25.9 C
Athens
Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΑΕΙΦΟΡΙΑ

ΑΕΙΦΟΡΙΑ

Διήμερο εργαστήριο παρασκευής αληθινού ψωμιού και φυσικής καλλιέργειας διοργανώνει το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας - Έδεσσας! Αναλυτικά η ανακοίνωση Το Σάββατο 2 Ιουλίου θα φτιάξουμε ψωμί με προζύμι με βιολογικά συστατικά καθώς και άζυμο ψωμί. Την Κυριακή 3 Ιουλίου...
27 Μαΐου 2022, Βουκουρέστι, Ρουμανία - Ιδρύεται το Βαλκανικό Δίκτυο Σπόρων. Εμείς, 16 οργανισμοί και ιδρύματα που δραστηριοποιούμαστε στα Βαλκάνια έχουμε συμφωνήσει σε ένα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για τη δημιουργία του Βαλκανικού Δικτύου Σπόρων. Σκοπός του δικτύου...

Διήμερο με σπορο-βόμβες από τη “Μαμαγαία”

Η Μαμαγαία μας προσκαλεί σε διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων και δημιουργεί ευκαιρίες συλλογικής και ατομικής δράσης ώστε να προστατεύσουμε και να φροντίσουμε τον κόσμο που...

Γιορτή Σπόρων του Πελίτι: Αυξήθηκαν οι ανάγκες του κόσμου για παραδοσιακούς σπόρους

Η επανεκκίνηση της Γιορτής Σπόρων του Πελίτι, στο Μεσοχώρι του δήμου Παρανεστίου, στα ορεινά της Δράμας, μετά τη διακοπή δυο χρόνων λόγω του κορωνοϊού,...

Εκδήλωση για τους ελεύθερους σπόρους από το Δίκτυο Σιτώ

Το δίκτυο Διατήρησης Παραδοσιακών Σπόρων Σιτώ sito.gr σας καλεί με χαρά στην πρώτη παρουσίασή του, μέσω zoom, το Σάββατο 19/2 στις 18:00. Θα μάθετε ποιοι είμαστε, θα...

Δωρεάν διάθεση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών – Λίστα και ημερομηνίες

O Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ διοργανώνει για 14η φορά δωρεάν διάθεση σπόρων παραδοσιακών ποικιλιών και μας καλεί να συμμετέχουμε όλοι και όλες! Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Βαδίζοντας προς την αυτάρκεια: Συντηρώντας κρέας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Γράφει ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης από το ΠΕΛΙΤΙ

ΚοινΣεπ “Σταραμάκι”: Βάζουν τον καφέ στο στάρι ως λίπασμα!

Έβαλαν το στάρι στον καφέ μετατρέποντάς το σε οικολογικό καλαμάκι και τώρα βάζουν τον καφέ στο στάρι ως λίπασμα!

Εργαστήριο Περμακουλτούρας και Αναγεννητικής Γεωργίας

Στις 21 Οκτωβρίου στο κτήμα μας Cob στον Νέσσονα, θα γίνει εισαγωγή στην Περμακουλτούρα αλλά και στις τεχνικές και αρχές της Αναγεννητικής γεωργίας.

Για μια βιώσιμη και ευημερούσα Αττική ύπαιθρο

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής διαμορφώνει προτάσεις για μια βιώσιμη Αγροτική Ύπαιθρο στην Αττική.

Δημιουργία Οικοκοινότητας – Όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Δύο τρίωρες διαδραστικές παρουσιάσεις του εγχειρήματος Δημιουργίας Οικοκοινότητας.

kookoonari-ΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: ο πρώτος δωρεάν ελληνικός οδηγός με Zero Waste συνταγές

Η ομάδα “kookoonari” οραματίζεται ένα μέλλον όπου όλο και περισσότερα άτομα θα αλλάξουν τις συνήθειές τους με γνώμονα τις αρχές του Zero Waste (Μηδενικά Απορρίμματα)

Κυνηγοί των χαμένων… τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών – Διασώζοντας μηλιές και αχλαδιές με ξεχασμένα αρώματα και γεύσεις!

Κυνηγοί των χαμένων... τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών οπωροφόρων δέντρων έγιναν ερευνητές ευρωπαϊκού έργου,

Εργαστήρι Φυσικής Καλλιέργειας Με Τον Παναγιώτη Μανίκη!

Το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας με τον Παναγιώτη Μανίκη διοργανώνει πρακτικό εργαστήρι φυσικής καλλιέργειας

Μία σημαντική διάκριση για την Ελλάδα: Η Wise Greece βραβεύτηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Παγκόσμια Τράπεζα!

Η Μελίνα Ταπραντζή, τιμήθηκε ως μία από τις 7 γυναίκες παγκοσμίως, των οποίων η δραστηριότητα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη της Παγκόσμιας Ατζέντας Βιωσιμότητας 2030!

Η Αντίπαρος στηρίζει την κυκλική οικονομία και συνεργάζεται με το Κάθε Κουτί Μετράει

Από τα μέσα Ιουλίου η ανακύκλωση αλουμινίου λειτουργεί ως ξεχωριστό ρεύμα στον Δήμο Αντίπαρου, στηρίζοντας έτσι ενεργά το μοντέλο της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πώς θα λάβετε ταχυδρομικά παραδοσιακούς σπόρους από το ΠΕΛΙΤΙ

Αναλυτικά η διαδικασία για να λάβετε παραδοσιακούς σπόρους ντόπιων ποικιλιών από το ΠΕΛΙΤΙ

O παραγωγός του μήνα!

Ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την πρώτη, 100% Ελληνική παραγωγή εμβαπτιζόμενων πυραμίδων τσαγιού. Απαντώντας στις ερωτήσεις μας, ο Γιάννης από την ΠΗΓΑΣΟΣ, περιγράφει τη δική του…‘Οδύσσεια’. Ας τον γνωρίσουμε!
echo ‘’ ;