17.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑ13+1 στοιχεία για τη στύση που θα σας εκπλήξουν

13+1 στοιχεία για τη στύση που θα σας εκπλήξουν

 

13+1 στοιχεία για τη στύση που θα σας εκπλήξουν

 

Η στύση σχετίζεται άμεσα με την σεξουαλική διέγερση και είναι απαραίτητη, για να μπορέσει να υπάρξει διείσδυση και ερωτική επαφή. Ένας άνδρας μπορεί να έχει στύση μετά από κάποιο ερέθισμα οπτικό, ακουστικό ή εγκεφαλικό, μετά από άγγιγμα στα γεννητικά του όργανα ή ακόμη και αυτόματα (στη διάρκεια του ύπνου).

Για μια τόσο αυτονόητη διαδικασία, ωστόσο, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε και αρκετές ανακρίβειες. Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας MD μας μυεί στο ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα, δίνοντας όλα τα στοιχεία, πολλά από τα οποία προξενούν, αν μη τι άλλο, έκπληξη.

  1. Οι στύσεις ξεκινάνε πολύ νωρίς, από τη μήτρα ακόμη.
  2. Τα μικρότερα πέη έχουν μεγαλύτερες στύσεις. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες με μικρότερο πέος εμφανίζουν στύσεις, που αυξάνουν το μέγεθος του πέους κατά 86%. Στα μεγαλύτερα πέη η αύξηση αυτή φθάνει το 47%.
  3. Ένα μέσο πέος σε στύση είναι περίπου 13 εκατοστά.
  4. Η μεγαλύτερη στύση, που έχει καταγραφεί στον κόσμο, είναι περίπου 33 εκατοστά.
  5. Οι άνδρες έχουν από 3 έως 5 στύσεις τη νύχτα ενώ κοιμούνται και η κάθε μία από αυτές διαρκεί περίπου μισή ώρα. Συνολικά μέσα στην ημέρα οι περισσότεροι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 11 στύσεις.
  6. Το πέος είναι εύθραστο. Τα κατάγματα πέους δεν είναι πολύ συχνά, αλλά είναι απίστευτα επώδυνα και συνήθως συμβαίνουν όταν ο άνδρας είναι «από πάνω» και η επαφή είναι πολύ έντονη.
  7. Τα φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία δεν έχουν πάντα αποτέλεσμα. «Παρασκευάζονται με σκοπό να βοηθήσουν τους άνδρες να ανακτήσουν τις στύσεις τους και να έχουν ικανοποιητικές σεξουαλικές επαφές, αλλά δουλεύουν δύο στις τρεις περιπτώσεις», εξηγεί ο κ. Ρόκκας.
  8. Δεν απαιτείται στύση για την επίτευξη οργασμού.
  9. Το αίμα, που χρειάζεται, για την αιμάτωση του πέους, εξαρτάται από το μέγεθός του. Για να «σκληρύνει» το πέος απαιτούνται περίπου 130 ml αίματος. Τι μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος; Σύμφωνα με μια παλιά μελέτη η μυρωδιά του ντόνατ και της γλυκόριζας.
  10. Η στύση δεν αρκεί να συμβεί, πρέπει και να παραμείνει. Μια στύση πρέπει να έχει ικανή σκληρότητα και διάρκεια μέχρι την ολοκλήρωση της επαφής.
  11. Οι καπνιστές έχουν 70% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πρόβλημα στύσης. Οι διαβητικοί εμφανίζουν σε ποσοστό 50% στυτική δυσλειτουργία στην δεκαετία. Όσο καλύτερα ρυθμίζουν το σάκχαρό τους, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες να δουν πτώση στο… ηθικό τους. Τέλος οι υπερτασικοί έχουν 20% πιθανότητες να έχουν προβλήματα στύσης.
  12. Το άγχος για την στυτική δυσλειτουργία δρα ανασταλτικά στην επίτευξη και στη διατήρηση της στύσης. Η αδυναμία στύσης επηρεάζει δυσμενώς την ψυχολογία και η κακή ψυχολογία εμποδίζει τη στύση. «Είναι μια αμφίδρομη σχέση, που δείχνει σαφώς ότι το άγχος μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα», υπογραμμίζει ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος.
  13. Τα σύκα είναι πλούσια σε αμινοξέα, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τη σεξουαλική αντοχή. Μια ανεπάρκεια σε αμινοξέα μπορεί να προκαλέσει μειωμένη σεξουαλική αντοχή ή/και μειωμένη επιθυμία για σεξ.
  14. Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα σύνθετο πρόβλημα. Στην ανάπτυξή της εμπλέκονται τόσο οργανικοί, όσο και συναισθηματικοί παράγοντες και στην αντιμετώπισή της πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν όλες οι παράμετροι.

Ο ειδικός γιατρός, που είναι ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, θα λάβει το ιατρικό ιστορικό του ασθενή και μπορεί να προτείνει κάποιες εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως το πεϊκό υπερηχογράφημα Doppler. Αυτό το υπερηχογράφημα συμβάλλει στη διάγνωση της λεγόμενης αγγειογενούς στυτικής δυσλειτουργίας, δηλαδή της δυσλειτουργίας, η οποία οφείλεται σε πρόβλημα στα αιμοφόρα αγγεία του πέους.

Αφού γίνει η διάγνωση, σειρά έχει η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας, που δεν είναι ίδια για όλους, αλλά διαφοροποιείται ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.

«Πρώτη επιλογή αποτελούν τα φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα (σιλδεναφίλη, ταδαλαφίλη, βαρδεναφίλη, αβαναφίλη). Πρόκειται για φάρμακα ασφαλή, εύκολα στη χρήση και αποτελεσματικά σε μεγάλο ποσοστό», λέει ο κ. Κωνσταντίνος Ρόκκας.

Και συνεχίζει: «Στη δεύτερη γραμμή θεραπείας ανήκουν:

Οι ενδοπεϊκές ενέσεις, τις οποίες ο άνδρας μαθαίνει να κάνει μόνος του.

Η ενδοουρηθρική τοποθέτηση φαρμακευτικών ουσιών, που προκαλούν στύση».

Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται χειρουργική τοποθέτηση ενδοπεϊκών προθέσεων, οι οποίες, αυτό που κάνουν, είναι να βοηθούν στην πρόκληση στύσης. Εξαιρετικά αποτελέσματα αποφέρει, τέλος, η θεραπεία με κρουστικά κύματα, που τα τελευταία χρόνια έχει πολύ μεγάλη ζήτηση.

Τα Κρουστικα κυματα αποτελούν μια ασφαλή ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία για την στυτικη δυσλειτουργία. Μπορούν να προκαλέσουν αύξηση μέχρι και 140% στην κυκλοφορία του αίματος στο πέος με αποτέλεσμα να δώσουν ένα εξαιρετικό και μόνιμο αποτέλεσμα.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;