκες της περιοχής ενέπνευσαν και έδωσαν ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως που αγωνίζονται και οραματίζονται έναν καλύτερο κόσμο. Η επανάσταση θέτει τον αντιπατριχαρχικό αγώνα ως τη σημαντικότερη μάχη και χιλιάδες άνθρωποι μπόρεσαν να συνδέσουν την επανάσταση με κοινούς αγώνες στη δική τους περιοχή. Πολλές γυναίκες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν από την αρχή στην επανάσταση, μερικές  ταξιδεύοντας στη Ροζάβα για να συμμετάσχουν από κοντά στον αγώνα.

Οι μαχήτριες των αμυντικών δυνάμεων των γυναικών YPJ διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στη στρατιωτική ήττα του ISIS και ευρύτερα οι γυναίκες της επανάστασης της Ροζάβα αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους στην ελευθερία τους και στην ελευθερία των κοινοτήτων τους. Αυτή είναι και η ελευθερία όλων των γυναικών και όλων των ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο βασισμένο στην πραγματική απελευθέρωση των φύλων, τις οικολογικές αρχές και τις σοσιαλιστικές αξίες. Οι ελευθερίες μας συνδέονται λόγω του τι αντιπροσωπεύει η επανάσταση, λόγω των αρχών του διεθνισμού και λόγω των διεθνών δεσμών που έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι όταν το τουρκικό κράτος επιτίθεται στη Ροζάβα, επιτίθεται σε όλους μας. Η καμπάνια Women Defend Rojava έχει στόχο να συνδέσει τις γυναίκες που αντιστέκονται, στέκονται μαζί και να εκφράσουν ανοιχτά τη γνώμη τους για τις τουρκικές επιθέσεις. Δημοσιεύουμε φωνές γυναικείας αντίστασης από τη Ροζάβα και μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο. Μόνο η δύναμη των οργανωμένων γυναικών μπορεί να υπερασπιστεί τη Ροζάβα και θα δείξουμε ότι οι γυναίκες της περιοχής δεν είναι μόνες. Με τις φωνές σας, η φωνή μας θα γίνει πιο δυνατή.

Συντονίζουμε δράσεις αλληλεγγύης ώστε να έχουμε μια ενωμένη διεθνή παρουσία. Καλούμε ομάδες και άτομα να αναλάβουν δράση και να μοιραστούν τις δράσεις τους μαζί μας. Θα διαδώσουμε πορείες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, ανακοινώσεις και επιστολές, μηνύματα αλληλεγγύης και οτιδήποτε γίνεται για την  καταπολέμηση της κατοχής και του φασισμού.

Με τα διαφορετικά μας χρώματα αλλά με κοινούς στόχους, θα σταματήσουμε τον πόλεμο του τουρκικού κράτους στις γυναίκες, στη δημοκρατία και την ελευθερία.

Θα ενωθούμε, θα αντισταθούμε και θα αμυνθούμε

!Jin Jiyan Azadî! – !Γυναίκα Ζωή Ελευθερία!

* Το Kongra Star ιδρύθηκε το 2005 στη Ροζάβα για να οργανώσει τις γυναίκες και να αναπτύξει την πολιτική συνείδησή τους. Προωθεί την ελευθερία των γυναικών και το δημοκρατικό έθνος, δουλεύοντας πάνω σε δημοκρατικές και οικολογικές αρχές που βασίζονται στην απελευθέρωση των φύλων.

Σημείωση: Η καμπάνια Women Defend Rojava ξεκίνησε πρίν την εισβολή του τουρκικού φασιστικού κράτους στη ΒΑ Συρία γι’ αυτό και αναφέρουν στο κείμενο για επικείμενη εισβολή.

Πορεία για την Παγκόσμια Μέρα Αντίστασης για τη Ροζάβα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;